محمدرضا داودآبادی فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام خبر تدوین نقشه جامع پژوهشهای قرآنی گفت: در حوزه پژوهشهای قرآنی، وزارت بهداشت در حال تدوین نقشه جامع علمی پژوهشهای قرآنی و طب است تا نوع پروژههایی که باید انجام شوند مشخص و ریز پروژههایی برای آن عرضه شوند.
وی با اشاره به کارکردهای این قشه علمی تبیین کرد: همچنین در این نقشه جامع، ارتباط افقی پروژهها با همدیگر و اثرات کاهشی و افزایش آنها تعیین میشود.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا طب اسلامی در حال حاضر در جایی تدریس میشود، گفت: مسئولیت ما در حوزه قرآن و سلامت است که شامل سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی میشود. این که بگوییم الان در حوزه قرآن و طب یک بسته آماده وجود دارد که اسمش طب اسلامی است یا در جایی در حال تدریس است، چنین چیزی وجود ندارد.
وی ضمن اشاره به عدم وجود تفاسیر با رویکرد طبی از قرآن در ایران گفت: دانشنامه کاملی در مورد قرآن به دنبال کارهای پژوهشی آیتالله هاشمی رفسنجانی در دفتر تبلیغات اسلامی تدوین شده است. در این دانشنامه کلیدواژگان قرآنی مرتبط با موضوع سلامت احصاء شده است که این دانشنامه میتواند مدخل خوبی برای پژوهشهای بعدی باشد.
وی با رد کردن عنوان طبهایی که نام قرآنی بر خود نهادهاند، گفت: قرآن اصول حاکم بر زندگی جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی انسانها را مطرح کرده است. اینها اصولی هستند که روح حاکم بر یک زندگی سالم را تبیین میکنند. در حال حاضر طب کاملی که بر اساس قرآن شکل گرفته باشد و به امر درمان بپردازد، وجود ندارد، اما قرآن اصولی دارد که مبانی زندگی سالم را ترسیم میکنند؛ رعایت این اصول سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی انسانها را تامین میکند.