کد خبر: 2954401
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۸
اشعری:

برگزاری نمایشگاه قرآن به مردم واگذار شود/ تعیین معیار مشخص برای ارائه آثار

گروه ادب: رئیس باغ کتاب تهران با تأکید بر تعیین معیار مشخص برای ارائه آثار در نمایشگاه قرآن گفت: انگیزه‌های مردمی بالاست و حاضرند برای آن هزینه کنند؛ از این رو مناسب‌تر این بود که وزارت ارشاد برگزاری این نمایشگاه را واگذار کند.

علی‌اکبر اشعری، رئیس باغ کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره پیشنهاد معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر دوسالانه شدن نمایشگاه قرآن گفت: نمایشگاه قرآن فرصتی است برای کسانی که در حوزه قرآن کار کرده‌اند و محصول تلاش‌های خود را در این نمایشگاه عرضه می‌کنند که این کارها می‌تواند به صورت اثر هنری، انتشار کتاب و ... باشد.

وی افزود: از زمانی که این نمایشگاه برگزار می‌شود، به نظر می‌رسد که شرکت‌کنندگان در آن فرصت ارائه محصولات خود را یافته‌اند و ممکن است دو سالانه شدن آن به این روند لطمه بزند. از سوی دیگر انگیزه‌های مردمی بالاست و حاضرند برای آن هزینه کنند؛ از این رو مناسب‌تر این بود که وزارت ارشاد برگزاری این نمایشگاه را واگذار کند.

اشعری ادامه داد: بسیج کمک‌های مردمی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد و از طرفی این نمایشگاه با حجم کمتری برگزار شود تا هزینه‌های آن نیز کاهش یابد؛ چرا که محدودتر کردن دایره برخی از امور جانبی می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد و نیاز نیست برای گسترده کردن نمایشگاه بخواهیم برخی امور را به قرآن نسبت دهیم.

وی بیان کرد: یکی از هزینه‌های مهم اجاره مکان نمایشگاه است که می‌تواند در فضای محدودتری برگزار شود و در امور دینی از کمک‌های مردمی استفاده بیشتری کرد و متدینین برخوردار علاقه دارند در این حوزه حضور یابند.

عضو هیئت امنای مؤسسه خانه کتاب تصریح کرد: نه تنها این دولت بلکه سایر دولت‌ها در دوره‌های گذشته نیز همه کارها را در اختیار خود گرفته‌اند و به نظر می‌رسد که مردم را از صحنه امور خارج کرده‌اند و این فرصت خوبی است تا مردم به صحنه مشارکت در امور برگردند و خود اقدام به برگزاری نمایشگاه قرآن کنند.

اشعری با اشاره به برگزاری بیش از دو دهه نمایشگاه قرآن در کشور گفت: نمایشگاه‌ها از جمله نمایشگاه قرآن برای این است که فرصتی فراهم شود تا ایده‌های شرکت‌گنندگان ارائه شود، از سوی دیگر مردم با خرید محصولات گوناگون مشوقی برای ادامه فعالیت و تقویت محصولات خود در سال‌های آتی باشند، علاوه بر این نمایشگاه هر سال تبدیل به محور تولید خبر و گزارش باشد که اطلاع‌رسانی برای جامعه ایرانی و برون‌مرزی آثار فرهنگی خوبی خواهد داشت و انگیزه‌های علاقه‌مندان به حوزه‌های گوناگون را برمی‌انگیزد.

وی در ادامه تأکید کرد: در نمایشگاه قرآن معیار و استاندارد مشخصی برای آثار ارائه شده تدوین و ابلاغ شود تا هر اثری برای نمایش دادن پذیرفته نشود که در حال حاضر این گونه نبوده و چه کارهایی که در حوزه مجازی انجام می‌شود و چه از طریق دیگر همه ارائه می‌شوند و این خوب نیست، به ویژه اینکه ارشاد می‌تواند با تعیین معیار سبب شود تا تولیدکنندگان خود را به سطح لازم برسانند و اثرشان کارشناسی و سپس پذیرفته شود.

captcha