حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی واعظ موسوی، کارشناس اخلاق در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نیازهای انسان را براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی به چهار سطح زیستشناحتی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی تقسیم و اظهار کرد: ایام نوروز فرصتی برای پاسخ به نیازهای اجتماعی انسان است.
وی با بیان اینکه والدین باید در فرایند تربیت، فرزندان خود را اجتماعی بار بیاورند و مهارتهای ارتباطات اجتماعی آنان را افزایش دهند، عنوان کرد: تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای جامعهپذیر کردن فرزندان در دامن خانوادههاست.
وی ادامه داد: امروز فرزندان با پناه بردن به دنیای مجازی فردگرا تربیت و در بزرگسالی در ارتباط با همسر و خانواده همسر دچار مشکل میشوند. در چنین شرایطی کوچکترین اختلاقات را نمیتوانند تحمل کنند و همین امر منجر به افزایش طلاق در جامعه میشود.
سدی برای جامعهپذیر شدن
حجتالاسلام واعظ موسوی یکی از علل افزایش طلاق را جامعهپذیر نبودن افراد ارزیابی و تصریح کرد: وقتی برای فرزندان از هفت تا ۱۸ سالگی وظیفهای غیر از درس خواندن در نظر گرفته نمیشود و صرفاً از آنان درخواست میشود که به امور درسی خود توجه داشته باشند و در این بین از دید و بازدیدهای فامیلی و رفت و آمدهای خانوادگی به نفع رسیدگی به تحصیلات آنان جلوگیری میشود، سدی در برابر جامعهپذیری آنان ایجاد کردهایم.
وی تأکیدات تعالیم دینی مبنی بر صله رحم را پاسخگویی به نیازهای اجتماعی و بالا رفتن سطح ارتباطات انسانی دانست و گفت: ارتباط حقیقی از طریق چشم هرگز نمیتواند جایگزین روابط مجازی شود؛ چرا که نگاه، رسانه دل است و سبب نزدیکی دلها به یکدیگر میشود.
حجتالاسلام واعظ موسوی در ادامه سخنان خود بر ضرورت بهرهمندی از فرصت تعطیلات نوروز برای استحکام روابط زوجین با یکدیگر تاکید و تبیین کرد: زوجین در ایام نوروز فارغ از مشغلهها و درگیریهای کاری، زمان بیشتری را در منزل و در کنار اعضای خانواده به سر میبرند؛ بنابراین بهتر است از این فرصت برای افزایش ارتباط چهره به چهره استفاده کنند.
مدارا به جای بحث
استفاده از باب مدارا به جای بحث کردن، تمرینی برای زوجین در ایام نوروز بود که حجتالاسلام واعظ موسوی پیشنهاد داد و گفت: از فرصت در کنار هم بودن میتوان به عنوان تمرینی برای طول سال استفاده کرد.