به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در چکیده این مقاله میخوانیم: صندوق مشترک سرمایهگذاری وقف در اقتصاد ایران میتواند با وجوه نقدی واقفان، در سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایهگذاری کند و هر واحد سرمایهگذاری وقفشده صندوق، نماینده نسبتی از پرتفوی اوراق بهادار است که صندوق به نمایندگی از واقفان طبق مدل پیشنهادی، خریداری و اداره میکند.
همچنین آمده است: صندوقهای سرمایهگذاری مشترک وقف در کشورهای اسلامی افزون بر سرمایهگذاری در سهام شرکتها برای تأسیس، ایجاد و یا افزایش سرمایه کارخانه و شرکتها میتوانند با سرمایهگذاری در قالب اوراق بهادار اسلامی، ضمن تسهیل تأمین مالی شرکتها و مؤسسههای بخشهای دولتی و خصوصی و زمینه کسب درآمد بیشتر، با سرمایهگذاری در این اوراق از بازدۀ ثابت و متغیر اوراق بهرهمند و باعث رشد و توسعه اقتصادی شوند.
همچنین میخوانیم: درآمد این صندوق نیز با توجه به نیت واقفان و با توجه به میزان سهامی که وقف کردهاند هزینه میشود. هدف این مقاله طراحی مدل بومی صندوق مشترک سرمایهگذاری وقف در راستای ارتقای فرهنگ وقف در اقتصاد ایران، مبتنی بر روش کتابخانهای است. صحت شرعی وقف پول در فقه شیعه، فرضیهای است که این تحقیق آن را مسلم پذیرفته و در حد اختصار به ادله صحت وقف پول پرداخته است.
در بخش دیگری از این مقاله میخوانیم: صندوق سرمایهگذاری مشترک، نهاد مالی تخصصی است که با وجود سرمایهگذاران، رد سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایهگذاری و در مقابل، واحدهای سرمایهگذاری خود را به آنان واگذار می کند. هر واحد سرمایهگذاری صندوق، نماینده نسبتی از پرتفوی اوراق بهاداری است که صندوق، به نمایندگی از سرمایهگذاران خریداری و اداره می کند.
یادآور میشود: دوفصلنامه «جستارهای اقتصادی ایران» به صاحب امتیازی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مدیرمسئولی علیرضا اعرافی منتشر میشود.
علاقمندان میتوانند متن کامل این مقاله را اینجا دریافت کنند.