رشید جعفرپور، رئیس اداره پشتیبانی از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد مهمترین فعالیتهای قرآنی صورت گرفته در این دستگاه دانشگاهی در سال 1393، گفت: برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم یکی از مهمترین اموری است که هر سال بخشی از فعالیتهای ما را شامل میشود.
جشنواره قرآن و عترت دانشجویان
وی با اشاره به اینکه پرونده بیست و نهمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در آبانماه تقریباً بسته و مقدمات برای دوره سیام مهیا شد، افزود: مرحله دانشگاهی این جشنواره در بهمن ماه سال 93 به اتمام رسید و همه نتایج نیز اعلام شد. در حال حاضر نیز پیگیر برگزاری مرحله منطقهای هستیم که اردیبشهتماه سال 94 در پنج دانشگاه برگزار میشود.
برگزاری مرحله منطقهای در اردیبهشت 94
رئیس اداره پشتیبانی از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: مرحله منطقهای این جشنواره که در اردیبهشتماه برگزار میشود به میزبانی پنج دانشگاه یزد، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه گلستان و دانشگاه لرستان برگزار خواهد شد و برگزیدگان به مرحله کشوری که تیرماه سال 94 برگزار میشود، راه خواهند یافت.
جعفرپور در ادامه از مشارکت نزدیک به 300 درصدی شرکت کنندگان در سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان اشاره و اظهار کرد: در این دوره با افزایش نزدیک به سه برابری شرکت کنندگان مواجه شدیم که افزایش اطلاعرسانی در مراحل مختلف جشنواره، حضور خوب دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی و ... اشاره کرد.
احصاء دلایل رشد چشمگیر دانشجویان در جشنواره
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور مطلوب دانشجویان در سیامین دوره جشنواره قرآن و عترت طرحی را در دست تهیه داریم که تا براساس آن آمار نهایی تعداد شرکت کنندگان احصاء شود و هم اینکه میزان دقیق رشد مشارکت و دلایل این رشد مورد بررسی قرار گیرد که به محض مشخص شدن نتایج آن اطلاعرسانیهای آن صورت خواهد گرفت.
رئیس اداره پشتیبانی از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه همیشه شعار ما این بوده است که قرآن وارد همه گروههای دانشگاهی شود، گفت: تلاشهای ما در زمینه برپایی جشنواره قرآن و عترت در این راستا بوده است و در تلاش هستیم تا با استفاده از این جشنواره و نیز سایر برنامهها قشرهای مختلف دانشجویی را وارد فعالیتهای قرآنی کنیم.
حضور موفق در جشنواره قرآن و عترت بیست و نهم
وی همچنین در مورد عملکرد این وزارتخانه در بیست و نهمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور که آبانماه 93 در اصفهان و به میزبانی دانشگاه پیام نور برگزار شد، گفت: در جشنواره ملی بیست و نهم در تمام مراحل حضور خوبی داشتیم، با وجود اینکه برخی دانشگاهها در این دوره دارای افت بودند اما وزارت علوم نسبت به سالهای قبل رشد متناسب و خوبی داشت و در اکثر رشتهها رتبههای برتر را کسب کرد.
وزارت علوم و نمایشگاه قرآن
جعفرپور در بخش دیگری از این گفتوگو به مدیریت وزارت علوم در بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن اشاره کرد و افزود: در نمایشگاه بیست و دوم، معاون فرهنگی دانشجویی وزیر علوم، مدیر بخش دانشگاهی بود. ما برای تخصصی کردن فعالیتهای این بخش، فعالیت در این نمایشگاه به 9 بخش تخصصی تقسیم کردیم و هر بخش را با توجه به توانمندی دانشگاهها محول کردیم، به عنوان مثال بخش طب و قرآن به وزارت بهداشت واگذار شد.
رضایت نسبی مخاطبان از بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن
وی همچنین از کسب رضایت نسبی مخاطبان از بخش دانشگاهی در نمایشگاه بیست و دوم قرآن خبر داد و اظهار کرد: با توجه به تخصصی شدن فعالیتها در این نمایشگاه رضایت نسبی مخاطبان به دست آمد. این رضایت نسبی را باید به استفاده دستگاهها از تمام توان خود برای برپایی این نمایشگاه مرتبط دانست.
برگزاری جشنواره پایاننامههای قرآنی
رئیس اداره پشتیبانی از فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در حاشیه نمایشگاه قرآن جشنواره پایاننامههای قرآنی نیز برگزار شد که در آن حدود 500 پایان نامه دانشجویی جمعآوری و داوری شد و در نهایت نیز 10 پایاننامه به عنوان پایاننامههای برتر معرفی شدند. همچنین در حاشیه نمایشگاه قرآن نشستی با حضور وزیر علوم برگزار و در آن از 12 استاد در رشته قرآن که به درجه استاد تمامی رسیده بودند تجلیل شد. برخی از این اساتید در رشته قرآن و برخی نیز در سایر رشتهها که فعالیتی در حوزه قرآنی داشتهاند، بودند.
جعفرپور گفت: یکی دیگر از برنامههایی که در سال 93 برگزار شد بحث برگزاری نشست کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای سراسر کشور اعم از وزارت علوم، وزارت بهداشت، پیام نور، دانشگاه آزاد و ... بود. این نشستها که بعد از چندین سال مجدد از سر گرفته شده است، خروجیهای مفیدی را به همراه داشت. در این نشست کارگاه آموزشی و هماندیشیهای خوبی صورت گرفت و تجربیات به خوبی منتقل شد.
برنامههای سال جدید
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به برنامههای قرآنی سال جدید اشاره کرد و افزود: امسال نیز دو طرح دیگر در دست اجرا داریم که همکاری در طرح «قرآن و امام(ره)» یکی از آنها است. این طرح با همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) برگزار میشود و در آن تلاش شده است تا از حداکثر ظرفیتها استفاده شود. مطمئناً این جشنواره که ارتباط اندیشههای حضرت امام(ره) و قرآن است اثرات و برکات خوبی به همراه خواهد داشت تلاش داریم تا اختتامیه این طرح قبل از 15 خردادماه باشد.
جعفرپور دومین طرح قرآنی سال جدید را همکاری در طرح قرآنی «18 بهار در بهار» با نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها عنوان کرد و افزود: این طرح که در آن اکثر دستگاههای دانشگاهی حضور دارند با محوریت حفظ آیات برگزیده قرآن در تمام دانشگاههای کشور برگزار میشود. با توجه به اینکه سال جدید مصادف با شهادت حضرت زهرا(س) شده است، عنوان طرح 18 بهار در بهار نامگذاری شده است.