کد خبر: 3157563
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۷
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تشریح کرد:

عواقب تعیین دامنه برای نرخ سود بانکی

گروه اقتصاد: حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌لارگانی اظهار کرد: با تعیین دامنه برای نرخ سود بانکی، بانک‌ها وارد رقابت ناسالمی شده و برخی از آنها با لابی‌گری سرمایه‌ دیگر بانک‌ها و بورس را به سمت خود خواهند کشاند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی‌لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به بیان دیدگاه‌های خود درباره تعیین دامنه برای نرخ سود بانکی به جای تعیین دستوری نرخ سود پرداخت و اظهار کرد: اگر این نرخ سود مثلا بین 15 تا 20 درصد باشد مشکلی ایجاد نمی‌شود اما اگر به طور کلی تعیین نرخ سود را در اختیار بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری بگذاریم قطعا برای کشور مشکل ایجاد خواهد شد.

رقابت ناسالم بانک‌ها با تعیین دامنه برای سود بانکی

وی ادامه داد: این اقدام مشکلات زیادی را در پی دارد؛ چراکه برخی از بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری با لابی‌گری‌‌هایی که انجام می‌دهند می‌توانند سپرده‌های بانک‌های دیگر و حتی سرمایه‌گذاری‌هایی که در بورس شده است را به سمت خود بکشانند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: چنین اقدامی حتی باعث می‌شود برخی از سرمایه‌گذاران ما در بخش صنعت و تولید هم از کار خود صرف‌نظر کرده و پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری کنند؛ چراکه دیگر دردسری نداشته و نه مالیاتی پرداخت می‌کنند و نه برای بیمه کارگر با مشکلی مواجه هستند.

ورود سرمایه‌ها به چرخه تولید باعث پویایی اقتصاد می‌شود

حجت‌الاسلام موسوی‌لارگانی تأکید کرد: به نظر من تعیین سودهای بانکی باید در حد معقولی در اختیار بانک‌ها باشد اما اگر این پول بیشتر در چرخه اقتصاد کشور قرار بگیرد بسیاری از مشکلات کشور را برطرف خواهد کرد؛ چراکه اگر چرخه تولید ما به حرکت در بیاید بانک‌های ما هم می‌توانند درآمد خوبی داشته باشند.

وی در پایان گفت: اکنون دیگر دوره و زمانه‌ای نیست که مردم سرمایه‌هایشان را نزد خود نگهداری کنند به این دلیل که حفاظت و نگهداری از آن سخت است و قطعا پول خود را در بانک سپرده‌گذاری خواهند کرد. اگر این پول به جای بلوکه شدن در بانک‌ها و به جای اینکه بانک‌ها بنگاه‌داری کنند در عرصه تولید سرمایه‌گذاری شود هم بانک‌ها می‌توانند درآمدهای مناسبی داشته باشند و هم اقتصاد کشور تقریبا پویا شده و از این وضعیت کنونی نجات پیدا می‌کند.

captcha