کد خبر: 2952133
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۵
رجایی‌باغسیایی تشریح کرد:

اهم اقدامات کمیسیون اقتصادی مجلس در سال ۹۳/ به‌دنبال تشکیل شورای اقتصاد مقاومتی هستیم

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اهم اقدامات این کمیسیون در سال ۹۳ در راستای تحقق شعار سال را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد رجایی‌باغسیایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،  به بیان مهم‌ترین اقدامات این کمیسیون در یکسال گذشته در راستای تحقق شعار سال پرداخت و اظهار کرد: یکی از طرح‌های مطرح در کمیسیون اقتصادی مجلس در سال 93 مربوط به طرح الحاق هفت بند به ماده 34  قانون پولی و بانکی کشور  بود که اضافه شد. طرح آزادسازی سهام عدالت در بورس،  طرح صدور چک و طرح تشکیل شورای عالی اقتصاد مقاومتی کشور،  از مواردی است که در سال 93 در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.

اهم موارد مورد بررسی در کمیسیون اقتصادی

وی افزود: طرح الحاق یک تبصره به ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده، طرح تثبیت بهای خدمات، طرح اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل  نقلیه موتوری  بنزینی در مقابل شخص ثالث و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی فسا، گناباد، ابرکوه و چند شهر دیگر، از مواردی دیگری بود که در سال 93 در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام رجایی‌باغسیایی ادامه داد: ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی جاسک، ایجاد منطقه ویژه دارویی البرز، الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سرمایه دور پنجم بانک توسعه اسلامی،  طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و طرح تأمین کالاهای  اساسی برای اقشار آسیب‌پذیر، از دیگر مواردی مورد بررسی در کمیسیون اقتصادی است.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی، طرح معافیت مسکن مهر از مالیات ماده 104 قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح قانون نظام صنفی کشور  و طرح الحاق کمیته امداد امام خمینی(ره) به فهرست نهادها و مؤسسات مشمول ماده 172  قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم با هدف اینکه معافیت‌های مالیاتی برای این نهاد توسعه پیدا کند، نیز از جمله دستورکارهای مهم کمیسیون بوده است.

اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

وی ادامه داد: اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن، مورد دیگری است که در سال 93 در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفت. البته این قانون از سال 92 شروع شد و اصلاحات آن تا چندی پیش ادامه داشت که در نهایت به تصویب رسید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: مواردی که مطرح شد گزیده هایی از طرح ها و لوایحی  بودکه در سال 93 در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفت که برخی از آنها رد و برخی تصویب شده است که البته  عمده آنها مورد تصویب قرار گرفته است.

موافقت با افزایش سرمایه بانک توسعه اسلامی

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت افزایش بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: این موضوع را کمیسیون اقتصادی تصویب کرد. البته پرداختی صورت نمی‌گیرد بلکه جابجایی هایی صورت می‌گیرد که امتیازاتی را برای ایران از لحاظ حق رأی ایجاد می‌کرد؛ لذا کمیسیون اقتصادی با افزایش سرمایه دور پنجم بانک توسعه اسلامی موافقت کرد.

آخرین وضعیت اصلاح قانون بانکداری بدون ربا

حجت‌الاسلام رجایی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت قانون جدید بانکداری بدون ربا در کمیسیون اقتصادی اظهار کرد: قبلا کمیسیون ویژه‌ای در مجلس شکل گرفته است که برخی نمایندگان همانند حجت‌الاسلام والمسلمین بحرینی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی‌مقدم، الیاس نادران، میرمحمدی و بنده  به صورت داوطلبانه و با هماهنگی ریاست مجلس  روی طرحی کار کردیم که این طرح آماده شد و هفته گذشته برای اینکه تحویل  هیئت‌رئیسه شود به امضای تعدادی از نمایندگان رسید.

وی ادامه داد: طبیعتا هیئت رئیسه در هفته‌های آینده یا سال آینده این موضوع را به کمیسیون اقتصادی ارجاع خواهند داد و این کمیسیون هم کار بر روی آن را  آغاز خواهد کرد و ما امیدواریم که با اولویتی که برای این طرح در نظر می‌گیریم بتوانیم در مجلس نهم این طرح را به تصویب برسانیم.

نماینده گناباد در خانه ملت تأکید کرد: امیدواریم با مشورت‌هایی که در کمیسیون اقتصادی مطرح می‌شود ، کارشناسان دولت و بانک‌ها هم به یاری آمده تا طرح پخته شود و انشاء‌الله بعد از  تصویب منشأ خیر و برکت در کشور شود.

تلاش برای تشکیل شورای عالی اقتصاد مقاومتی

وی در پاسخ به این پرسش که با اقداماتی که در یک سال گذشته انجام شده است تا چه اندازه در راستای تحقق شعار سال گام برداشته‌اید؟ عنوان کرد: اقداماتی انجام گرفته است اما طبیعتا این اقدامات کافی نبوده است؛ مثلا یکی از  طرح‌هایی که در کمیسیون اقتصادی مطرح بود و هنوز هم مطرح است، تشکیل شورای اقتصاد مقاومتی کشور است و قانون اصلاح مالیات‌های مستقیم هم به نوعی به این مسئله گره خورده و تحت تاثیر قرار گرفته است.

رجایی ادامه داد: کارهای مهمی از قبیل  الحاق یک تبصره به ماده 39  قانون مالیات بر ارزش افزوده انجام شده است ولی خیلی رضایت بخش نیست، به این دلیل که با مسائل روزمره زیادی هم مواجه هستیم که طبیعتا بخشی از وقت مجلس را می‌گیرد.

کم‌میلی مسئولان به مقوله فرهنگ

وی افزود: در مورد فرهنگ هم که انصافا باید اعتراف کنیم که فرهنگ در کشور ما علی‌رغم اینکه بسیار از آن صحبت می‌کنیم، مظلوم است؛ چراکه کار فرهنگی نیاز به بودجه دارد و هر وقت که دولت‌ها در تنگنای بودجه قرار می‌گیرند اولین جایی که بودجه آن را کم می‌کنند بخش فرهنگ است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان عنوان کرد:  اگر شرایط را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که کم‌میلی به فرهنگ همواره محسوس است و باید به نوعی این موضوع را علاج کنیم که البته در سال 93  گام‌هایی در این راستا برداشته شد و در بودجه 94 هم تلاش شد به مسائل فرهنگی مخصوصا فرهنگ دینی و قرآنی بهای بیشتری داده شود اما با توجه به محدودیت‌های  بودجه، نمایندگان نتوانستند چیزی که می‌خواستند را محقق کنند.

captcha