حبیبالله مسعودیفرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که به عنوان سازمانی که آسی های اجتماعی را باید در جامعه رصد کند، چه آسیبهای اجتماعی جدیدی در جامعه بروز کرده است، گفت: بحث فضاهای مجازی آسیب جدیدی است که باعث دور شدن خانوادهها از هم شده است. وجود فضای مجازی در جامعه ضروری است و میتوان از آن به خوبی استفاده کرد اما ما هیچ آمادهسازی در این زمینه نداریم.
وی ادامه داد: اکنون اکثر بچههای دورههای ابتدایی و راهنمایی تلفن همراه و تبلت دارند، ولی حتی دو ساعت هم برای این گروه آموزش داده نشده که چگونه وارد فضای مجازی شوند که آسیب نبینند؛ آنها حتی نمیدانند چه مطالبی در داخل فضای مجازی درست است و چه مطالبی غلط.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: زمانی که با این بچهها صحبت میکنیم متوجه میشویم که اطلاعات نادرستی دریافت کرده به سایتهایی نامعتبر مراجعه میکنند.
وی دور شدن و جدا شدن خانوادهها از هم را یکی از مهمترین آسیبهای فضای مجازی عنوان و اظهار کرد: ما در سازمان بهزیستی برای پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی در حال اقدام هستیم اما باید سرعت کارها افزایش پیدا کند.
آموزش و پرورش از نقش صرفاً آموزشی خارج شود
مسعودیفرید در ادامه مهمترین محلی که میتواند در خصوص فضای مجازی به ارائه آموزش بپردازد را آموزش و پرورش دانست و گفت: اگر میخواهیم توسعه پیدا کنیم باید بر روز آموزش و پرورش سرمایهگذاری کنیم تا آموزش و پرورش از این نقش صرفاً آموزشی خارج شود و نقشهای دیگری را بپذیرد که در بسیاری از کشورها این اقدام انجام میشود.
وی به عنوان مثال گفت: در برخی از کشورها برنامه مدارس به این نحو است که با توجه به اینکه بچههایی که صبح وارد کلاس میشوند از خانوادههای متفاوت وارد شدهاند و ممکن است بچه یک خانواده شب قبل شاهد درگیری خانوادگی بوده، یا بچه تک والد است و یا کودک یک خانواده مرفه است و ... نیم ساعت اول کلاس معلمها بچهها را به یک ثبات نسبی روحی، هیجانی و روانی میرسانند و سپس درس آغاز میشود که این مباحث در کشور ما انجام نمیشود اما باید مورد توجه قرار گیرد.