لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز، مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد مهمترین فعالیت قرآنی مغفول مانده در سال 1393، گفت: با توجه به اینکه به پایان اجرای برنامه پنجم نزدیک می شویم مهمترین کاری که مورد غفلت مسئولان اجرایی قرار گرفته است، تهیه، تصویب و ابلاغ راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی است.
تهیه و تصویب نشدن راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی
وی با بیان اینکه این غفلت از سوی ما نبوده و از سوی مسئولان اجرایی است، افزود: در این زمینه صبحتها و نوشتههای بسیار زیادی مطرح شد اما مورد توجه کسی قرار نگرفت و با وجود همه این صحبتها همچنان این فعالیتها بر روی زمین مانده است، این کار با وجود همه تذکرات، صورت نگرفته است که جای تأسف دارد.
صندوقی که هنوز تشکیل نشده است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی دیگر از موارد مورد غفلت مانده در سال 1393 بحث تشکیل صندوق توسعه مشارکتهای قرآنی است که عملیاتی نشد. این امر با وجود اقدامات لازمی که انجام دادیم به هر دلیلی به نتیجهای که مورد نظر بود نرسید.
مشخص نشدن سهم دستگاهها در زمینه حفظ قرآن
افتخاری با تأکید بر اینکه بودجه منشور توسعه فرهنگ قرآنی باید در این صندوق قرار میگرفت، بیان کرد: این چند موضوع از مهمترین فعالیتهایی بود که در سال 93 باید عملیاتی می شد اما مورد غفلت قرار گرفت، ضمن اینکه سهم دستگاهها نیز از حفظ قرآن کریم باید مشخص میشد که این کار نیز صورت نگرفت.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این مطلب که تشکیل صندوق توسعه مشارکتهای قرآنی طی نشستی خبری توسط دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مهرماه اعلام شد، گفت: بر اساس آخرین خبرهایی که تا روز 20 اسفندماه داشتهام چنین چیزی محقق نشده است و پیگیریها و نامههایی که ارسال کرده ام این صندوق تشکیل نشده است.
اولویتهای سال 94
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد مهمترین اولویتهای کاری نهادهای قرآنی در سال آینده نیز اظهار کرد: برداشتن مبانی ارتقای فعالیتهای قرآنی، اجرای به نحو احسن قوانین موجود و تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی و نیز منویات مقام معظم رهبری است که باید جزء اولویتهای کاری قرار بگیرد.
در آرزوی قرآنیتر شدن رفتار مردم
افتخاری همچنین در مورد مهمترین آرزوی قرآنی وی در سال جدید، یادآور شد: مهمترین آرزوی من قرآنی شدن رفتار همه مردم است و اینکه رفتارهایی که در جامعه انجام میدهیم بر اساس آیات قرآن کریم و با اخلاص انجام شود تا این رفتار زمینه ساز دولتی جهانی قرآن شود.
پیشنهادات قرآنی برای برنامه ششم
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به این سؤال که در سال آینده برنامهجامعی را در زمینه فعالیتهای قرآنی در مجلس پیگیری خواهید کرد یا نه؟، گفت: غیر از بودجههای مصوب شده و نظارت بر آنها و سایر برنامههایی که در فراکسیون موجود است، تلاش داریم تا در برنامه ششم پیشنهادات لازم را داشته باشیم.