کد خبر: 3126700
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
شاهسونی خبر داد:

تربیت بیش از ۱۷۰ حافظ قرآن در مدارس شبانه‌روزی بیت‌الاحزان طی یک‌سال/ برپایی مسابقات گروهی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان گفت: در مدارس شبانه‌روزی حفظ قرآن بیش از ۱۷۰ قرآن‌آموز طی سال در کل کشور تحت آموزش قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره تاریخچه مختصری از بیت‌الاحزان از بدو تأسیس، گفت: مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) از سال 75 فعالیت خود را آغاز کرده ‌است و در نوع خود نیز منحصر به‌فرد است که حرکتی از پایین به بالا را شروع کرده است.

آغاز فعالیت بیت‌الاحزان از روستا و دهستان استهبان

وی ادامه داد: این به این معناست که مؤسسه فعالیتش را از یک روستا و دهستان(استهبان استان فارس) آغاز کرده ‌و گسترش داده‌ است و در روستاها و شهرهای دیگر نیز فعالیت می‌کند و در حال حاضر با توجه به اینکه مرکزیت این مؤسسه در یک روستا است شعبه‌های زیادی را در بسیاری از شهرهای دیگر و مراکز استان‌ها در سطح کشور دارد.

شاهسونی عنوان کرد: در حال حاضر این مؤسسه 140 شعبه در 12 استان فارس، سیستان‌وبلوچستان، کرمان، بوشهر، خوزستان، تهران، قم، مشهد، تبریز، یزد و زنجان و ... دارد.

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان تصریح کرد: یکی از فعالیت‌های مؤسسه که مبدع و مبتکر این طرح بوده است بحث تأسیس مدارس شبانه‌روزی حفظ قرآن بوده که در این مدارس قرآن‌آموزان طی روش خاصی در مدت یک‌سال کل قرآن را حفظ می‌کنند و در نوع خودش و به‌ویژه در بخش آقایان قابل توجه است و می‌توان گفت عمده حفاظ قرآن که در هر سال در کشور متولد می‌شوند از مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان است، به‌ویژه بیشتر حفاظ آقایان از این مرکز است.

فعالیت مؤسسه در تمامی رشته‌های قرآنی

وی بیان کرد: این مؤسسه مثل خیلی از مؤسسات قرآنی نیست که در یک بُعد خاص قرآن چون تدبر، حفظ و قرائت فعالیت کند بلکه در تمامی زمینه‌های قرآنی از جمله روخوانی، روان‌خوانی و تجوید، ترجمه و مفاهیم، حفظ، تدبر در قرآن و سایر دوره‌های تربیت مربی فعالیت‌ می‌کند و شاید به ضرورت اقتضا می‌کرده که مؤسسه در تمامی زمینه‌ها فعالیت کند.

شاهسونی با اشاره به ‌فعالیت همه جانبه این مؤسسه، اضافه کرد: مؤسسه بیت‌الاحزان در مناطقی فعالیت می‌کند که در آن مناطق مؤسسات و مراکز قرآنی خاصی فعال نیست و مؤسسه دیگری وجود ندارد و شاید به این دلیل احساس نیاز می‌شود تا در تمامی زمینه‌ها فعالیت کند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شعبه‌ای از این مؤسسه در شهر قم ‌و یا ‌اطراف این شهر وجود دارد یا خیر؟، اظهار کرد: یک شعبه در شهر قم و چند شعبه نیز در شهر پردیسان قم و سایر روستا‌های این استان داریم.

راه‌اندازی شعبه قم بیت‌الاحزان به‌عنوان قطب تولید علم برای مجموعه

شاهسونی در پاسخ به علت راه‌اندازی شعبه‌ای از این مؤسسه در قم با وجود تعداد بالای مؤسسات قرآنی در این استان، تصریح کرد: شعبه‌ای از مؤسسه بیت‌الاحزان به این نیت در قم راه‌اندازی شده است تا به‌عنوان یک مجمع و قطب تولید علم برای مجموعه مؤسسه باشد و بیشتر با این دید این شعبه راه‌اندازی شده است و انجام فعالیت‌های قرآنی برای عموم مردم در شهر قم مد‌نظر نیست.

