کد خبر: 2991662
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
«مالیزیا دایجست» نوشت؛

نظارت والدین و دولت برای جلوگیری از پیوستن دختران به داعش

شعب خارجی: مقابله با پیوستن دختران به داعش از وظایف اولیه والدین است؛ آن‌ها باید بر فعالیت فرزندانشان نظارت کنند و دولت مالزی نیز باید با نظارت بر محتوای اینترنت، دسترسی به اطلاعات مربوط به داعش را ممنوع کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پایگاه اطلاع رسانی «مالیزیا دایجست»، در گزارشی با اشاره به فریب دختران توسط داعش با حربه جهاد نکاح نوشت: دختران نوجوان برای تضمین جایی تخیلی در بهشت، زندگی خود را با زندگی در جهنم ایجاد‌شده به وسیله گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه معامله می‌کنند. 
این گزارش با مروری به پیوستن دختران غربی و مالزیایی به تروریست‌های داعش، به چرایی ورود و تلاش دختران برای پیوستن به گروه تروریستی داعش پرداخت.
بنا بر این گزارش، گروه تروریستی داعش با روش‌های مختلف اقدام به فریب دختران می‌کند تا بتواند ضمن سوء‌استفاده از این قشر، نسل جدیدی از تروریست‌ها را پرورش دهد.
هازیل ذکریا، روانشناس و عضو انجمن روانشناسی مالزی بر این باور است که جهاد بخشی از آموزش اسلامی در مدارس مالزی است و داعش با سوء‌استفاده از واژه جهاد و تعلیم افراط‌گری زمینه حضور جوانان در این گروه را افزایش داده است. 
مدارس با نام دین افراط‌گری را ترویج می‌دهند
وی با تأکید بر این که بسیاری از مدارس با نام دین، افراط‌گری را در مالزی ترویج می‌دهند، تصریح کرد: این گونه مدارس را نیز نباید مقصر کامل دانست. پیش از این اساتید دانشگاهی بوده‌اند که در مدارس مذهبی تحصیل نکرده بودند؛ اما به گروه‌های تروریستی پیوسته‌اند.
این کارشناس مالزیایی خواستار نظارت بر مدارس این کشور شد و گفت: افراط‌گرایی مرتبط با مذهب نیست؛ بلکه الگوهای فکری در آن نقش دارند.
فتح الباری از اساتید مذهبی مالزی نیز بر این باور است که مباحث آموزشی در مورد جهاد باید با زمان فعلی مطابقت داده شود تا درک آن به وسیله نسل جوان آسان‌تر شود.
وی گفت: باید به جوانان آموزش داده شود که هر حرکت تروریستی شکلی از حمله به باورها و اعتقادات است و باید به هر طریق ممکن از آن دوری کرد.
فتح‌الباری تصریح کرد: این بخشی از فرهنگ ماست که هر مطلبی را بدون دانستن اعتبار آن در شبکه اجتماعی به اشتراک بگذاریم و آن را تأیید کنیم؛ این در حالی است که لازم هست قبل از باور هر مطلبی از اعتبار آن مطمئن شویم. 
زنان؛ ابزاری برای ابقای نسل داعش
مالیزیا دایجست در ادامه نوشت: مسأله به کارگیری دختران جوان و نوجوان توسط گروه تروریستی داعش به منظور تأمین هوسرانی جنگجویان داعش بحث تازه‌ای نیست. این زنان وسیله‌ای برای تولد نسل جدیدی از تروریست‌ها می‌شوند و پس از کشته‌شدن شوهرانشان نیز به بردگان جنسی تبدیل می‌شوند.
این رسانه می‌افزاید: این فرایند، دختران مالزیایی را نیز تحت تأثیر قرار داده است؛ به طوری که حدود دو هفته پیش یک دختر نوجوان 14 ساله که قصد پیوستن به داعش را داشت، توسط پلیس بازداشت شد. 
این تارنما نوشت: این اعتقاد وجود دارد این دختر 14 ساله با تندروهای مالزیایی که در عراق و سوریه حضور دارند، در ارتباط بوده و قصد داشته است با یک دانشجوی 22 ساله دانشگاه الازهر مصر ازدواج کند. وی پیش از عزیمت به سوی قاهره، والدین خود را تهدید کرده بود که اگر در مسیر رفتنش مانعی ایجاد کنند، خودکشی خواهد کرد. 
این گزارش در ادامه به شمار دیگری از دختران که به وسیله داعش اغفال شده‌اند، اشاره و این سؤال را مطرح کرد که آیا این دختران از شرایط وحشتناک مهیا‌شده توسط داعش که در انتظار آنهاست، آگاهی دارند؟
مالیزیا دایجست تأکید کرد: بسیاری از این دختران از خانواده‌های سطح متوسط و تحصیل‌کرده هستند و از طریق شبکه‌های اجتماعی از قبیل فیسبوک و توئیتر اغفال شده‌اند. 
یک پزشک زن مالزیایی که سال گذشته برای ازدواج با «ابو بارا» به داعش پیوست با توضیحاتی در صفحه شخصی خود در اینترنت به وصف حالش در گروه تروریستی داعش پرداخت و مطالبی را ذکر کرد که نشان می‌دهد وی از زندگی مطلوبی برخوردار بوده و به نوعی به خدمت اشتغال دارد. 
وی در مطلب خود که تلاش داشت دختران مالزیایی را به سمت داعش سوق دهد، نوشت: ما در اینجا اجاره نمی‌دهیم، خانه‌ها رایگان هستند، مقرری ماهیانه برای زن، شوهر و فرزندان وجود دارد، هر زوجی که تازه ازدواج کرده 700 دلار آمریکا دریافت می‌کند، ازدواج بین نژادی بسیار گسترده است و دختران می‌توانند مهر خود را تعیین کنند. 
استفاده داعش از واتساپ برای اغفال دختران
داعش علاوه بر شبکه‌های اجتماعی از قبیل فیس بوک و توئیتر از نرم‌افزارهای تلفن همراه از قبیل واتساپ نیز برای اغفال دختران استفاده می‌کند.
مالیزیا دایجست با استناد به برخی گزارش‌ها نوشت: برخلاف ادعاهای برخی دختران و پزشک مالزیایی، شرایط بسیار محدودکننده‌ای برای این افراد وجود دارد، به نحوی که حتی در سن 9 سالگی نیز قادر به ازدواج هستند، حق خروج از خانه را ندارند، کسانی که کار می‌کنند فاسد محسوب می‌شوند و در مواردی نیز اعدام شده‌اند. همواره باید مردانی نگهبان آنها باشند، چادرهای سه لایه داشته باشند و در صورت تخلف نیز با آنها به شدت برخورد می‌شود. 
این گزارش در پایان با استناد به گفت‌‌و‌گوهای انجام‌شده، مقابله با پیوستن دختران به گروه داعش را از وظایف اولیه والدین دانسته و تأکید می‌کند: آن‌ها باید بر فعالیت فرزندانشان نظارت کنند و همچنین از دولت مالزی خواسته است ضمن نظارت بر محتوای اینترنت، اطلاعات مرتبط با داعش را که در حال حاضر به سادگی قابل دسترسی هستند، ممنوع کند و اطلاعات واقعی در مورد اسلام را نشر و گسترش دهد.

captcha