به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان مقدس حسینی، این مراسم با حضور علاءالدین الموسوی، رئیس اداره اوقاف شیعیان عراق؛ صالح الحیدری، رئیس سابق اداره اوقاف شیعیان؛ تولیتهای آستانهای مقدس عراق از جمله سیدأحمد الصافی، شیخ عبدالمهدی الکربلائی، شیخ ضیاءالدین زینالدین، جمال الدباغ، و شماری از علمای و مسئولان عراقی در مسجد کوفه برگزار شد.
موسى تقی الخلخال، تولیت مسجد کوفه ضمن سخنانی در این مراسم گفت: امروز کوفه هزار و چهارصدمین سال انتخابش به عنوان پایتخت خلافت اسلامی توسط حضرت علی(علیه السلام) را جشن میگیرد.
وی افزود: تولیت مسجد ضمن این مناسبت بزرگ از رئیس سابق اداره اوقاف شیعیان به پاسداشت تلاشهای مستمر وی در حمایت از مسجد کوفه و اماکن و زیارتگاههای وابسته به آن قدردانی کرده و همچنین به علاءالدین موسوی، رئیس جدید اداره اوقاف شیعیان ادای احترام میکند.
در همین راستا احمد الصافی، تولیت آستان مقدس حضرت عباس(ع)، در سخنانی به نیابت از تولیتهای عتبات مقدس گفت: مرحوم شیخ عبدالزهراء الکعبی کتاب «المقتل» را در دهه هفتاد قرن گذشته به چاپ رسانده است که در آن آمده: «عتبات مقدسه شاهد مشارکت 20 هزار زائر در مراسم احیای زیارت اربعین بودند».
وی گفت: این آمار در زمان خود چشمگیر بود، اما با گذشت زمان عادی شده است، این درحالی است که عتبات مقدس با وجود افزایش این تعداد، در آن زمان هیچگونه تغییر و پیشرفتی نداشت.
سید احمد الصافی تصریح کرد: با وجود این که اماکن و عتبات مقدس عراق بعد از سال 2003 میلادی تاکنون شاهد تحول و پیشرفتی چشمگیر بودهاند، اما ما نیازمند به محافظت از استقلال عتبات و حمایت از آنها با طرحها و پروژهها و دستاوردهای بیشتر هستیم.
افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب در نجف اشرف
همزمان با مرور ۱۴ قرن بر ورود حضرت امیر مؤمنان علی علیه السلام به شهر کوفه و انتخاب این شهر به عنوان مرکز خلافت اسلامی، هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب آستان قدس علوی، دیروز، 23 اسفندماه با حضور بیش از ۱۸۰ ناشر داخلی، عربی و خارجی در محل پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) در نجف اشرف آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه با همکاری اداره اوقاف شیعیان عراق و آستان قدس علوی در صحن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و در جوار حرم علوی برگزار شده است.
این گزارش حاکی است، بیش از 50 هزار عنوان کتاب در زمینههای علوم شناختی در این نمایشگاه عرضه میشود. بیشتر موضوعات این نمایشگاه فقهی، حوزوی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی است.
شیخ ضیازین الدین تولیت آستان علوی در سخنانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ضمن خوشآمدگویی به حاضران اظهار کرد: این گردهمایی همزمان با وقوع سه امر مهم است. نخست افتتاح دوره هفتم نمایشگاه بینالمللی کتاب آستان، دوم پایان فاز اول پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه زهرا (س) و سوم مرور ۱۴ قرن بر ورود حضرت امیرالمؤمنین (ع) به شهر کوفه و انتخاب این شهر بهعنوان پایتخت خلافت اسلامی.
تولیت آستان علوی افزود: آستان قدس علوی همواره بر ضرورت ساخت صحن حضرت فاطمه (س) و کمپ زایر تاکید داشته و این پروژههای مهم باید به دست محبان و شیعیان اهل بیت (ع) و برای خدمترسانی به زایران این بارگاه مطهر به زودی به انجام رسد تا بتوانیم بار سنگین خدمت قبور ائمه اطهار را با لیاقت بر دوش بگیریم و در مسیر نیکی و تقوا یار و یاور یکدیگر باشیم.
