کد خبر: 3134286
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
رحمانی‌فضلی:

ورود مردم به مسئله عفاف و حجاب مشکلات این حوزه را به صورت پایدار رفع می‌کند

گروه سیاسی: وزیر کشور امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه تأکید کرد: معتقدیم مشکلات مربوط به حوزه عفاف و حجاب زمانی به صورت پایدار و واقعی حل می‌شود که مردم به این موضوع ورود پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز، دوشنبه، 24 فروردین‌ماه با عنوان «600 روز برای همدلی و همزبانی» با حضور معاونان وزیر کشور و نمایندگانی از رسانه‌های داخلی و خارجی در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد.
رحمانی‌فضلی در ابتدای این نشست خبری با اشاره به فعالیت‌های 20 ماه گذشته وزارت و ستادهای وزارت کشور اظهار کرد: دولت تدبیر و امید با اعلام برنامه‌ها در زمان انتخابات از سوی رئیس‌جمهور سیاست‌های کلی و برنامه‌های مشخص همه حوزه‌ها را اعلام کردند و این موضوع در برنامه‌هایی که وزرا در موقع رأی اعتماد به مجلس ارائه دادند، لحاظ شد و همه مقرر شد که حول برنامه‌های اعلامیه رئیس‌جمهور و اسناد بالادستی به ایفای نقش بپردازیم.
وی افزود: وزارت کشور با توجه به تأکیداتی که در برنامه رئیس‌جمهور در حوزه سیاست داخلی داشته، موضوعات مختلفی همچون وحدت، همگرایی، انسجام، مشارکت فعال، فعالیت‌های قانونی و جدی احزاب و حمایت از فعالیت‌های آنها در حوزه‌های مختلف، ایجاد وحدت و یک‌پارچگی در بین اقوام و اقلیت‌ها و ایجاد فرصت برابر برای فعالیت‌ها آنها و همچنین بحث امنیت پایدار به ویژه در مناطق مرزی مد نظر بوده است.
وزیر کشور با اشاره به حمایت‌های دولت از احزاب گفت: وزارت کشور در این حوزه بحث خانه احزاب را پیگیری کرد و جلسات متعددی با نمایندگان احزاب گذاشته شد؛ وزارت کشور از همان روزهای اول اعلام کرد که از فعالیت خانه احزاب استقبال و حمایت می‌کند و به نظر می‌رسد فعالیت خانه احزاب در زمان نزدیکی آغاز شود.
وی اظهار کرد: ما همچنین تلاش کردیم در موضوع قانون احزاب بین مجلس، مرکز پژوهش‌ها، وزارت کشور و نمایندگان احزاب همگرایی و تعال مثبت ایجاد کنیم و قانون احزاب را تهیه کردیم و به دولت فرستادیم که به نظر می‌رسد در این لایحه شاخصه‌های حمایت قانونی و قضایی از احزاب، پشتیبانی از فعالیت‌های احزاب و کمک در قانون‌مند شدن و فعالیت‌های مثبت و مؤثر در حوزه‌های سیاست داخلی مد نظر قرار گرفته است.
رحمانی‌فضلی با اشاره به مسائل امنیتی مربوط به وزارت کشور گفت: بیش از 650 جلسه شورای امنیت ملی و کمیته‌های زیر مجموعه‌های آن برگزار کرده است؛ ما در حوزه امنیت چه در شرق کشور و چه در غرب کشور از شرایط نسبتاً مناسب و پایداری برخوردار هستیم که این نتیجه زحمات همه دستگاه‌های امنیتی، نظامی و انتظامی و مردم است در مناطق مرزی که با همگرایی جدی و همکاری و همدلی بسیار خوبی که با مردم در مناطق مرزی و سایر نقاط کشور داریم، الان هیچ مشکل حاد و خاص امنیتی نداریم.
وی با بیان اینکه اقدامات زیادی در دستگیری، مقابله و کشف ابزار و امکانات جرم صورت گرفته است، اظهار کرد: پیش از برگزاری مراسم راهپیمایی 22 بهمن 93، 350 کیلو مواد منفجره و مقدار معتنابهی سلاح در شرق کشور کشف شد و همچنین گروهی شناسایی و دستگیر شد که از سال 87 تا کنون حدود 90 ترور انجام داده بود.
وزیر کشور افزود: با اعترافات این گروه توانستیم شبکه وسیعی از عوامل آنها را در مناطق مختلف شرق کشور دستگیر کنیم؛ افرادی که در ترور معلمان، کارمندان ثبت و سربازان آن منطقه دست داشتند.
وی ابراز امیدواری کرد که با ادامه تلاش‌ها در حوزه فیزیکی، اطلاعاتی و نرم‌افزارها مسئله امنیت در مناطق مرزی مستحکم‌تر شود.
وزیر کشور با اشاره به حادثه شیراز در سال گذشته گفت: در این موضوع تلاش کردیم یک بررسی دقیق میدانی، اسنادی و مصاحبه‌ای داشته باشیم که نهایتاً 8 نفر به عنوان متعرض و 2 نفر به عنوان کسانی که قصور داشتند در این قضیه به قوه قضائیه معرفی شدند که با وثیقه آزاد شدند.
وی گفت: گزارش این حادثه به رئیس‌جمهور داده شده که ایشان به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی دستورات لازم را برای پیگیری به قوه قضائیه و وزارت اطلاعات برای کشف و شناسایی عوامل سازمان‌دهنده این موضوع ابلاغ کردند.

