کد خبر: 3107723
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴
پروانه معصومی:

مادارن شهدا، نماد واقعی مقام مادر هستند

گروه هنر: بازیگر سینما و تلویزیون گفت: مادران شهدا را باید الگوهای واقعی مقام مادر توصیف کرد.

پروانه معصومی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه مقام مادر در سینما و تلویزیون اظهار کرد: اینکه «مادر» در سینمای کشورمان چه جایگاهی دارد به درستی برای ما قابل اندازه گیری نیست، اما همین اندازه می‌توانم بگویم که هر گاه نامی از مادر آورده می‌شود به نوعی همه چیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد، چون این مقام و منزلت بسیار رفیع و ارزشمند است. در این میان فیلم‌هایی چون «بوسیدن روی ماه» و «شیار 143» کارهایی هستند که توانستند به زیبایی به این جایگاه و مقام بپردازند.

وی افزود: البته هر گاه فیلمی با محوریت مادر در سینما ساخته شده آن کار تبدیل به یک اثر ماندگار شده است. برای مثال پس از سال‌ها هنوز وقتی فیلم «مادر» را می بینیم احساس خوشایندی به من دست می دهد. این اتفاق هم به برکت نام مادر به وجود می‌آید که باید گرامی و عزیز نگه داشته شود، اما با این وجود افسوس بسیار می‌خورم که ما در این زمینه هنوز بسیار کم کار هستیم.

بازیگر فیلم «گل‌های داودی» بیان کرد: کم کاری پیش آمده در شرایطی است که موضوعاتی چون مادر همیشه برای تماشاگر، جذاب است و از دیدن آن سیراب نمی‌شود، اما کم لطفی فیلمسازان سبب شده این موضوع بسیار مهجور ماند و ما نتوانیم آنگونه که شایسته است فیلم‌هایی با محوریت مادر در سینما کشورمان داشته باشیم. نکته دیگر که عاملی است جهت نپرداختن به موضوعاتی چون «مادر»، نبود قصه‌های قوی است که باعث شده فیلم‌های مد نظر جایگاهی شایسته به لحاظ کمی و کیفی در بین تولیدات سینمایی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس می‌تواند محلی مناسب برای پرداختن به مقام مادر باشد، بیان کرد: مادران شهدا، عزیزان و بهترین نمونه‌هایی هستند که آنها را می‌توان به عنوان نماد بارز مقام مادر توصیف کرد، چون اگر این مادران حضور نداشتند چنین فرزندانی تربیت نمی‌شدند که با خون خود از وطن دفاع کنند. این گفته نیز تنها یک ادعا شخصی نیست بلکه حضرت امام (ره) هم چنین موضوعی را در سخنانش مورد توجه قرار داده بود و بارها مادران شهدا را مورد تقدیر قرار داده بود.

این بازیگر ادامه داد: من در شهر کوچک در شمال کشور زندگی می‌کنم، اما به وضوح می‌بینیم که در زندگی مادران شهیدی که آنجا هستند چه قصه‌های زیبایی وجود دارد، تنها کافیست که کسی با عشق و علاقه به این حوزه ورود کند و بتواند از این قصه‌های زیبا فیلمنامه‌های بسیار خوب به دست آورد.

این کارگردان در پاسخ به سوال پایانی مبنی بر این‌که، چگونه می‌توان جایگاه و مقام حضرت زهرا (س) را در سینما تصویر کرد؟ گفت: از نگاه من پرداختن به مادران شهدا به نوعی الگوسازی از مقام و منزلت حضرت فاطمه (س) است، زیرا مطمئنا اگر بخواهیم ما مستقیم به این موضوع بپردازیم از انجام آن معذور خواهیم بود، اما وقتی مادری را تصویر می‌کنیم که از یک یا چند فرزند خود می‌گذرد و آنها را روانه جبهه می‌کند، در حقیقت ایثار را تصویر کرده‌ایم. برای همین باز هم می‌گویم که نشان دادن صفات حضرت زهرا در پرداختن به مادران شهدا نمود پیدا می‌کند.

captcha