حجتالاسلام والمسلمین سیدناصر موسویلارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بیان جزئیات دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر امور اقتصادی و دارایی و بیان دیدگاههای خود درباره تأکید علی طیبنیا بر اصلاح بازارهای مالی پرداخت و اظهار کرد: وزیر محترم اقتصاد در این جلسه چند مطلب را عنوان کردند که یکی از آنها تقدیم لایحهای به دولت برای تنظیم بازارهای مالی است و اعلام کردند هنگامیکه این موضوع به تصویب دولت برسد تقدیم مجلس میشود که البته جزئیات این لایحه را بیان نکردند.
جزئیات دیدار با طیبنیا
وی ادامه داد: ایشان در موضوع اصلاح نظام بانکی هم فرمایشاتی داشتند و بیان کردند که در حال بررسی و تدوین لایحهای در اینباره هستیم که بعد از تصویب در دولت تقدیم مجلس شود. موضوع دیگر، تأکید ایشان بر موضوع برنامه ششم توسعه بود که در حال تدوین است و درخواست وزیر اقتصاد از کمیسیون اقتصادی مجلس که کمیسیون مرتبط با وزارت اقتصاد است این بود که تأکید داشتند درباره این موضوع از جانب کمیسیون اقتصادی دقت شود.
حجتالاسلام موسویلارگانی تأکید کرد: نکته دیگری که وزیر محترم اقتصاد تأکید داشتند در مورد بیمه شخص ثالث بود و طرحی که در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح است مبنی به اینکه امسال، طرح مذکور که به صورت آزمایشی اجرا میشود در مجلس مطرح بوده و یک سال تمدید شد و ایشان تأکید داشتند که امسال این لایحه مورد بررسی قرار گیرد و حتما به تصویب برسد که با مشکل روبرو نشود.
ضرورت اصلاح بازارهای مالی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش که دیدگاه شما درباره اصلاح بازارهای مالی چیست؟ اظهار کرد: حقیقتا وضعیتی که الان بر بانکهای ما حاکم است وضعیت مناسب و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست و موضوعاتی از قبیل بالا بودن نرخ سود و کارمزد خدمات بانکها باعث شده است که رقابت از تولیدکنندگان ما سلب شود.
وی افزود: تولیدکنندگان ما میتوانند تأثیرات فراوانی در وضعیت کشور داشته و در رفع مفاسد اجتماعی، اخلاقی، رفع پدیده طلاق و امثال آن مؤثر باشند و میتوانند از طریق تولید و ایجاد اشتغال موجب عدم وابستگی کشور شوند اما وجود این بازار آشفتهای که هر بانک و مؤسسه مالی و اعتباری هرگونه که مایل است تصمیم میگیرد و نرخ سود تعیین می کند مشکلات فراوانی را برای تولیدکنندگان ما به وجود آورده است.
مشکلات بازارهای مالی موجب بیاعتمادی مردم شده است
نماینده فلاورجان در خانه ملت عنوان کرد: در شایط کنونی شاهد رشد هر روزه مؤسسات مالی و اعتباری که بعضا بانک مرکزی اعلام میکند این مؤسسات مجوزی از ما نگرفتهاند هستیم. با این حال همین مؤسسات بدون مجوز، پول مردم را به عنوان سپرده جمعآوری کرده و گاهی اعلام ورشکستگی میکنند و حقیقتا چنین موضوعاتی مشکلاتی را در بازارهای مالی ما به وجود آورده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان اظهار کرد: اگر در گذشته شاهد برخی مسائل همانند تخلفات بیمه توسعه، پدیده شاندیز و مؤسسات مالی که بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد مجوز ندارند بودیم، به دلیل همین مشکلات بازارهای مالی است که بیاعتمادیهای زیادی را هم به وجود آورده است و به نظرم اگر این مسائل اصلاح شود میتواند ثبات اقتصادی هم در کشور ایجاد کند.