کد خبر: 3128976
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۸

گزارشی از پانزدهیمن جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌‌نهاد: گزارشی از مصوبات پانزدهیمن جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پانزدهمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با حضور اعضای این هیئت مدیره چون مرتضی طلایی(رئیس)، حجت‌الاسلام محمدحسین شایق(نائب رئیس)، محمد بیستونی(منشی)، حجج‌اسلام مهدی امیدیان، احسان‌الله برزگرپیشه و سید‌حسین کوششی(مدیرعامل)، لیلا رمضانی، داوود محمودی، علیرضا احمدی، بهروز کریم‌نژاد و میثم طاهرآبادی به‌عنوان عضو و محمد‌جواد خرمدل، حبیب‌الله مسلمان‌یزدی و حبیب‌الله شکری به‌عنوان بازرسان تشکیل شد.
مرتضی طلایی با اشاره به‌ دو موضوع اصلی مورد بحث در این جلسه، گفت: یکی آموزش مدیران مؤسسات قرآنی و دیگری بحث تربیت معلم سبک زندگی قرآنی است که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی با تأکید بر اینکه باید این اجماع و هماهنگی در مجموعه اتحادیه ایجاد شود تا برای عملیاتی شدن اهداف و برنامه‌ها قدم برداریم، ادامه داد: آموزش مدیران موجب می‌شود تا مدیران با همه تغییر و تحولات به‌وجود آمده، چشم‌انداز برنامه‌های قرآنی خود را در مسیر پیش‌رو قرار دهند.

ضرورت عمل کردن مؤسسات به شیوه واحد

طلایی با تأکید بر اینکه ضروریست تا تمام مؤسسات در سراسر کشور با یک هدف و یک شیوه عمل کنند، اظهار کرد: باید این ظرفیت را ایجاد کنیم که در همه شهرها معلمانی داشته باشیم که با یک شیوه کار به آموزش سبک زندگی قرآنی بپردازند.

وی بیان کرد: لذا ضروریست تا در سال 94 در گام اول مربیان قرآن را آماده کنیم و کارگاه‌های آموزشی ویژه مدیران برگزار کنیم و در گام بعدی برنامه‌های این اتحادیه را اجرایی و دوره‌های سبک زندگی قرآنی را برگزار کنیم.

در ادامه حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به بحث آموزش مدیران، گفت: آموزش مدیران آموزشی در گذشته توسط سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شد و در حال حاضر نیز این امر انجام می‌شود و این آموزش‌ها در چند موضوع مانند مالیات بیمه اطلاعات و امنیت و ... انجام شد که بحث آموزش مدیران مؤسسات با عنوان توانمندسازی مدیران مؤسسات قرآنی برپا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در دفتر طرح و برنامه اتحادیه، بحث آموزشی را واکاوی کرده‌ایم، ادامه داد: در سطح مؤسسات نیازسنجی ‌برای توانمند شدنشان انجام داده‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که مجموعه مواردی باید به این دوره‌های توانمندسازی مدیران اضافه شود.

‌آموزش مدیران مؤسسات اولین برنامه اجرایی سال 94

کوششی عنوان کرد: طی این امر جدولی در شش محور تنظیم شد تا بررسی شود و اگر مورد تأیید قرار گیرد برنامه‌های بعدی دنبال می‌شود و اولین برنامه اجرایی را در سال 94 آموزش مدیران مؤسسات در سطح استان‌ها توسط اتحادیه‌ها با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی خواهیم داشت.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به بحث ساماندهی مؤسسات، اضافه کرد: با توجه به این‌که به اتحادیه ردیف بودجه دولتی اختصاص پیدا کرده پس از این ضرورت پیدا می‌کند که اتحادیه‌های استانی برنامه‌های خود را با اعتبار محاسبه شده، ارائه دهند.

وی ادامه داد: هدایت و رهبری نیز از موضوعات جدی است که باید شاخص‌های آن برای مدیران مؤسسات تبیین شود. کنترل و ارزیابی که از ابزار مدیریت است نیز ضروریست تا در سرفصل‌های دوره‌های آموزشی مدیران مؤسسات گنجانده شود.

کوششی بیان کرد: بحث بعدی مدیریت آموزشی است که اکثر مؤسسات فعالیت آموزشی دارند و با توجه به این‌که در بحث‌های آموزشی با نوعی یکنواختی در مؤسسات روبه‌رو هستیم که متناسب با زمان و نیازها پیش نمی‌روند و همیشه با ‌مشکلات مالی رو‌به‌‌رو هستند چهار سرفصل برای آنها در‌نظر گرفته شده است که یکی از آنها نیازسنجی آموزشی است تا بتوانند برنامه‌ها را هدفمند و متناسب با نیاز منطقه خود تنظیم کنند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: بخش بعدی ضوابط و مقررات مرتبط با اتحادیه کشوری است، بخش سوم مالیات‌های تطبیقی و غیرتطبیقی بحث بیمه و سایر ضوابط و مقررات مربوط به مؤسسات ارائه می‌شود. بحث‌های مالی و بحث حسابرسی نیز برای مدیران ‌مؤسسات پیش‌بینی شده است.

تبیین اصول اطلاعاتی و امنیتی مرتبط با مؤسسات

وی با تأکید بر اصول اطلاعاتی و امنیتی مرتبط با مؤسسات که دارای اهمیت بسیاری است، اضافه کرد: متأسفانه به‌دلیل عدم اطلاع از کم و کیف بعضی از مسائل و ملاحظاتی که مؤسسات در جذب نیروها و آشنایی با فرقه‌های ضاله و غیره دارند، دچار مشکلاتی شده‌اند که منجر به تعطیلی و یا انحراف ناخواسته آنها شده است.

کوششی بیان کرد: یکی از بحث‌هایی که مورد تأکید است اینست که ملاحظات امنیتی و اطلاعاتی برای مدیران مؤسسات تبیین ‌شود. همچنین آشنایی با اسناد بالادستی،‌ اهداف و برنامه‌های قرآنی کشور و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی باید به صورت یک دوره آموزشی برای مدیران مؤسسات قرآنی تبیین شود و برنامه‌ها باید اولویت‌بندی شود و مدیران باید با منشور توسعه فرهنگ قرآنی آشنا شوند و اهداف و برنامه‌های سازمان دارالقرآن و اتحادیه باید تبیین شود.

بنابراین در این جلسه مقرر شد اتحادیه مرکزی دستورالعمل اجرایی دوره را تا آخر فروردین‌ماه تدوین ‌و به استان‌ها ابلاغ کند، همچنین جزوه آموزشی و منابع آموزشی تدوین شود تا به همه مدیران و مربیان منابع آموزشی به‌صورت یکنواخت داده شود و استان‌ها تا 10 اردیبهشت‌ماه فرصت دارند مربیان خود را بر اساس این سرفصل‌ها برای شرکت در دوره‌ها معرفی کنند.
همچنین اتحادیه کشوری حد‌فاصل نیمه دوم اردیبهشت‌ماه تا آخر این ماه یک نشست توجیهی برای تمام مربیان به‌طور متمرکز در تهران برگزار کند و در خردادماه امسال تمام استان‌ها به طور سراسری باید دوره‌ها را برگزار کنند و دوره‌ها باید با نظارت عالیه اتحادیه کشوری برگزار شود.

captcha