ابوالفضل جلیلی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره زمان برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: از نگاه من جداسازی زمان برگزاری بخش بینالملل جشنواره باعث بهتر دیده شدن این بخش خواهد شد، اما این روش، راه حلی منطقی برای بهتر دیده شدن جشنواره نیست. برای این گفته مثالی روشن میزنم. اگر ما تبریک سال نو را بخواهیم اردیبهشت انجام دهیم کار اشتباهی نکردهایم، اما تبریکمان، آن دلچسبی لازم را نخواهد داشت.
وی افزود: البته همزمان بودن بخش بینالملل با سینمای ایران هم آسیبهای خود را در پی خواهد داشت. اتفاقی که در سیودو دوره گذشته، روی داده و باعث شده هیچگاه این بخش دیده نشود، برای همین معمولاً بخش بینالملل در جشنواره فجر جلوهگری لازم را نداشت، به نحوی که اگر به فیلمی میخواستند خارج از استانداردهای لازم جایزه بدهند در این بخش این کار را انجام میدادند.
کارگردان فیلم «حافظ» ادامه داد: پیشنهاد من به برگزارکنندگان جشنواره فجر این است که همانند تمام جشنوارههای مهم دنیا بخش بینالملل و سینمای ایران را یکی کنند؛ یعنی چند فیلم از ایران حضور داشته باشند و فیلمهای دیگر هم از کشورهای دیگر. در این شرایط میتوان به یک فستیوال با استانداردهای بینالمللی دست یافت. در ضمن جشنوارهای چون جشن خانه سینما را نیز حمایت کرد تا به صورت ویژه سینمای داخل را مد نظر قرار دهد.
سینمای ایران وارد بازار بینالمللی شود
این کارگردان تاکید کرد: سینمای ما برای بهتر دیده شدن نیازمند این است که به بازار بینالمللی ورود کند. رسیدن به این خواسته هم در قدم اول با بینالمللی برگزار کردن جشنواره فجر به دست میآید. وقتی میگویم این رویداد بهتر دیده شود منظور این نیست که آثارمان تنها در جشنوارههای خارجی به نمایش درآید، بلکه آنچه اصل است نمایش فیلم به روی پرده سینما برای اکثریت مردم است.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سخنان اخیر ابراهیم حاتمیکیا نسبت به سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر چنین اظهار نظر کرد: مشکل فیلمسازان دولتی ما این است که تصور میکنند که هر زمان که کم آوردند آن را باید تقصیر دولت بیندازند، در صورتیکه هر فیلمسازی میتواند فیلم خاص خود را بسازد. بر اساس این توضیح، فیلمسازان علاقهمند در این حوزه، قادر هستند کارهای خود را تولید کنند و سبب شوند تا آثار در جشنواره از کیفیت بالاتری برخوردار شوند، زیرا این رویدادها تنها سفرهای هستند که طعامش را ما سینماگران تامین میکنیم.
وی در پایان عنوان کرد: کمکاری که از سوی مسئولان و فیلمسازان در حوزه سینمای ارزشی صورت میگیرد سبب شده تا ما کارهای خوبی در حوزه سینمای دفاع مقدس که بتواند تصویرگر ارزشهای ما باشد نداشته باشیم. پس به جای تخریب رویدادهایی چون جشنواره فجر و دفاع مقدس، خود آستینهای همت را برای ساخت کارهای بهتر بالا بزنیم.