رحمانی‌فضلی در مورد فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: اولین کار در این حوزه فعال شدن شورای اجتماعی بود که آخرین وضعیت آسیب‌شناسی اجتماعی و فرهنگی کشور را در حد وسیع بررسی می‌کند و توانسته در این حوزه‌ها بیش از 800 جلسه با دستگاه‌های مختلف و کارشناسان و صاحب‌نظران برگزار کند.
وزیر کشور گفت: در حال حاضر مباحث آسیب‌شناسی مسائل احتماعی را کاملاً شناسایی کرده‌ایم و در حال یافتن راه‌های مدیریت آن هستیم که مورد به مورد در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از ضعف‌های مسائل اجتماعی ما عدم رصد مسائل اجتماعی است، اظهار کرد: وزارت کشور مرکزی تحت عنوان مرکز رصد مطالعات و بررسی‌های اجتماعی را برای اولین بار ایجاد کرده است
رحمانی‌فضلی در مورد تعامل وزارت کشور با مجلس نیز گفت: مجلس در این دوره 306 سؤال از وزیر کشور مطرح کرده است؛ 1356 مورد تذکر داشته و 550 نطق از سوی نمایندگان در مورد وزارت کشور بوده است که همه این مسائل پیگیری و پاسخ داده شده است؛ تعداد مکاتباتی که کمیسیون‌های مجلس با وزارت کشور داشته‌اند 1430 مورد بوده و حدود 860 مورد نمایندگان با وزیر یا معاونان وزیر ملاقات حضوری داشتند.
وی افزود: همکاری و تعامل ما با مجلس تعامل خوبی است که از آن استقبال می‌کنیم چرا که حق نمایندگان مجلس است که باید موضوعات را پیگیری کنند.
رحمانی‌فضلی با اشاره به اقدامات وزارت کشور در حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: تدوین پیش‌نویس سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی که موضوع ماده 227 قانون توسعه بوده، آماده شده است؛ همچنین سند راهبردی امور زنان و خانواده نیز تهیه شده است.
وزیر کشور در پاسخ به سؤالی در رابطه با ورود پول‌های کثیف به مسئله انتخابات گفت: من به این نکته اشاره کردم که پول‌های کثیف به حوزه اقتصاد ورود پیدا می‌کند، به حوزه امنیت از طریق ایجاد امکانات، سلاح، مهمات و تجهیزات برای اشرار ورود پیدا می‌کند و ما باید واقعاً مراقب باشیم که افرادی که در حوزه مواد مخدر، قاچاق و فعالیت‌های غیر قانونی هستند، درصددند به حوزه‌های قدرت نیز ورود پیدا کنند.
وی تصریح کرد: ما باید پیش‌بینی‌های لازم را برای جلوگیری از ورود پول‌های کثیف به حوزه سیاست و قدرت لحاظ کنیم؛ در حوزه سیاسی یکی از طرق انتقال این مسئله می‌تواند مسئله انتخابات باشد، بنابراین باید منشأ پول‌های ورود به عرصه انتخابات را شناسایی کنیم.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: در بخش حقوقی وزارت کشور لایحه‌ای را آماده خواهد کرد که بتوانیم تبصره‌ای به قانون انتخابات اضافه کنیم تا منشأ پول‌های تبلیغاتی در انتخابات روشن و واضح باشد و افراد در مقابل هزینه‌های انتخاباتی خود پاسخگو باشند.
در مورد طرح مجلس در مورد استانی‌شدن انتخابات گفت: این طرح از سوی مجلس در حال بررسی است و وزارت کشور با کلیت آن مخالفتی نخواهد داشت اما ما نگران حلقه‌های ارتباطی حاکمیت با مردم در حوزه مجلس با شهرهای کوچک هستیم که دچار اشکال شود.
وزیر کشور گفت: امروز نمایندگان شهرهای کوچک با مردم ارتباط رودررو و مستمر دارند، اما اگر نمایندگان استانی شوند، با توجه به اینکه اکثر آرا در مراکز استانی هستند، هر کس رأی استان را داشته باشد می‌تواند راهی مجلس شود که این موضوع ارتباط بین نمایندگان با شهرهای کوچک را دچار خدشه می‌کند.
رحمانی‌فضلی در رابطه با اقدام وزارت کشور در حوزه حجاب و عفاف اظهار کرد: دو موضوع اصلی وزارت کشور در شورای اجتماعی عبارت است از حقوق شهروندی و مسئله عفاف و حجاب که در این زمینه اقدامات زیادی از سوی دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته است؛ اعم از اینکه در حوزه فعالیت خود موضوع عفاف و حجاب را مدریت کنند که در رابطه به این مسئله بازرسانی در سطح مختلف در دستگاه‌ها حضور یافتند که بر این اساس گزارش‌گیری و برخورد می‌شود.
وی افزود: همچنین فعالیت‌هایی که دستگاه‌های مختلف اجرایی در قبال موضوع عفاف و حجاب دارند را فعال کردیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: اولین جلسه شورای اجتماعی در سال جدید به مرور عملکرد سال گذشته و پیگیری تصمیماتی که برای امسال گرفته شده است، اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه مسئله عفاف و حجاب برای جامعه ما اعتقادی، دینی و اجتماعی است، گفت: در بررسی‌هایی که در این حوزه صورت گرفت و سال گذشته ارائه شد، 3 ـ 4 درصد عدم رعایت پوشش مناسب گزارش شده است که تذکرات لازم داده شده است.
رحمانی‌فضلی تأکید کرد: معتقدیم این مسئله زمانی به صورت پایدار و واقعی حل می‌شود که مردم به این موضوع ورود پیدا کنند.
وی افزود: سال گذشته مردم را به تشکیل NGO در حوزه عفاف و حجاب و مسائل مربوط به آن تشویق کردیم و امیدواریم با آموزش و پیگیری‌هایی که در سطح جامعه به وسیله مردم صورت می‌گیرد، مراعات حداقل‌های عفاف و حجاب را داشته باشیم.
رحمانی‌فضلی تصریح کرد: البته تکلیف آن قسمت از فعالیت‌های سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی شده برای ترویج فساد و شیوع این رفتارها جای خود را دارد و برخوردهای لارم با آنها خواهد شد.

