عبدالله علیمراد، انیماتور سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نهمین جشنواره پویانمایی و تاثیراتی که این برنامه میتواند برای انیمیشن داشته باشد، گفت: درباره جشنواره امسال باید تأکید کنم، تا اینجا همه چیز خوب بوده، بولتنها به موقع چاپ شده؛ کیفیت تصویر روی پرده سالن نمایش خوب و فعلاً برنامهریزیها مرتب است، یعنی مشکلی از لحاظ برگزاری در جشنواره نمیبینیم؛ امیدوارم که در ادامه نیز به همین صورت با نظم و ترتیب پیش برود.
وی درباره وضعیت کلی انیمیشن در ایران اظهار کرد: سطح انیمیشن در ایران بسیار ارتقا یافته است و این پیشرفت دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایلش این است که کیفیت آموزش خیلی بالا رفته و ما به راحتی از روی پایاننامهها میتوانیم به این مهم برسیم که کیفیت آموزش چهقدر پیشرفت داشته است. یکی دیگر از دلایل این است که حمایتهای خوبی از این حوزه صورت میگیرد و جوانان با استعداد و توانمندی جذب این رشته شدهاند.
کارگردان انیمیشن «بهادر» در ارزیابی حوزه پویانمایی ایران اذعان کرد: «یکی از ضعفهایی که باید به آن پرداخت، ضعف مدیریت است. مدیرانی که تا به حال در حوزه انیمیشن حضور داشتهاند، ضعیف عمل کردهاند و این ضعف گاه خسارتهایی به انیمیشن کشور وارد کرده است.
وی درباره مشکلات حوزه انیمیشن در ایران تصریح کرد: از بابت نرمافزار و سختافزار ما فاصله چندانی با سایر کشورها نداریم. ابزارآلات روز با اندکی تأخیر به ما میرسد و همانطور که گفتم وضعیت آموزش در کشور نیز خوب است، بنابر این برای رفع مشکلات انیمیشن ایران در وهله اول باید بودجه کافی در اختیار انیماتورها قرار گیرد و مدیریت درستی نیز صورت گیرد.
این سینماگر ادامه داد: انیمیشن ما در حال حاضر پیشرفت بسیار خوبی داشته و تعداد انیماتورهای ما نیز افزایش یافته است. آنها مانند یک لشگر پیشرو هستند.
این انیماتور پیشکسوت درباره فعالیتهای خود تاکید کرد: من یک سریال 13 قسمتی با عنوان «بیا آشتی کنیم» برای حوزه هنری ساختهام که هر قسمت آن حدود 6 دقیقه است. شخصیتهای این مجموعه عروسکهای خمیری هستند. در این اثر از خمیر استفاده کردیم و در آنها دگردیسی ایجاد کردیم. این فیلم دارای دو شخصیت است که روزهای خوب و بدی را در کنار هم میگذرانند. وقتی که مسایل مالی بر آنها وارد میشود با یکدیگر درگیر میشوند و وقتی دشمن خارجی به سراغ آنها میآید با هم متحد میشوند تا بیگانه را از خود برانند.
علیمراد در پایان درباره کارکرد انیمیشن در بیان قصههای دین و قرآنی گفت: انیمیشن یکی از اصلیترین حوزههایی است که باید در آن به قصص قرآنی توجه کرد، چون مخاطب نوجوان به واسطه دیدن چنین کارهایی تحت تاثیر قرار گرفته و به نوعی به آنها احساس نزدیکی پیدا میکند، همین مسئله نیز در آینده سبب توجه مخاطبان به سینمای دینی خواهد شد.
نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از 17 اسفند آغاز شده است و تا 21 اسفند در هفت سالن برگزار میشود.