کد خبر: 2977604
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۵
فرج زاده تبیین کرد:

آینده رو به رشد قرآن‌پژوهی و طب/ فعالیت‌ها در قالب یک شبکه‌ هم‌راستا شود

گروه سلامت : رئیس مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج)اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌هایی که معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و وزارت علوم انجام داده‌اند روند روبه‌ رشد و آینده‌ای مناسب در برابر بحث قرآن پژوهی و طب در کشور به وجود آمده است.

داوود فرج‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) انس با قرآن و تدبر در آن را لازمه درک مفاهیم سلامت خواند و گفت: فعالیت مشترک حوزه علمیه و جامعه پزشکی برای کمک به گسترش فرهنگ قرآنی و مفاهیم سلامت آن ضروری است.

فرج زاده ادامه داد: این آیات و اشاره‌هایی که در قرآن است مسیر راه را روشن می‌کند، مأنوس بودن با قرآن موجب درک زبان الهی و استفاده از راهنمایی‌ها و کد‌ها و دستیابی به لایه های زیرین آن خواهد شد، از این بابت علمای حوزه باید در این مسیر به پزشکان کمک کنند.

وی تأکید کرد: قرآن فقط اصول و نصایح اخلاقی و داستان‌های تاریخی نیست یا تنها برای ترساندن از جهنم و بشارت بهشت نازل نشده است، قرآن کتاب و درس زندگی است و اعتقاد ما نیز بر این است؛ قرآن به زندگی ما در پیش از تولدت تا آخرت توجه کرده است و برای آن برنامه‌ریزی کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بقیة‌الله(عج) با تأکید بر استفاده از عترت و حدیث بیان کرد: باید با دقت عقل و ذهن را فعال کرد، اعتقاد ما بر این است که هر عقلی نمی‌تواند به این حقایق دست یابد تنها عقلی که با منطق دینی شکل گرفته و در جهت تعبد خداوند باشد می‌تواند به این لایه‌ها دست یازد، در این رابطه حتما باید از عترت، حدیث و سیره معصومین در جهت تبیین و تفسیر بیشتر قرآن استفاده کرد تا فهم خود را کامل کرد.

آینده روشن قرآن‌پژوهی و طب
وی در ادامه با بیان اینکه آینده‌ای روشن در زمینه قرآن پژوهی و طب وجود دارد، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌هایی که معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و وزارت علوم انجام داده‌اند روند روبه‌ رشد و آینده‌ای مناسب در برابر بحث قرآن پژوهی و طب در کشور به وجود آمده است.

ضرورت تشکیل شبکه‌ای قوی در حوزه قرآن‌پژوهی و طب

این فعال قرآن‌پژوهی و طب افزود: افراد مناسب، دانش‌پژوه و علاقمند در سطح کشور وجود دارند که متأسفانه به صورت شبکه‌ای نیستند باید این ها را جمع و افکارشان را در یک راستا هماهنگ کرد.

طب سنتی و طب اسلامی باید در دانشگاه مطرح شوند
وی همچنین ضرورت پرداختن به طب سنتی و طب اسلامی را در دانشگاه ضروری دانست و عنوان کرد: افرادی طب سنتی را با طب اسلامی مخلوط می‌کنند و یا برداشت‌های شخصی خود را به نام طب اسلامی ارائه می‌دهند این‌ها نیاز به بررسی، فرهنگ سازی و کار بیشتر دارند، باید جلسات هم اندیشی و کارگاه‌های آموزشی در دانشگاه‌های مختلف برگزار کنند چنان‌که محور تفکرشان یکی باشد، اگرچه در بحث‌های علمی اختلاف نظر وجود دارد اما باید سعی کرد این کار به صورت اصولی انجام شود زیرا اگر این کار خدای ناکرده اشکالی داشته باشد به نام دین تمام می‌شود.

فرج زاده ادامه داد: هرچند این اشکالات و این سوء‌برداشت‌ها زاییده ذهن و مغز مسلمانان است و اصل دین خدشه ناپذیر است و برای این که دانشگاه ما به خطا نروند حتما باید ارتباط تنگاتنگی با علمای حوزه داشته باشند.

رهنمودها و مبانی علم از دین اخذ می‌شوند
وی با تأکید بر ارتباط حوزه و جامعه پزشکی در رابطه با نزدیک کردن طب و دین گفت: در این رابطه حوزه یک‌سری مشکلات و کاستی‌هایی وجود دارد اگر این دو بیشتر بهم نزدیک شوند جلسات هم‌اندیشی داشته باشند کار بهتر انجام می‌شود، هرچند در حوزه هم کسانی هستند که اصلا اعتقاد به کار در چنین زمینه‌ای ندارند و می‌گویند دین برای هدایت کلی بشر آمده است و مسئولیت علم را بر عهده ندارد.

عضو مرکز تحقیقات طب، قرآن و حدیث اضافه کرد: درست است که دین مسئولیت علم را بر عهده ندارد و علم را بشر باید با مسئولیت و تلاش خود بهینه کرده و توسعه دهد، اما رهنمودها و مبانی اصلی را باید از دین اخذ کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد زندگی انسان سلامت اوست، نمی‌شود که دین نسبت به سلامت او بی‌تفاوت باشد. این ما هستیم که باید تلاش کرده و لایه‌های زیرین و متون قرآن را با توجه به ضوابط منطقی آن استخراج کنیم. باید ذهن را فعال کرده و به لایه‌های زیرین رسید و برداشت سطحی از قرآن صورت نگیرد، ذکر خداوند، خواندن قرآن و غور کردن در آن با تفضل و عنایتی که پروردگار متعال به ما دارد کمک می کند تا مفاهیمی که  در آن است را دریابیم.

captcha