به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مراسم بزرگداشت شهید علی صیاد شیرازی، فرزند وی، مهدی صیاد شیرازی با بیان خاطراتی از پدر شهیدش گفت: در زمینه فعالیتهای جهادی، این شهید از ابتدای انقلاب در مناطق محروم به محرومیتزدایی در روستاها و رشد و توسعه کشاورزی و حرکت جهادی خودجوش که توسط دانشجویان با هدف ساختن مناطق محروم کشور انجام گرفت همکاری داشت.
صیاد شیرازی با اشاره به دوران دفاع مقدس افزود: در دوران دفاع مقدس خدماتی که مجموعه جهاد سازندگی از بدو تشکیل انجام داد، کارهای بسیار بزرگی بود که از آن جمله میتوان به ساخت پل، سنگر، عمران جادهها و به خصوص در عملیات بیتالمقدس و طریقالقدس و ساخت پل خیبر که یکی از اقدامات مهم جهاد سازندگی بود و شهدای بسیاری در این راه تقدیم شدند اشاره کرد.
این فرزند شهید با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری افزود: معظمله میفرماید که جهاد سازندگی را در آغاز انقلاب، ابتدا خود جوانان شروع کردند. خودشان رفتند توی روستاها مشغول خدمتگذاری شدند و در آن اوضاع بسیار دشوار و پیچیده، این حرکت امام بزرگوار را به فرمان جهاد سازندگی تشویق کرد. عشق، ایمان، بصیرت و همت ستونهای اصلی حرکت جهادی هستند.
وی همچنین با اشاره به بیانات امام راحل گفت: حضرت امام(ره) در فرمان تشکیل جهاد سازندگی فرمودند که دانشجویان عزیز، متخصصین، مهندسین، بازاریها و کشاورزان و همه قشرهای مختلف ملت، داوطلب هستند که ایرانی که به طور مخروبه به دست ما آمده است را بسازند؛ از این جهت باید همه قشرهای ملت، زن و مرد، پیر و جوان، دانشگاهی و دانشجویی، مهندسین و متخصصین، شهری و دهاتی و ... با هم تشریک مساعی کنند و ایران را که خراب شده است بسازند. ما دستمان را پیش ملت دراز میکنیم و از ملت میخواهیم که همه در این نهضت شرکت کنند و دست برادری به هم بدهند و این سازندگی و جهاد سازندگی را شروع کنند.
صیاد شیرازی با اشاره به سجایای اخلاقی شهید عنوان کرد: بهترین خصوصیت ایشان اطاعت از ولایت بود و در این زمینه کمکاری نداشت. یکی از برنامههای روزانه شهید، هماهنگی کارها با وقت نماز بود و در روزهای تعطیل و جمعه توجه خاصی به خانواده داشت.
وی با اشاره به سالروز شهادت پدرش در 21 فروردینماه افزود: بوسیدن تابوت شهید صیاد شیرازی توسط رهبر و تقدیر عظیم ملت ایران که از این شهید دارند، نشانگر عظمت و مجاهدتی است که این شهید در زمانهای گوناگون قبل از انقلاب و بعد از آن، طی دوران دفاع مقدس و بعد از دفاع مقدس تا لحظه شهادت انجام داده است و ما باید این اقدامات را قدر بدانیم.
ابراهیم عزیزی، مسئول بسیج سازندگی کشور در این تجدید میثاق گفت: شهید صیاد شیرازی مظهر ایمان، اخلاص، توکل، مجاهدت، بصیرت و ایستادگی و نمادی از یک مبارز ولایتمدار بود.
عزیزی با اشاره به ویژگیهای شاخص شهید اظهار کرد: ولایتمداری و رشادت، شجاعت و تعبد و معنویت که در هیچ شرایطی از ایشان فاصله نمیگرفت، ویژگیهایی بود که شاهد آن بودم.
مسئول بسیج سازندگی با بیان خاطراتی از صیاد شیرازی ادامه داد: در مراحل پایانی عملیات بدر لا زم بود نیروهای حاضر در منطقه، کمترین تلفات را بدهند و عقبنشینی کنند. خاکریزی در شرق دجله بود نیاز به مراقبت داشت، تا این عقبنشینی از آن منطقه انجام شود. شهید صیاد شیرازی به عنوان فرمانده و نماینده ارتش و محسن رضائی به عنوان نماینده سپاه در قرارگاه مستقر بودند. به همراه یکی از دوستان با موتورسیکلت وارد قرارگاه شدیم و به علت شدت آتش دشمن در این قرارگاه از موتور پیاده و درازکش روی زمین ماندیم. بعد از اتمام این شرایط دیدم که شهید صیاد در حال وضو گرفتن در کنار مخزن آب بود و رو به سوی افراد دیگر کرد و گفت: چه خبر شده که روی زمین درازکش خوابیدهاید.
ولایتمداری شهید
وی ادامه داد: دوستی که همراه من بود گفت: شهید صیاد و رضائی حاضر به ترک قرارگاه نیستند و میگویند که امام امر به ایستادگی دادهاند، نه عقبنشینی و این کار را بدون اذن ایشان انجام نمیدهیم. برویم تلفنی پیدا کنیم و به امام خبر دهیم. بعد از تماس با امام دستور عقبنشینی را داد و گفت که عقبنشینی کنید.
مسئول بسیج سازندگی در پایان با اشاره به روحیه جهادی شهید صیاد شیرازی افزود: ویژگی ممتاز و ارزشی شهید صیاد شیرازی این بود که در کنار این که یک نیروی ارتشی بود، یک نیروی جهادی نیز به شمار میرفت.
در پایان این مراسم لوح تقدیری به فرزند شهید اهدا شد.
در این دیدار که در ایام سالگرد شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی، الگوی مدیریت جهادی، در مزار این شهید برگزار شد، جهادگران با آرمانهای این شهید والامقام بار دیگر تجدید میثاق کردند. این اقدام در راستای دیدار ماهانه جهادگران با خانواده معظم شهدا برگزار شد.
شهید صیاد شیرازی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، چندین سال در بخشهای مختلف ارتش به ویژه در غرب کشور به پاسداری از کشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش تلاشی گسترده داشت.
از مهمترین اقدامات او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میتوان به تهیه طرحهای عملیاتی که منجر به شکستن حصر شهرهای سنندج و پادگانهای مریوان، بانه و سقز شد، اشاره کرد.
شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، روز شنبه، ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ در حالی که به قصد عزیمت به محل کار خود از منزل خارج شده بود، مورد سوء قصد یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین قرار گرفت و به شدت مجروح شد. اهالی محل که از این حادثه مطلع شده بودند بلافاصله او را به بیمارستان انتقال دادند، اما متأسفانه بر اثر شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات او بینتیجه ماند و امیر سرافراز ارتش اسلام پس از عمری مجاهدت در راه خدا به فیض عظیم شهادت نائل آمد.