وی با اشاره به اینکه بیش از 100 حافظ کل قرآن در حوزه علمیه قم وجود دارد، افزود: نگهداری این حافظان تربیت شده و استفاده از این افراد یکی از وظایف این شعبه است.

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان ادامه داد: به هر حال یکی از امتیازات مجموعه بیت‌الاحزان هم نوع تأمین مالیش نسبت به مؤسسات دیگر است که متفاوت است و بیشتر از سوی خیّران حمایت می‌شود.

وی گفت: طرح‌هایی که از سوی مؤسسه بیت‌الاحزان انجام می‌شود خیلی سنگین و هزینه‌دار است و هیچ مؤسسه‌ قرآنی طرح‌های سنگینی را به این شکل اجرایی نمی‌کند.

5 مدرسه شبانه‌روزی در استان‌های فارس و آذربایجان شرقی

شاهسونی با اشاره به مدارس شبانه‌روزی حفظ قرآنی بیت‌الاحزان، اظهار کرد: در مدارس شبانه‌روزی حفظ قرآن بیش از  170 قرآن‌آموز در سال در کل کشور تحت آموزش حفظ قرآن قرار می‌گیرند که هزینه هر نفر در سال، حدود شش میلیون تومان است و حال آنکه یک پنجم هزینه و شهریه از حافظ دریافت می‌شود و چهار پنجم هزینه‌ها باید از سوی خود مؤسسه انجام شود.

وی در پاسخ به شرایط ورود متقاضیان به مدارس شبانه‌روزی، اضافه کرد: متقاضیان دارای شرایط سنی 14 تا 22 سال می‌توانند با نام‌نویسی در این مدارس و شرکت در آزمون روخوانی و روان‌خوانی به صورت آزمایشی وارد دوره شوند.

شاهسونی ادامه داد: پس از آزمون ورودی، وارد دوره آزمایشی 40 روزه می‌شوند که از حفظ کم شروع می‌کنند تا به حفظ دو‌صفحه‌ای می‌رسند و افرادی که بتوانند حفظ قوی و خوبی داشته باشند، ‌برای دوره اصلی انتخاب ‌و سپس در طول 11 ماه، حافظ کل می‌شوند.

راه‌اندازی شعبه‌ای در خارج از کشور تا سال 95

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان در پاسخ به این سؤال که آیا قصد راه‌اندازی شعبه‌ای در خارج از کشور را دارید؟ گفت: برای مدارس شبانه‌روزی در سال گذشته و امسال تقریباً استقبال‌هایی از کشورهای دیگر داریم چنانکه شاگردان و متقاضیان حفظ قرآن کریم از کشورهایی چون اندونزی، مالزی، کشمیر و هند و سایر کشورها داریم و داشتیم و در حال حافظ قرآن در مدارس هستند اما پیش‌بینیمان این است که این بخش برای سال آینده تقویت شود به‌گونه‌ای که احتمال می‌دهیم در سال 94 اگر نشود شعبه‌ای را در خارج از کشور تأسیس کنیم در سال 95 حتماً مدرسه حفظ قرآن ویژه اتباع خارجی راه‌اندازی کنیم.

وی عنوان کرد: هدفمان از جذب متقاضیان و پرورش حافظانی از کشورهای دیگر این است که آنها هنگامی‌که به کشور خودشان بر‌می‌گردند نمایندگی‌هایی از مؤسسه و مدارس شبانه‌روزی راه‌اندازی می‌کنند و در حال حاضر نیز صحبت‌های اولیه در این زمینه شده است اما هنوز نیازمند زمان در این امر هستیم.

شاهسونی در‌خصوص اینکه بیت‌الاحزان چه تعداد مدارس شبانه‌روزی دارد؟ تصریح کرد: پنج مدرسه تخصصی حفظ قرآن ویژه بانوان و آقایان به‌صورت شبانه‌روزی راه‌اندازی شده است که چهار مدرسه در استان فارس به نام‌های مدرسه امام حسن مجتبی(ع) در روستا لای خرمی شهرستان استهبان، مدرسه فاطمیه(س) در روستای مبارک‌آباد شهرستان استهبان، مدرسه شبانه‌روزی محمدآباد و مدرسه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در روستای صحرارود شهرستان فسا و دیگردر استان آذربایجان شرقی در شهرستان مراغه با عنوان مدرسه امام رضا(ع) است.

