حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس اخلاق در خانواده در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، به وظایف مادری اشاره و عنوان کرد: مادری یک کار نیست بلکه شاهکار محسوب میشود.
خلأیی که هیچ مرد و مهدکودکی قادر به رفع آن نیست
وی با بیان اینکه برخی هنوز به درک مقام و جایگاه مادری نرسیدهاند و کارمندی و اشتغال را بالاتر از این نقش میبینند تصریح کرد: جایگاه ویژه زن جایی است که اگر از جای خود برخیزد هیچ شخص دیگری قادر به پر کردن این خلأ و انجام آن کار و مسئولیت نباشد، بانوان باید برای اشتغال خود به این مؤلفه توجه داشته باشند. اگر یک مادر جایگاه مادری خود را ترک کند هیچ مرد و هیچ مهدکودکی نمیتواند این وظیفه را به درستی انجام دهد.
حجت الاسلام واعظ موسوی با تأکید بر اینکه مادر بودن یک کیفیت است نه کمیت و صرفا به واسطه فرزندآوری مادری محقق نمیشود اظهار کرد: یکی از کارکردهای مادر بودن مربی گری و تربیت است، اما شاخصه مهم پیش از آن عشق ورزی و محبت است. مادر بودن تنها عشقی است که شائبهای در آن وجود ندارد و مادر بدون اینکه منفعتی را از معشوق خود بطلبد به مهرورزی میپردازد.
وقتی توکلها قوی تر بود....
این کارشناس خانواده ترویج و گسترش روزافزون و بیش از حد تفکر ضرورت فعالیت اقتصادی زن برای تأمین مخارج خانواده را ناشی ضعیف شدن توکل انسانها دانست و گفت: در هر دورهای افراد با مشکلات اقتصادی مواجه بوده اند و این امر اختصاص به جامعه امروز ندارد، اما در گذشته مردم توکل بیشتری داشته و به روزی رسانی خداوند اعتقاد بیشتری داشتند. همچنین چنان جایگاهی برای مادر بودن قائل بودند که نمیتوانستند انجام این مهم را حتی به واسطه رفع برخی از مشکلات مالی خانواده به دیگری بسپارند.
وی بانوانی که سرپرست خانواده هستند و تأمین معاش صرفا بر عهده آنان است را افرادی خواند که ناچار به فعالیت اقتصادی در کنار وظایف مادری هستند و گفت: چنین افرادی نیز باید مراقب باشند تا تمام توان و نیروی خود را صرف امور خارج از خانه نکنند.
وظیف دولت اسلامی در برابر مادران
وی همچنین به وظایف دولتهای اسلامی در قبال مادرانی که مجبور به فعالیت اقتصادی هستند اشاره و عنوان کرد: ساعت کار این افراد باید کمتر محسوب شود تا وظایف اشتغال فرد بر وظایف مادری ایشان سایه نیاندازد. طرحهایی همچون دور کاری و کار در منزل مطرح شد اما جدی گرفته نشد.
حجت الاسلام واعظ موسوی بزرگداشت روز مادر با جشن و تبریک گویی از سوی دولت را ناکافی دانست و گفت: مادران شاغل امروز به سیاست هایی نیاز دارند که شرایط اشتغال را برای آنان تسهیل کند و به واسطه مادر بودن از حق تقدم برخوردار باشند. در چنین شرایطی خود به خود جایگاه مادری تبیین میشود.
نیاز به وزارت خانواده داریم
وی در دامه افزود: دولت اسلامی همواره از نخبگان تجلیل می کند اما هیچگاه از یک مادر به خاطر مادر بودنش تجلیل نشده و به واسطه تربیت والای فرزندان به عنوان نخبه شناخته نشده است. ما نیاز به وزارت خانواده داریم نه وزارت جوانان چرا که نیاز امروز ما اصالت خانواده است.
گام های عملی برای حمایت از مادری
این کارشناس خانواده بر ضرورت توجه و ارزش گذاری بیشتر به اموری که ترویج دهنده وتبیین کننده جایگاه مادر هستند تأکید و تصریح کرد: کتاب، فیلم نامه، پایان نامه، فیلم و نمایشی که با این محور ایجاد شده است باید در معرض توجه و حمایت بیشتری قرار گیرد تا در ترویج این اندیشه یک گام عملی برداشته شود.