کد خبر: 2998932
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۲
قرائی‌مقدم تبیین کرد:

سوختن در آتش چهارشنبه آخر سال به واسطه عدم مدیریت و توجه به فرهنگ ملی

گروه جامعه: یک جامعه‌شناس معتقد است که اگر چهارشنبه سوری در قالب فرهنگ اصیل خود با مدیریت مسئولان در مکان‌های عمومی مورد توجه قرار می‌گرفت، پریدن از روی یک بوته کوچک آتش به آتش سوزی و به خطر افتادن جان و مال مردم توسط آتش مبدل نمی‌شد.

امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سنن ملی، دینی و میهنی را عامل نگهدارنده کشور در طول تاریخ از گزند اجانب و غارتگران دانست و گفت: جشن‌های ملی عناصر فرهنگی قوی هستند که بزرگداشت و پاسداشت آن‌ها می‌تواند شادی‌های حلال را برای مردم به ارمغان بیاورد.

وی بر ضرورت مدیریت جشن‌های ملی از سوی مسئولان تأکید و تصریح کرد: شادی و تفریح نیاز اولیه هر انسانی محسوب می‌شود، ولی اگر مسئولان حکومتی نتوانند زمینه شادی‌های حلال را برای مردم ایجاد کنند این خواسته فطری در مسیر دیگری هدایت می‌شود که بعضا نتایج منفی دربر دارد.

قرائی‌مقدم انقلاب اسلامی ایران را انقلابی فرهنگی دانست و گفت: مقام معظم رهبری نیز فرهنگ را همسان با اقتصاد از ارزش برخوردار می‌دانند.

فرهنگ ملی در کنار فرهنگ دینی زمینه‌ساز شادی‌های حلال

وی ادامه داد: فرهنگ ملی در کنار فرهنگ دینی می‌تواند زمینه‌ساز شادی‌های حلال برای مردم جامعه باشد ولی این امر نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دارد. در صورتی که امروز افراد را از خردسالی با فرهنگ ملی بیگانه نگاه می‌داریم.

این جامعه شناس ادامه داد: ما تحت تهاجم فرهنگی هستیم، اگر لایه‌های ارزشی فرهنگی در داخل کشور به درستی تبیین و معرفی نشده باشند و جای خالی آنان احساس شود این عناصر غیر خودی کاذب به راحتی از سوی دشمنان بر جای آنان نشسته و جایگاه خود را در جامعه پیدا و گسترش پیدا می‌کنند.

وی چهارشنبه سوری را از جمله سنت‌هایی دانست که اگر به صورت صحیح مدیریت می‌شد می‌توانست به عنوان یک جشن ملی یک روز شاد و مفرح را برای جوانان به ارمغان بیاورد، در صورتی که بی‌توجهی و بی‌مهری به این موضوع سبب شد، این سنت از مسیر طبیعی خود خارج و به یک معضل تبدیل شود.

وقتی خلأ مدیریتی حادثه آفرین می‌شود

قرائی مقدم تصریح کرد: ما گمان کردیم می‌توانیم با بی‌توجهی به فرهنگ ملی شهروندان جامعه را از برخی سنت‌ها دور نگاه داریم در صورتی که تهاجم فرهنگی از این خلأ مدیریت به نفع خود استفاده کرد و سنت‌های غربی همچون ولنتاین و کریسمس را رواج داد.

این جامعه شناس اظهار کرد: اگر چهارشنبه سوری در قالب فرهنگ اصیل خود با مدیریت مسئولان در مکان‌های عمومی مورد توجه قرار می‌گرفت، پریدن از روی یک بوته کوچک آتش به آتش سوزی و به خطر افتادن جان و مال مردم توسط آتش مبدل نمی‌شد.

captcha