پس از تولیت آستان قدس علوی، سیدعلاء الموسوی، رئیس اداره اوقاف شیعیان عراق در سخنانی به معضل دوری جوانان از فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: این مشکل قبل از روی کار آمدن رژیم سرنگونشده بعث در جامعه عراق وجود نداشت. پیش از به قدرت رسیدن بعثیها تمامی اقشار جامعه در عراق به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی علاقه داشتند. اما ظلم و ستمی که مزدوران رژیم بعث به این ملت روا داشتند باعث شد مردم از خواندن کتاب رو برتابند و افراد فرهیخته و فرهنگیان برجسته در آن ایام خفقانآور مجبور بودند کتابخانههای شخصی خود را پنهان کنند یا حتی از بین ببرند.
وی افزود: جامعه ما هنوز از این مشکل فرهنگی اجتماعی رنج میبرد و باید با برنامهریزیهای صحیح و شیوههای کارآمد بتوانیم با نسل جدید جامعه ارتباط برقرار کنیم و او را به فرهنگ مطالعه جذب کنیم. بنابراین برگزاری چنین نمایشگاههایی در این راستا بسیار مفید و قابل توجه است و باید هویت فرهنگی و اسلامی جامعه خویش را به جوانان معرفی کرده و خلأ موجود بین نسل گذشته و نسل کنونی را پر کنیم.
الموسوی اظهار داشت: همه میدانیم که بازار کتاب بازاری بزرگ و گسترده است، زیرا هم افراد نیک و دلسوز در آن فعالیت میکنند و هم افراد سودجو و ناشایست. و از آنجایی که جوانان بر گردن ما حق دارند باید بعد از برنامهریزیهای صحیح و با استناد بر تعالیم والای اهل بیت (ع) آنان را با فرهنگ مطالعه و اندیشه صحیح آشنا سازیم.
پس از سخنرانی رئیس اداره اوقاف شیعیان عراق، علی حجی از اعضای شورای آستان قدس علوی در سخنانی ضمن تاکید بر فواید نشر فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه ۱۸۰ ناشر داخلی و خارجی شرکت میکنند و همزمان با افتتاح نمایشگاه فاز اول پروژه صحن حضرت فاطمه زهرا (س) نیز به پایان رسید.
در پایان مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب آستان قدس علوی، شوشتری به نمایندگی از مؤسسه کوثر در سخنانی ضمن قدردانی از تولیت و خادمان آستان اظهار کرد: از اینکه فاز اول پروژه بزرگ صحن حضرت فاطمه (س) همزمان با مرور ۱۴۰۰ سال بر ورود حضرت امیرالمؤمنین (ع) به این شهر مقدس پایان میپذیرد، خرسندیم.
وی افزود: طراحی این پروژه توسط مهندسان و کارشناسان ایرانی و با همکاری کارشناسان عراقی به انجام رسید و اکنون فاز اول این پروژه مبارک به پایان رسید.
شوشتری اظهار داشت: پیش از این مرحله مراحل بتنریزی زیر بنا و تخلیه آبهای زیرزمینی و ساخت دیوار بتنی دور پروژه را انجام داده بودیم و امروز شاهد پایان ساخت بخش بتونی ستونها و دیوارها و سقفها هستیم.
همچنین حجتالاسلام احمد احسانی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در نجف اشرف، محرم آهنگران، مدیر عملیات شمسا در عراق و نماینده سازمان حج وزیارت جمهوری اسلامی ایران در مراسم حضور داشتند.
این نمایشگاه از ۲۳ اسفندماه به مدت ۱۰ روز تا ۳ فروردینماه در صحن حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) و در جوار حرم علوی برپاست.