حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که ریشه بسیاری از مشکلات جامعه عدم کنترل عواطف به ویژه خشم است، در حالی که انتظار میرفت سازمان بهزیستی به تأسیس مراکز آموزش کنترل خشم اقدام کند، شهرداری تهران این کار را آغاز کرد، چرا؟ این اقدام در تهران صورت گرفته و وسعت آن بسیار کم است.
وی ادامه داد: اما سازمان بهزیستی، سالهای سال در بحث آموزش مهارتهای زندگی کار کرده و در این خصوص برای مقاطع پیشدبستان، دبستان، راهنمایی و دانشگاه کتاب نوشته تدوین کرده و اکنون کتابهای بهزیستی در دانشگاهها تدریس میشود.
مسعودی فرید یکی از کارکردهای آموزش مهارتهای زندگی را مدیریت هیجانات و کنترل خشم دانست و گفت: ما فکر میکنیم مهمترین جا برای ورود به این مسئله آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش باید فعالانهتر وارد این موضوع شود و ما هم همکاری خوبی در این خصوص داشتهایم و سالانه چندین میلیارد تومان از اعتبارات خود را در قالب خرید کتاب و برگزاری کارگاه در اختیار آموزش و پرورش قرار دادهایم.
وی اعلام کرد: بهزیستی در این خصوص آموزش مهارتهای زندگی را در دستور کار خود دارد و رویکردی که در حوزه پیشگیری دارد توسعه این اقدام از سوی سازمانهای مردمنهاد و محلهای است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در خصوص اینکه چرا میزان درگیریهای فیزیکی در جامعه افزایش یافته است؟ گفت: احترام به همدیگر و آموزش حقوق شهروندی را باید از کودکی شروع کرد. اینکه می بینید میزان پروندهها در محاکم قضایی ما زیاد است در حالی که در سایر کشورها مثل هند و کشورهای اسکاندیناوی این میزان بسیار کمتر است به این دلیل این است که با حقوق هم آشنا نیستیم، حقوق شهروندی را نمیدانیم و همین موجب میشود که دائماً به حقوق هم تجاوز کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از راهکارهای کاهش درگیریهای اجتماعی توسعه آموزش حقوق شهروندی است. البته سازمان بهزیستی در قالب آموزش مهارتهای زندگی و حتی آموزشهای پیش از ازدواج به آموزش مدیریت حل تعارض میپردازد اما مهمترین مراکز محلهایی است که کودکان در آنجا حضور دارند به ویژه آموزش و پرورش و ابزارهای مورد استفاده کودکان یعنی رسانهها.