کد خبر: 3085222
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
در برنامه امروز افق مطرح شد:

جلوگیری از موازی‌کاری با همدلی و هم‌افزایی جامعه قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئولان و اساتید قرآنی در برنامه افق، اظهار کردند: موازی‌کاری و تداخل در برنامه‌های دستگاه‌های قرآنی با همدلی و هم‌افزایی جامعه قرآنی از بین می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه «افق» رادیو قرآن امروز، 15 فروردین‌ماه با حضور احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی قرآن کریم و با اجرای جواد نصیری به موضوع همدلی و همزبانی جامعه قرآنی پرداخت.
احمد ابوالقاسمی در ابتدای سخنان خود گفت: سال 93 سال خوبی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بود. کشور ما طی سال‌های گذشته پیشرفت خوبی داشته است و قاریان ایرانی جزء بهترین قاریان هستند و در مجموع بهترین مسابقات در کشور ما انجام می‌شود و قاریان زیادی از کشور ما به دیگر کشورها اعزام می‌شوند.

ظرفیت کشور ما در حوزه قرآن هنوز شناخته شده نیست

وی افزود: اما ظرفیت کشور ما در حوزه قرآن هنوز شناخته شده نیست و اگر تلاش شود تا ظرفیت قرآنی کشور بیش از پیش در دنیا شناخته شود شاهد پیشرفت‌‌های بهتری در این حوزه خواهیم بود.
ابوالقاسمی در ادامه با اشاره به شعار همدلی و همزبانی برای سال 94، گفت: همیشه باید اینطور باشد که فعالیت‌های دینی و مذهبی دست مردم باشد و اگر مردم این فعالیت‌ها را رها کنند چیزی باقی نمی‌ماند. اگر مردم تلاش خوبی در این حوزه داشته باشند دولت خودبه‌خود باید دنبال مردم بیفتد.
وی ادامه داد: هر جا که مردم وارد فعالیتی می‌شوند، دولت باید وارد شود و حمایت کند و برای خود دولت هم خوب است که در فعالیت‌های مردمی ورود داشته باشد.

همدلی و هم‌افزایی جامعه قرآنی از داخل تقویت شود

در این بخش از برنامه افق، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن میهمان تلفنی بود که درباره همدلی و همزبانی جامعه قرآنی گفت: جامعه قرآنی باید همدلی‌ها و هم‌افزایی‌هایی را در داخل خود داشته باشد و اساتید، فعالان، مدیران و چهره‌های قرآنی باید داخل خود همدلی‌ها و همزبانی‌ بیشتری داشته باشند.
وی افزود: ساختار اداری و سازمانی ما طوری است که دستگاه‌ها و نهادهای مختلف با موازی‌کاری به فعالیت می‌پردازند که برای رفع این تداخل‌ها و انجام هماهنگی بیشتر نیازمند همدلی و هم‌افزایی هستیم و جایی مثل شورای عالی قرآن نیز می‌تواند محل همدلی و هم‌افزایی باشد که برای رسیدن به این هدف نیازمند عزم جدی هستیم.
سرابی عنوان کرد: امسال فرصت خوبی است که با توجه به شعار سال بتوانیم همدلی و هم‌افزایی بیشتری بین جامعه قرآنی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم بستر خوبی را فراهم کنیم تا از نظرات و راهکارهایی که مردم آنها را موثر می‌دانند و برای توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد می‌دهند استفاده کنیم و مسیر را برای تعامل بیشتر با مردم هموارتر کنیم این شعار محقق خواهد شد.

در حوزه فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی توسعه یافته هستیم

