کد خبر: 3107655
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
محسن عباسی:

بازار پول تنها رقیب فعلی بازار سرمایه است

گروه اقتصاد: یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: بازار پول، تنها رقیب فعلی بازار سرمایه است که البته آن هم در حال از دست دادن مشتریان با ریسک‌پذیری متوسط است که به آرامی در حال ورود به بورس هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، محسن عباسی، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: یکی دو روزی است که برخی فعالان نسبت به رشد شاخص هشدار می‌دهند و برخی معامله‌گران را نسبت به رشد بازار مردد کرده‌اند، اما بر اساس مجموعه دلایل بازار هنوز جای رشد داشته و به زودی ترمز آن کشیده نخواهد شد؛ بنابراین رویکرد صحیح در بازار فعلی اتخاذ دیدگاهی 2-3 ماهه و شناسایی سود مرحله‌ای و پله‌ای در صورت افزایش بی‌وقفه و مداوم قیمت‌هاست.

وی درباره دلایلی که فعلا مانع از کشیده شدن ترمز بورس می‌شوند، گفت: ریسک سیستماتیک هسته‌ای بسیار بسیار کمرنگ شده است، کاهش این ریسک به معنای افزایش بی‌چون و چرای نسبت قیمت به درآمد بازار است؛ بنابراین بازار در حال اصلاح رو به بالای P/E یا نسبت قیمت به درآمد خود است.

عباسی در ادامه افزود: رکود بازارهای موازی تشدید شده است و این در حالیست که هنوز موج خرید سهام به سطح جامعه نرسیده است و بسیاری از افراد ریسک گریز وارد بازار بورس نشده‌اند، به تدریج با ثبت رکوردهای پی‌در پی، توجه ویژه‌ای به بورس در سطح عمومی جامعه بوجود خواهد آورد و احتمال تبدیل دلار و سکه خانگی پس از توافق قطعی در تیر ماه به واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و حتی خرید مستقیم بسیار بالا خواهد بود.

وی درباره اهمیت رفع ریسک تحریم‌ها در بعد بین‌المللی خاطرنشان کرد: ریسک تحریم‌ها، یک ریسک داخلی نبوده است و برداشته شدن این ریسک با توجه به جنبه بین‌المللی آن، سرمایه‌های زیادی را راهی بورس تهران خواهد کرد. بنابراین رشد میان‌مدت و بلند مدت بازار در صورت توافق قطعی هسته‌ای بسیار محتمل است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، نقدینگی پارک شده ی سهامداران حقوقی و حقیقی به شدت در حال ورود به بورس است. برای درک بهتر افزایش نقدینگی می‌توان نگاهی به ارزش تقاضا برای نماد بانک صادرات توجه کرد. ارزش صف نماد "وبصادر" در یکی از همین روزهای اخیر حدود 180 میلیارد تومان بود که این رقم عملاً به اندازه کل ارزش معاملات برخی روزهای پایانی سال 93 بود که در دل آن معامله بیش از 400 نماد بورسی وجود داشت.

وی از بازار پول به عنوان تنها رقیب فعلی بازار سرمایه یاد کرد و گفت: با کاهش ریسک هسته‌ای، بازار در وضعیت " با ریسک متوسط" قرار گرفته است، در وضعیت فعلی تنها یک رقیب بورس سر پا مانده است و آن بازار پول و سپرده بانکی است، که البته آن هم در حال از دست دادن مشتریان با ریسک‌پذیری متوسط است که به آرامی در حال ورود به بورس هستند. با کاهش نرخ سود و تسهیلات بانکی، نه تنها روند ورود نقدینگی به بورس شتابی دو برابر شتاب فعلی را به خود خواهد گرفت بلکه زمینه کاهش تمام شده قیمت پول و کاهش هزینه سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان رقم می‌خورد.

وی تصریح کرد: پتانسیل رشد بعدی در کاهش نرخ سود بانکی نهفته است که این امر بار دیگر نسبت قیمت به درآمد بازار را افزایش خواهد داد.

عباسی در پایان به دغدغه برخی سهامداران در روزهای اخیر یعنی بازگشت بازار به روند افت قیمت طی سال 93، اشاره کرد و گفت:  هر گونه ریزش قیمتی در نمادها بنیادین و پر طرفدار با مفروضات فعلی - توافق هسته ای – نه تنها بعید به نظر می رسد بلکه احتمال افزایش تقاضا در مقابل عرضه‌ها وجود دارد. با این اوصاف ممکن است حجم معاملات افزایش پیدا کند و فعلا به نظر نمی‌رسد ریزش قیمت قابل توجه و محسوس خصوصاً در نمادها با وضعیت مناسب بنیادین در کار باشد.

وی به سهامداران پیشنهاد کرد: بهتر است در شرایط فعلی مراقب نمادهای زیانده، کوچک، غیر نقدشونده و با P/E (نسبت قیمت به درآمد) بیش از اندازه بالا باشید و بی‌مورد ریسک نکنید زیرا آنقدر گزینه‌های کم‌ریسک و جذاب وجود دارد که نیازی به ریسک کردن بر روی نمادهای پر ریسک نیست.

captcha