کد خبر: 3147031
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷

عبد بودن برای رسیدن به مقام لقاءالله کافی است

کانون خبرنگاران نبأ/ جواد کریمی: حجت‌الاسلام مؤمنی با اشاره به معنی حرف به حرف کلمه عبد اظهار کرد: اگر انسان به معنی واقعی عبد خدا باشد به به مقام لقاءالله می‌رسد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام سید‌حسین مؤمنی سه‌شنبه شب در جمع عزاداران شهادت حضرت علی‌بن امام محمدباقر(ع) در بیت‌العباس کاشان گفت: امام‌زادگان واجب‌التعظیم غریبانه زیستند و به شهادت رسیدند و سیرشان سیر الی‌الله است و مصداق این آیه نورانی دانست.

این کارشناس مذهبی با اشاره به حدیث امام صادق‌(ع) گفت: عبد مشتمل بر 3 حرف است و هر کدام از حروف مطالب و معانی عمیقی در‌ بردارد. وی با اشاره به اولین حرف «ع» است گفت: این حرف به معنی علم انسان به خداوند قادر و خالق است و تمام موانعی که بر سر راه سلوک انسان قرار دارد جهل و عدم باور خداست.

مؤمنی دومین حرف؛ «ب» را به معنی جدایی از غیر خدا دانست و گفت: یعنی از هر امری که باعث جدایی انسان از خداست باید پرهیز شود. «د» به معنی دنو و نزدیکی است به خدای متعال و اسباب و اموری که سبب این تقرب و نزدیکی می‌شود را دنو گویند.

این کارشناس مذهبی گفت: اگر انسان کلمه عبد در معانی بالا را بداند به مقام لقاء الله و مقام قرب خدا می‌رسد و درست مصداق آیه شریفه «یا ایتها‌ النفس‌ المطمئنه» ممی‌شود، آ‌ن‌چنانی که امام‌زادگان واجب‌التعظیم که غریبانه زیستند و به شهادت رسیدند و سیرشان سیر الی الله است و مصداق این آیه نورانی هستند.

وی با اشاره به داستان  حضرت ابراهیم خلیل‌الله که پسرش را جهت قربانی کردن و به اذن خداوند به قربانگاه برد، گفت: این خواست خدای متعال بود آنانی که نفس مطمئنه و اطمینان به خدا دارند، خداوند در هرحالی هوای بنده‌اش را دارد.

سید‌حسین مؤمنی در ادامه به نمونه‌هایی از این بندگی اشاره کرد و گفت: امام حسین(ع) که به کربلا رفت و فرمود «تکلیف است تا به کربلا بروم». گفتند فرزندان و خانواده‌ات را برای چه می‌بری و فرمود «خواست خداوند است تا در اسارت دیده شوند».

وی یادآور شد: عقیلة‌العرب؛ حضرت زینب کبری(س) در شرایط سخت کربلا و پس از آن در لحظاتی که در نهایت مصیبت بود فرمودند: هرآنچه از خدا سر بزند به نهایت زیبایی است.

مؤمنی با اشاره به نزدیکی ماه رجب، عزاداران را به مراقبت در این ماه توصیه کرد و ماه رجب را ماه آماده‌سازی ورود به ماه رمضان دانست.

این کارشناس مذهبی گفت: شب عاشورا و در آن لحظات بحران و سخت و با توجه به علم امام به اسارت و شهادت فرزندانش در روز بعد و پس از آن درخواست تأخیرانداختن جنگ را تا روز دهم کرد تا به دعا، قرائت قرآن، نماز و استغفار بپردازد. در شب عاشورا و در سختی‌ها هم خدا را فراموش نکنیم و در شرایط آسان و راحتی و خوشی هم فراموش نکنیم.

مؤمنی با بیان اینکه اگر فرزند بلافصل امام باقر(ع) دارای شأن و منزلت و شخصیت والایی است به آن دلیل است که رضاست به آنچه که خداوند مقدر کرده است و خدا هم از او راضی است. ایشان مصداق آیه «ارجعی الی راضیه مرضیه» هستند.

این کارشناس مذهبی رسیدن به کمال عبودیت را در سه مرحله دانست و تشریح کرد: اول تسلط بر نفس و هوای نفس عینی،  که باید برخلاف خواسته هوای نفسانی عمل کنیم و این عملی نمی‌شود مگر با انجام واجبات و ترک محرمات. دوم تسلط بر قوای وهم و خیال که با انس به نیمه‌شب، امور مستحبی، انس با قرآن، نماز شب به انسان کمک می‌کند. سوم تسلط بر اعضا و جوارح بدن، نگاه نکردن چشم، نشنیدن گوش، بازنشدن زبان بی‌موقع و از این قبیل.

یادآور می شود، مراسم سوگواری شب دوم شهادت امام‌زاده حضرت علی‌بن امام محمدباقر(ع) امشب ساعت 21 در همان مکان با سخنرانی آیت‌الله احدی برگزار خواهد شد.

captcha