وزیر کشور در مورد تعامل ایران با کشورهای همسایه برای مقابله با گروه‌های تروریستی اظهار کرد: مسئولیت انسانی و قانونی خود می‌دانیم که موضوع امنیت را در مرزهای خود پایدار و مستمر ادامه دهیم چرا که اگر در اطراف ما حوادثی رخ دهد که موجب ناپایداری امنیت شود، امکان شیوع و رسوخ آن به کشور ما خواهد بود.
وی گفت: از نظر انسانی کشورهای مجاور ما دچار افراطی‌گری، خشونت، قتل و غارت و ناراحتی‌های روحی و روانی بسیار زیادی شده‌اند که وظیفه انسانی خود می‌دانیم به آنها کمک کنیم؛ کمک‌های ما عمدتاً در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی و حمایت‌های سیاسی و مستشاری است.

رحمانی‌فضلی با تأکید بر اینکه با هر نوع تخلفی برخورد می‌شود، اظهار کرد: تمهیدات و امکانات لازم برای طرح شکایات افراد پیش از انتخابات فراهم خواهد شد.

وزیر کشور تصریح کرد: دولت مطلقاً وارد انتخابات نخواهد شد و به هیچ‌وجه هیچ‌کسی با عنوان و جایگاه دولتی به این عرصه ورود پیدا نمی‌کند اما ممکن است افرادی از دولت به دلیل داشتن حزب و تشکل و روزنامه شخصی در انتخابات وارد شود که در این صورت کسی مانع او نمی‌شود اما از جایگاه، مسئولیت، امکانات، تجهیزات و منابع دولتی در انتخابات نباید استفاده شود.

captcha