کد خبر: 3098024
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹
علی‌رضا سجادپور:

سینمای ۹۳ اقبال خوشی برای فیلم‌های دینی نداشت

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: در فیلم‌های سینمایی اکران شده طی سال ۹۳، فیلم‌های دینی جایگاه مناسبی در تولیدات نداشتند.

علی‌رضا سجادپور، تهیه‌کننده سینما و رئیس اسبق اداره نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که سینما در سال 93 نتوانست رویکرد مناسبی نسبت به موضوعات دینی داشته باشد، اظهار کرد: اکران فیلم‌های سینمایی در سال 93  نتوانست نگاه منسجی به موضوعات دینی داشته باشد، البته این ارزیابی آثار جشنواره سی‌و‌سوم را در بر نمی‌گیرد، چون کارهای که در این رویداد به نمایش در می‌آیند سال بعد روی پرده می‌روند.

وی افزود: نمی‌خواهم بگویم در سالی که گذشت فیلم‌های خوب دینی یا دفاع مقدسی ساخته نشد، چون در همین سال بود که فیلم‌های ماندگاری چون «چ» و «شیار 143» به نمایش درآمد، اما تعداد این دست تولیدات به اندازه‌ای کم است که در مقایسه با کل تولیدات رقم ناچیزی را به خود اختصاص می‌دهد، البته این را هم باید بگویم که در این حوزه کارهای ضعیف و سطحی هم به نمایش درآمد که آنها را نمی‌توان جزء آمار مورد نظر (سینمای دینی) در نظر گرفت.

مدیر اسبق اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد تاکید کرد: این‌که چرا در این حوزه فیلم‌های دینی فاخر کم تولید می‌شود، بحث طولانی را طلب می‌کند که در قالب این مصاحبه نمی‌گنجد، اما همین اندازه باید بگویم که نبود سیاست‌گذاری منسجم و متداوم سبب شده چنین وضعیتی پیش آید. این ضعف نیز تنها مختص به مدیران زمان حال نیست، بلکه در همه دوره‌ها حتی زمانی که ما در سازمان سینمایی حضور داشتیم، وجود داشت. دلیل این مسئله نیز این است که همه تنها از سازمان سینمای متوقع هستند و خود، هیچ همراهی با سینما نمی‌کنند.

جذابیت بالای فیلم‌هایی که درباره ترور شهدای هسته‌ای ساخته می‌شوند

این تهیه‌کننده سینما با بیان این‌که بسیاری از مردم رفتن به سینما را فراموش کرده‌اند، گفت: این عده‌ای که در زمان حال مخاطبان سینما هستند تنها بخش کوچکی از کل مردم را تشکیل می‌دهند، چون بسیاری از مردم فیلم‌های مورد علاقه خود را در سینما نمی‌بینند که برای تماشای آن به سالن‌های سینما بیایند، در صورتی که وقتی فیلم‌هایی چون «شیار 143» اکران می‌شود ما به وضوح گستردگی و متنوع بودن مخاطبان سینما را در سالن مشاهده می‌کنیم. در زمان نمایش این فیلم هر نوع پوشش و سلیقه فکری در سالن حضور داشتند و از تماشای فیلم لذت می‌بردند.

وی درباره فیلم‌های اکران شده در نوروز 94 افزود: در میان فیلم‌هایی که امسال روی پرده رفته‌اند، تنها «روباه» فیلمی بود که در آن موضوعی ارزشی و انقلابی مطرح شده است، البته منظور نقد دیگر فیلم‌ها نیست، بلکه منظور این است که چرا فیلم‌های ارزشی نباید جایگاه خوبی در اکران نوروزی داشته باشند؟

وی در پاسخ به این سؤال که کیفیت فیلم «روباه» را چگونه ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: فیلم «روباه» ساخته بهروز افخمی به موضوع ترور دانشمندان هسته‌ای توجه دارد. موضوعی که باید بیشتر در سینما به آن پرداخته شود. این قبیل موضوعات، جا برای کار کردن بسیار دارند به ویژه این‌که جذابیت‌های سینمایی آن هم بسیار بالاست. در این میان باید به این بحث نیز توجه کرد که سینمای ما دستخوش چه مناسباتی شده است که فیلم‌هایی ارزشی در آن فرصت نمایش پیدا نمی‌کنند.

سجادپور در پاسخ به سؤال پایانی درباره کیفیت برنامه‌های مناسبتی سیما در نوروز 94 چنین توضیح داد: من نتوانستم به صورت کامل برنامه‌های ایام فاطمیه(س) تلویزیون را ببینم، برای همین نمی‌توانم درباره آن اظهار نظر دقیقی کنم، اما تا همین اندازه محدود باید بگویم که برنامه‌های عزاداری تلویزیون در این ایام از کیفیت لازم بهره برده بود.

captcha