وی درباره تعداد حافظان و اینکه چه میزان به آن اهدافشان در سال 93 رسیده‌اند، بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی مؤسسه تاکنون بیش از هزار حافظ کل تربیت شده است و معمولاً طرح‌های آموزشی مجموعه تابستان به تابستان است که نتیجه‌دهی این مؤسسه و جشن فارغ‌التحصیلی مؤسسه هر تابستان برگزار می‌شود و تا تابستان 93، 202 حافظ قرآن از سوی این مجموعه تربیت شد و پیش‌بینیمان این است که تا تابستان 94 نیز بتوانیم این تعدا حافظان را به 250 تا 300 نفر برسانیم.

تأسیس 10 شعبه در سال 93

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان در پاسخ به تعداد شعبه‌هایی که در سال 93، راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: حدود 10 شعبه راه‌اندازی شده است اما درخواست برای شعبه‌ها در سراسر استان‌ها بسیار بوده است اما به‌دلیل مشکلات مالی مجموعه خیلی نمی‌توانستیم در این بخش ورود پیدا کنیم.

وی ادامه داد: هر استانی که تقاضا کند و خیرانی که درخواست راه‌اندازی شعبه داشته باشد در آن استان اقدام به راه‌اندازی شعبه در صورتی‌که شرایط آن از لحاظ مکان مؤسسه، نیروی انسانی و ... مهیا باشد، انجام می‌گیرد.

شاهسونی در پاسخ به این سؤال که آیا درنظر دارید تا حفظ موضوعی را در این مجموعه راه‌اندازی کنید؟ اضافه کرد: اعتقادمان این است که حفظ ترتیبی به‌طور اساسی و از پایه به همراه ترجمه و مفاهیم با متقاضیان و قرآن‌آموزان کار شود، حفظ ترتیبی را نیز در‌بر‌می‌گیرد.

راه‌اندازی دو شعبه تا اردیبهشت‌ماه در تهران و البرز

وی با اشاره به فعالیت این مجموعه در ابتدای سال 94، عنوان کرد: در‌نظر داریم تا در دو ماه ابتدایی امسال دو شعبه در تهران و البرز دایر کنیم که امیدواریم با تقویت شعبه‌ها در تهران، در استان البرز و همجوار فعالیت‌های قرآنی این مجموعه نیز رونق بیشتری پیدا کند.

شاهسونی ادامه داد: بیت‌الاحزان بیش از 100 مهد قرآن و پیش‌دبستانی در سراسر کشور دارد. در سال حدود 4 هزار نفر در مهد و پیش‌دبستانی‌های بیت‌الاحزان تعلیم می‌بینند و مجوز فعالیت‌ این‌ها از سازمان آموزش و پرورش به‌ویژه در سطح استان فارس اخذ شده است که با هماهنگی ادارات آموزش و پرورش در استان‌های مختلف شعبه راه‌اندازی می‌شود.

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) استهبان در پاسخ به این سؤال که آیا در‌نظر دارید که مسابقات قرآنی را با شیوه و رویکرد جدید راه‌اندازی کنید، بیان کرد: در سطح مؤسسه، مسابقاتی در سطح شعبه، بعد استان و نهایتاً مسابقات در مرحله کشوری در تمامی رشته‌های حفظ، روخوانی، تجوید، مفاهیم و تفسیر در مقاطع مختلف سنی برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی سبک جدیدی از مسابقات قرآن به صورت گروهی برای ترویج فعالیت گروهی میان قرآن‌آموزان، تصریح کرد: این مسابقات شخص برنده نمی‌شود بلکه تیم برگزیده می‌شود مثلاً پنج حافظ قرآن از دو شعبه با هم به رقابت می‌پردازند وهر کدام امتیاز خودشان را دریافت می‌کنند و سپس امتیازها جمع می‌شود و مجموع امتیازها ملاک نفر اولی آن گروه است.

captcha