کد خبر: ۲۹۵۲۱۰۶
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
یادداشت وارده/

ضعف تبلیغ در حوزه فعالیت‌های قرآنی بانوان

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر علمی دوازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه تأکید کرد: یکی از کمبودهایی که در حوزه فعالیت قرآنی بانوان وجود دارد نبود تبلیغات در معرفی فعالیت‌های این قشر اثرگذار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبداللهیان، دبیر علمی دوازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه با ارسال یادداشتی به خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به ابعاد مختلف برگزاری این همایش پرداخت. متن این یادداشت بدین شرح است:
«فضای قرآنی کشور رو به تکامل، رشد و بالندگی است، اما در حوزه فعالیت‌ قرآنی، بانوان از دستگاه‌های حمایت‌کننده و تشویق‌کننده، حمایت چندانی دیده نمی‌شوند، با این حال بانوان قرآنی با توجه به انگیزه ذاتی، استقامت و صبری که در امور دارند، فعالیت‌های قرآنی خود را بدون انتظار حمایتی دنبال می‌کنند و شاید سه برابر آقایان نیز حضور فعال در عرصه‌های قرآنی دارند.
بانوان قرآنی هم در دانشگاه‌ها و هم در حوزه تبلیغ، ترویج و تفسیر قرآن رشد چشم‌گیری داشته‌اند تا جایی که هم‌اکنون در مرکز گنجینه «نور» بیش از ۲۰ هزار پایان‌نامه قرآنی داریم که بیش از سه چهارم این پایان‌نامه‌ها متعلق به بانوان است. بانوان با انگیزه ذاتی و علاقه‌ای که به معارف قرآن کریم داشته‌اند کار فعالیت‌های قرآنی را پیش برده‌اند، این در حالی است که از نگاه حاکمیتی و دستگاه‌های دولتی، بانوان در رتبه دوم صف فعالیت‌های قرآنی کشور قرار داده شده‌اند و امیدواریم روزی به ارزش‌گذاری واقعی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بانوان برسیم.
یکی از کمبودهایی که در حوزه فعالیت قرآنی بانوان وجود دارد به حوزه تبلیغ بازمی‌گردد و متأسفانه به حوزه تبلیغ بانوان توجه چندانی صورت نمی‌گیرد در حالی که بانوان به خوبی با زبان محبت و احساس و با زبان عاطفی و لطیفی که دارند، می‌توانند حقایق قرآن را به دل دختران و پسران نوجوان بنشانند؛ در زمینه اعزام مبلغ و باز کردن فضا و زمینه تبلیغ بانوان به شدت کمبود داریم که باید فکر جدی در این زمینه شود.
همایش بانوان قرآن‌پژوه که هرساله در راستای توجه بیشتر به فعالیت قرآنی بانوان برگزار می‌شود، چندین دستاورد قرآنی در این حوزه داشته است که دستاورد اول آن معرفی بانوان شاخص و ممتاز بوده است؛ بانوانی که فعالیت‌ ویژه‌ای در زمینه قرآنی داشته‌اند زمانی که در این همایش معرفی و تجلیل می‌شوند در سطح شهرستان و استان خود و حتی در سطح بین‌المللی نیز مطرح می‌شوند و در این صورت مسئولان و دیگر شخصیت‌های شهرستانی و استانی از آنها برای شرکت در برنامه‌های قرآنی دعوت می‌کنند که همین امر موجب رونق بهتر فعالیت‌های قرآنی می‌شود.
دستاورد دوم این همایش در زمینه جمع‌آوری آثار بانوان قرآن‌پژوه است؛ در حالی که تا قبل از این، کسی اطلاع نداشت چه تعداد پایان‌نامه و اثر قرآنی در کشور داریم، این همایش موجب شد تا تعداد پایان‌نامه‌های قرآنی استخراج شود و البته این کار موجب می‌شود تا دیگر، موازی‌کاری در انجام تحقیقات و پژوهش‌های قرآنی وجود نداشته باشد.
دستاورد سوم این همایش در حوزه هنر بوده است و آثار بانوان هنرمند که در رشته‌های مختلف هنری فعالیت داشته‌ و مدرس و استاد هنر بوده‌اند، جمع‌آوری شده تا این اساتید و هنرمندان قرآنی برای ادامه فعالیت قرآنی خود تشویق شوند. یک جلد تفسیر قرآن با عنوان «جمال» نیز به چاپ رسید و هزاران اثر قرآنی ممتاز از بانوان گردآوری شده است که اگر این آثار چاپ شود بعد بین‌المللی خواهد داشت.
دوازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه نیز با رویکرد ویژه و خاصی تحت عنوان «قرآن و امام زمان(عج)» برگزار می‌شود و امیدواریم با برپایی این همایش شناخت جدیدی نسبت به امام زمان(عج) بین بانوان ایجاد شود تا بتوانیم با این شناخت جدید، نزدیکی بیشتری به امام قائم(عج) پیدا کنیم.
امیدواریم دستگا‌ه‌های قرآنی و متولی امور فرهنگی نسبت به این امر عنایت داشته باشند که بیش از نیمی از جمعیت کشور ما بانوان هستند و نقش بی‌بدیل بانوان در تربیت خانواده و فرزندان بر کسی پوشیده نیست؛ چنانچه برخی از مسئولان، تاکنون نیز نسبت به این مسئله، توجه کرده‌ و زمینه تشویق بانوان در امور قرآنی را فراهم کرده‌اند».

captcha