محمود الکفری، حافظ کل قرآن و از قاریان ممتاز لبنانی که در پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان ایران، مقام دوم در رشته حفظ کل را به خود اختصاص داد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: مسابقات حفظ قرآن جایزه «سیدعباس الموسوی»، همه ساله به همت جمعیت قرآن کریم و انجمن معارف اسلامی که از نهادهای دینی وابسته به حزبالله هستند، برگزار میشود.
وی افزود: این مسابقات در رشتههای حفظ، تلاوت و تفسیر قرآن کریم بوده و ویژه دانشجویان و دانشآموزان دبیرستانی است و به نفرات برتر جوایز ارزشمندی اهدا میشود.
محمود الکفری تصریح کرد: در کشور لبنان، دولت حمایت زیادی از فعالیتها، برنامهها و مسابقات قرآنی انجام نمیدهد و در بیشتر مواقع مؤسسات قرآنی خود مسئولیت برگزاری مسابقات قرآنی را برعهده میگیرند.
وی افزود: دارالفتوای اهل سنت لبنان فعالیتهای وسیعی در حوزه برنامههای قرآنی دارد و مراکز قرآنی مهمی زیرمجموعه این نهاد دینی هستند و قرآنآموزان این مراکز توانستهاند در مسابقات ملی و بینالمللی قرآن کریم حائز رتبههای ارزشمندی شوند.
محمود الکفری تصریح کرد: مرکز «خدمة القرآن» از جمله مراکز قرآنی وابسته به دارالفتوای لبنان است، که فعالیتهای وسیعی در زمینه قرآن کریم دارد و تاکنون چندین مسابقات ملی قرآن برگزار کرده است.
وی در ادامه به برنامههایی که در مؤسسات و مراکز قرآنی لبنان ارائه میشود، اشاره و عنوان کرد: برنامههای قرآنی در لبنان در چند بخش ارائه میشوند؛ بخش نخست ویژه کودکان است که مهمترین بخش بهشمار میرود و بخش جوانان و بزرگسال نیز از دیگر بخشهایی است که دورهها و برنامههای قرآنی ویژهای در مراکز و مؤسسات برای این قشر از جامعه ارائه میشود.
این فعال قرآنی در ادامه اظهار داشت: تمرکز مراکز قرآنی لبنان بر کودکان و خردسالان بهخاطر اهمیت این گروه سنی و تربیت نسلی آراسته به آموزههای قرآنی و حافظ قرآن کریم در جامعه است. البته در مراکز و مؤسسات قرآنی برای افراد بزرگسال و جوانان علاقهمند به حفظ قرآن کریم نیز دورههای قرآنی ارزشمندی ارائه میشود.
محمود الکفری اضافه کرد: در مؤسسات قرآنی لبنان، علاوه بر حفظ قرآن کریم، دروسی در زمینه احکام تجوید نیز ارائه میشود، همچنین افراد علاقهمند به حفظ قرائات دهگانه نیز میتوانند در این رشته در مؤسسات ثبتنام کنند.
این حافظ قرآن لبنانی تصریح کرد: همچنین از دیگر دروسی که در مراکز و مؤسسات قرآنی ارائه میشود، رشته تفسیر است، و در برخی مؤسسات دو روز از هفته به تدریس این رشته اختصاص داده شده است که تدریس این رشته توسط اساتید ممتاز و برجسته صورت میگیرد.
الکفری بیان کرد: در کنار این برنامههای قرآنی، رشته اعجاز علمی قرآن کریم و بررسی پدیدههای علمی در قرآن کریم نیز تدریس میشود.
محمود الکفری در ادامه به مشارکت بانوان در برنامههای قرآنی در لبنان اشاره و عنوان کرد: بانوان در مراکز قرآنی لبنان فعالیتهای وسیعی دارند و در همین راستا، مؤسسات قرآنی این کشور تلاش فراوانی برای تبیین اهمیت قرآن کریم و تفسیر آموزههای این کتاب الهی و قراردادن این کتاب مقدس بهعنوان یک الگو در زندگی بانوان انجام میدهند و ما شاهد استقبال وسیع بانوان از برنامههای قرآنی هستیم.
این قاری برجسته لبنانی افزود: اکنون قرآنآموزان جوان ما بهعنوان مربیان قرآنی در مراکز و مدارس قرآنی تدریس میکنند و این نتیجه تلاشهای مستمر و بیوقفه بانوان است.
این فعال قرآنی لبنانی، علاقه و عشق به حفظ را مهمترین عامل در جذب افراد به مراکز قرآنی عنوان کرد و گفت: برنامههای تفریحی و ورزشی در کنار دروس قرآنی میتواند در جذب کودکان بسیار تأثیرگذار باشد، چرا که وجود این برنامههای فرهنگی و تفریحی، خستگی را از بین میبرد و سبب میشود برنامهها یکنواخت و خستهکننده نباشند.
وی افزود: همچنین برگزاری مسابقات قرآنی و تعیین جوایز ارزشمند همچون حج عمره نیز از دیگر روشهای جذب افراد به حفظ قرآن کریم است.
محمود الکفری در ادامه این گفتوگو، بهرهگیری از فنآوری در آموزش قرآن کریم را از دیگر روشهای جذب افراد به مؤسسات قرآنی دانست و عنوان کرد: برنامههای تفریحی و بکارگیری فنآوری از مهمترین عوامل جذب افراد به مراکز قرآنی بهشمار میرود.
محمود الفکری در پایان تصریح کرد: کتاب مقدس قرآن کریم باید بهعنوان الهامبخش و منبع مهم در زندگی قرار بگیرد و افراد نباید فقط به حفظ قرآن بسنده کنند، بلکه باید اصول و مبانی این کتاب مقدس را در زندگی خود کاربردی نمایند.