به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه فرهنگی و اطلاعرسانی کمیته جستجوی مفقودین، محمدمهدی شرافت، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد درباره برنامههای این سازمان برای بهبود بصری مزار شهدای گمنام میدان «امیر چخماق»، گفت: سازمان میراث فرهنگی استان با همکاری سایر دستگاهها، سال آینده را «سال خوشآمدگویی» انتخاب کرده و برای این منظور هم طرح جامعی را در دست مطالعه دارد تا مناطق مهم و قابل معرفی استان به نحوی مطلوب معرفی شوند که یکی از این مناطق مزار شهدای گمنام میدان «امیر چخماق» است.
وی با اشاره به اینکه تاریخ میدان «امیر چخماق» را میتوان به دو بخش قبل و بعد از دفن پیکرهای مطهر شهدای گمنام دفاع مقدس تقسیم کرد، افزود: جدای از طرح جامع و کلی «سال خوشآمدگویی»، سفارشی به کارشناسان مجرب و صاحب نظر در طراحی نمادها (المان) داده شده تا برای مزار این یادگاران دفاع مقدس با لحاظ کردن محدودیتهای میراث فرهنگی، نمادی زیبا و درخور شأن این شهدا طراحی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد تأکید کرد: چون در حال حاضر یکی از نقاط اصلی میدان «امیر چخماق» مزار شهدای گمنام است، باید کار اجرایی و احداث طرح مورد اشاره تا قبل از پایان سال جاری به عنوان نمادی شاخص به پایان برسد.
وی افزود: البته وجود پیکرهای این شهدا در محل مورد اشاره به خودی خود ارزش معنوی زیادی دارد، اما برای اینکه مزار این یادگاران دفاع مقدس جلوه خاصی پیدا کند، همان گونه که عنوان شد به دنبال طراحی و اجرای یادمانی با جلوههای بصری جذاب برای این محل هستیم.
شرافت در توضیح ویژگیهای این نماد در حال طراحی، اظهار کرد: در محل مورد اشاره هشت شهید آرام گرفتهاند؛ تعداد این شهدا به نشانه احترامی است که مردم کشورمان برای امام هشتم قائل هستند و مرقد ایشان را پایتخت حقیقی خود میدانند و از سوی دیگر تعداد این ابدان پاک، به نشانه هشت سال دفاع مقدس و وجود بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع)، هشتمین امام شیعیان در کشورمان است. به همین دلیل هم مراسم تدفین پیکرهای این افراد در سالروز شهادت امام هشتم برگزار شد.
وی ادامه داد: به همین دلیل به دنبال آن هستیم که سنگی از آستان مقدس امام هشتم، علی بن موسی الرضا(ع) برای این شهدا تهیه کنیم تا توسط استادان شاخص، کاری ویژه برای سنگ مزار شهدا انجام شود. علاوه بر این درصدد هستیم با استفاده از نور، جلوهای زیبا به یادمان شهدای گمنام میدان «امیر چخماق» ببخشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه سنگنوشته این شهدا، نورپردازی و کفسازی محوطه مزار شهدای گمنام بسیار جذاب خواهد بود، عنوان کرد: این فعالیتها برای این انجام میشود تا مزار این شهدا تحت شعاع نمای میدان «امیر چخماق» قرار نگیرد.
شرافت در پایان به انتشار بروشوری از محلهای دیدنی استان که در آن به یادمان شهدای دفاع مقدس یزد نیز اشاره شده، خبر داد و گفت: در این بروشور که برای معرفی نقاط دیدنی استان تهیه شده، عکسی زیبا از محل یادمان شهدای گمنام میدان «امیر چخماق» نیز به چاپ رسیده است.