کد خبر: 3085082
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
جمالی تشریح کرد:

افق پیش‌روی بازار سرمایه در سال 94

گروه اقتصاد: به گفته یک کارشناس بازار سرمایه، برداشته شدن تحریم‌ها یکی از عوامل مهمی است که می‌تواند بازار سرمایه را با رونق همراه سازد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، محمد جمالی، کارشناس بازار سرمایه، درباره افق پیش‌روی بازار سرمایه در سال 94 گفت: به نظر می‌رسد بعد از افت شاخص و افت قیمت‌ها در سال گذشته بازار هم اکنون به مرحله قابل اتکا رسیده باشد که از این پس و به دنبال نتیجه‌ای که از مذاکرات اعلام شد، شاهد اخبار و رخدادهایی باشیم که بازار سرمایه را به یک روند صعودی سوق بدهد و برداشته شدن تحریم‌ها یکی از عوامل مهمی است که می‌تواند بازار سرمایه را با رونق همراه سازد.

وی افزود: برقراری رونق در هر بازاری نیاز به اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت به صورت توأمان دارد که همزمان با اجرای اقدامات کوتاه مدت به عنوان راه حل‌های مسکنی، اقدامات ساختاری نیز انجام گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: برای بهبود بازار هم باید کارهای کوتاه مدت و هم کارهای بلند مدت انجام شود. از جمله اقدامات کوتاه مدت می‌توان به عملکرد دولت و مجلس در خصوص شفاف‌سازی برخی ابهامات صنایع اشاره کرد و از طرفی سازمان بورس پیگیر است تا با رفع این ابهامات اعتماد به بازار سرمایه برگردد اما آثار کارهای زیرساختی بعد از دو سه سال نمود پیدا می‌کند.

محمد جمالی در ادامه به شرایط بازار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته بازار تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند خوش‌بینی بیش از حد به نتایج مذاکرات هسته‌ای، تصمیمات مجلس در خصوص مباحث خوراک پتروشیمی‌ها، بهره مالکانه، عوارض صادراتی، مالیاتی، سیاست‌های انقباضی و رکودی ناشی از تحریم‌ها قرار داشت که افت قیمت جهانی نفت و به دنبال آن کاهش قیمت محصولات اساسی مانند پتروشیمی، فلزات معدنی نیز رخ داد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مجموعه عوامل رکود بازار سرمایه در سال 93 گفت: مجموعه‌ای از عوامل داخلی که در اختیار حاکمیت و دولت است و عوامل که خارج از اختیار مسئولان است به عنوان ریسک سیستماتیک افت و خیزهای زیادی را در بازار سال گذشته رقم زد.

جمالی ادامه داد: هم اکنون بانک‌ها به این تصمیم رسیده‌اند که نرخ بهره را کاهش بدهند و بسیاری از بانک‌ها با وجود مشکلاتی که دارند سعی می‌کنند نرخ بهره را پائین بیاورند؛ چراکه با ادامه این روند خودشان به مرور دچار مشکل و زیان عملیاتی می‌شوند و ادامه آن برای بانک‌ها امکان پذیر نیست و از طرف دیگر قیمت نفت به ارقام مناسبی رسیده و حتی برآوردها حاکی از افزایش آن تا سقف 70 دلار در سه ماهه پایانی 2015 است.

وی به عملکرد سال گذشته دولت و مجلس اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف دولت و مجلس ایجاد زمینه توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری است و چنانچه بخواهیم شاهد رونق کسب و کار باشیم باید سرمایه‌گذاری توسعه پیدا کند و توسعه سرمایه‌گذاری مشروط به ایجاد یک فضای با ثبات و بلند مدت است که سرمایه‌گذاران بتوانند برای بلند مدت خود تصمیم‌گیری کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: با حذف تحریم‌ها، همکاری مستقیم و بدون مانع منجر به کاهش هزینه‌ها برای سرمایه‌گذاران می‌شود و می‌توانند مانند گذشته در قالب ال سی مدت دار یا یوزانس، مواد اولیه محصولات مورد نیاز را از خارج تهیه کنند تا نبود نقدینگی و فشاری که روی بنگاه‌ها است کم شود و سرمایه در گردش مورد نیاز بنگاه‌ها تأمین شود که همه این اقدامات نشان می‌دهد در یک مسیر رو به بهبود در فضای کسب و کار حرکت می‌کنیم.

جمالی به  ضرورت توجه به تجربه موفق بورس‌های دنیا پرداخت و گفت: در حالیکه تجربه بورسی ما به نیم قرن نمی‌رسد اما تجربه دنیا به یک سده یعنی دو برابر تجربه ما می‌رسد و این راهی که ما می‌رویم آنها ده‌ها سال است که رفته‌اند ما باید از تجربه آنها بیاموزیم که وقتی دچار مصائب ما شدند چه کردند و چطور توانستند تلاطمات را برطرف کنند؟

captcha