قائم مقام شورای عالی قرآن گفت: ما در حوزه فعالیت‌های قرآنی مردمی توسعه یافته هستیم و امروز موسسات و سازمان‌های مردم نهاد قرآنی بالغ بر چهار هزار موسسه قرآنی مردمی است که این موسسات برای خود اتحادیه داشته و هر چند وقت یکبار دور هم جمع می‌شوند و تبادل نظر و اطلاعات می‌کنند. از طریق این موسسات مردمی به راحتی می‌توانیم با بخش مردمی ارتباط برقرار کنیم که به نظر می‌رسد اینطور توسعه‌ یافتگی در فعالیت‌های فرهنگی مردمی وجود نداشته باشد.
سرابی در ادامه اظهار کرد: اگر نهادهای قرآنی دولتی نقش خوبی در ایجاد همدلی و همزبانی داشته باشند می‌توانیم به وضوح شاهد تحقق این هدف باشیم و به شعار سال 94 نیز نزدیک شویم.
در این بخش از برنامه افق، احمد ابوالقاسمی با اشاره به موسسات قرآنی مردمی که در کشور فعالیت دارند، عنوان کرد: ما هنوز به آن رشد نرسیده‌ایم که هماهنگی جدی و وسیعی بین نهادها و موسسات قرآنی مردمی داشته باشیم؛ به عنوان مثال در موضوع حفظ باید بتوانیم به سازمانی که حکم رهبری برای جوامع کوچک داشته باشد، دست پیدا کنیم.

تاکنون هم‌افزایی خوبی بین دستگاه‌های قرآنی وجود نداشته است

وی ادامه داد: متأسفانه هنوز همکاری و هماهنگی خوبی ایجاد نشده است تا دستگاه‌های قرآنی بتوانند هم‌افزایی داشته و از انرژی همدیگر استفاده کنند. شاید لازم باشد یک نیروی برتر بتواند دستگاه‌های قرآنی را شناسایی کرده و بین این دستگاه‌ها یک همسان‌سازی ایجاد کند.
ابوالقاسمی عنوان کرد: اگر بتوانیم یک اتفاق نظری در نحوه عملکرد دستگاه‌های قرآنی داشته باشیم دستگاه‌ها می‌توانند بهترین مجریان در زمینه تربیت حافظان و قاریان قرآن باشند.
قاری بین‌المللی قرآن در ادامه اظهار کرد: ما هنوز بین جلسات قرآن و مسابقات قرآن هماهنگی نداریم و سازمانی که مسابقه اجرا می‌کند کار خود را انجام می‌دهد، اما جلسات قرآن چیز دیگری می‌گویند و این نواقصی است که باید با همدلی و همزبانی جامعه قرآنی رفع شود.
وی در این بخش از سخنان خود گفت: اگر این تفکر را در همه فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، قرآنی و... داشته باشیم که خودمان را فقط در این موضوع نبینیم و نگاه کلان و راهبردی داشته باشیم، رشد بسیاری خواهیم داشت. آرزو دارم به این درجه برسیم که کار را در کشور فقط برای قرآن انجام دهیم.
در این بخش از برنامه افق، کریم دولتی میهمان تلفنی برنامه بود که در بخشی از سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در طلیعه سال جدید گفت: آن چیزی که از فرمایشات مقام معظم رهبری می‌توان برداشت کرد این است که دولت نماد خدمت‌رسانی و خدمت‌گزاری به ملت است و در یک افق وسیع شاید بتوان گفت، مجموعه نظام شامل قوای مجریه، قضائیه و مقننه همه کارگزار ملت هستند.

دولت برای رسیدن به خواسته‌های قرآنی به خواسته‌های ملت توجه کند

وی افزود: دولت در وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و بخش‌های مختلف می‌خواهد کار قرآنی انجام دهد، اما اگر هر گروهی به دنبال آن باشد که سلیقه خود را تحمیل کند، نخواهد توانست با کمک ملت به اهداف و خواسته‌های خود برسد و از طرفی هم باید به این نکته نیز توجه کنیم که دولت هم برای رسیدن به خواسته‌های قرآنی باید به خواسته‌های واقعی ملت توجه داشته باشد.
دولتی ادامه داد: خواسته‌های جامعه قرآنی ممکن است از سوی اعضای جامعه قرآنی، دستگا‌ه‌ها و نهادها و ... مطرح شود که باید این خواسته‌ها مورد توجه دولت باشد.
وی در ادامه گفت: ممکن است دولت و ملت دوست داشته باشند که کارهای قرآنی انجام دهند و عزم ملی هم در این حوزه داشته باشند، اما به نظر می‌رسد تا زمانی که این فعالیت‌ها با هدف‌گذاری منظم و منسجم نباشد، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم اهدافی که مدنظر است محقق شود و تا زمانی که اهداف و برنامه‌های آن مشخص نشود و بین دستگاه‌ها و اقشار مختلف توزیع نشود، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم تا پایان سال آن فعالیت‌هایی که مورد نظر است اجرایی شود.

captcha