ابراهیم اصغری، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره عملکرد سینما در سالی که گذشت، گفت: سینما در سالی که گذشت سالی آرام، اما خنثی را پشت سر گذاشت. به این معنا که این آرام بودن به هیچ وجه به معنای ارزشمند بودن نیست، بلکه نوعی ضعف برای هنر هفتم محسوب میشود. در این میان باید نمایش محدود فیلم «محمد(ص)» ساخته مجید مجیدی را اتفاقی خوب و نادر در سینمای کشورمان بدانیم.
وی افزود: این که چرا سینمای ما به این وضعیت گرفتار آمده، جوابی روشن دارد. آن نیز این است که برنامهریزی و سیاستگذاری این عرصه معمولاً مقطعی است و با آمدن مدیران جدید سیاستهای آن نیز تغییر پیدا میکند. برای همین کمتر مدیری سعی میکند در دوره مدیریت خود دست به تولید پروژههای طولانیمدت بزند. برای همین سعی میکنند با اجرای برنامههای روتین تنها مدت مدیریت خود را بدون دردسر پشت سر بگذارند.
تهیهکننده «شور شیرین» اعلام کرد: مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود، سال 93 را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کردند. این توجه نشان میدهد تا چه اندازه فرهنگ میتواند نقشی تاثیرگذار در اعتلای جامعه داشته باشد، اما ما عادت کردهایم تنها در سخنرانیهای خود برای فرهنگ ارزش و اعتبار قائل شویم. این تنبلی در حوزه فرهنگ در شرایطی رخ میدهد که در سالی که گذشت باز فیلمهای ایرانستیزانه در هالیوود تولید شد.
اصغری در پاسخ به این که در سال 93، نگاه به موضوعات دینی چه کیفیتی دارا بوده، گفت: متاسفانه این سال نیز همانند سالهای اخیر شاهد کارهای ضعیف در این حوزه هستیم، البته فیلمهایی در این حوزه تولید شدهاند که سعی دارند با محور قرار دادن زندگی طلاب به این دست موضوعات بپردازند، اما محور موضوعات این تولیدات مسائل اجتماعی است که تنها روحانیون در آنها قهرمان داستان هستند.
وی در پایان درباره بحث سختافزار در سینما نیز اظهار کرد: تنها رکود سینما در سالی که گذشت محدود به موضوعات نمیشود، بلکه در حوزه سختافزار هم موفقیت چندانی برای سینما حاصل نشده است. این به آن معنا نیست که هیچ تلاشی نشده است، چون موسسه سینما شهر در این حوزه قدمهای خوبی برمیدارد، اما در مقایسه با کمبودها باز هم نقاط ضعف بسیار پررنگتر است.