کد خبر: 3164739
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴
گلریز خواستار شد:

اجرای قطعات انقلابی توسط ارکستر سمفونیک تهران/ لزوم حمایت بیشتر از موسیقی ارزشمدار

گروه هنر: از سرگیری فعالیت ارکستر سمفونیک تهران هر چند خیلی دیر انجام شد، ولی ظرفیت جدیدی را ایجاد کرد تا با یک برنامه‌ریزی اصولی و هدفمند، اجرای بسیاری از قطعات شورانگیز انقلابی و دفاع مقدس در دستور کار آن قرار گیرد.

محمد گلریز، کارشناس و خواننده موسیقی انقلابی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: بازگشایی ارکستر سمفونیک تهران امکان ویژه‌ای را فراهم می‌آورد تا برخی از خلأهای موجود در زمینه پرداختن به موسیقی انقلاب و دفاع مقدس برطرف شود.

وی گفت: به هر حال ارکستر سمفونیک تهران و همچنین ارکستر ملی ایران منادی موسیقی میهنی و انقلابی هستند و باید در بخشی از برنامه‌های خود به موضوعات ارزشی پرداخته و اجرای قطعاتی را در دستور کار قرار دهند که یادآور حماسه مردم ایران در مبارزات انقلاب و در جریان جنگ تحمیلی باشند.

این کارشناس موسیقی تصریح کرد: اکنون نزدیک به دو سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید می‌گذرد. از سرگیری قریب‌الوقوع فعالیت ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران از جمله تأکیدات و تعهداتی بود که شخص رئیس‌جمهور در روزهای آغازین فعالیت دولت در دیدار با جامعه هنری به آن اشاره کرد. هر چند زمان مفید دو ساله‌ای را تا تحقق این آرزو از دست دادیم، اما باز جای امیدواری است که این قابلیت به عرصه موسیقی حرفه‌ای اضافه شد.

وجود رهبری فرصتی ایده‌آل برای ارکستر سمفونیک است

گلریز ادامه داد: علی رهبری از جمله چهره‌های کارکشته و ساعی در حوزه موسیقی است. سرپرستی و رهبری وی بر ارکستر سمفونیک تهران یک فرصت ایده‌آل و مغتنم است. جدیت وی در کار و تجربه بالایی که به سبب سال‌های فعالیت در حوزه رهبری گروه‌های ارکستر در کشورهای مختلف داشته است این موقعیت را فراهم آورده که ارکستر سمفونیک تهران خیلی زودتر از موعد مقرر به سطح قابل قبول فنی برای اجرای مجموعه‌ای از آثار فاخر ایرانی و خارجی بپردازد.

این خواننده انقلابی گفت: ارشاد فعالیت خوبی در عرصه موسیقی انقلابی و ارزشی به عمل آورده است که البته برخی از این فعالیت‌ها در سال‌های اخیر دستخوش برخی عوارض همچون کسری بودجه فرهنگی شده که یا به تعطیلی کشیده شده و یا با تعویق به شکلی که مورد انتظار است برگزار نشده‌. امیدوارم دفتر موسیقی وزارت ارشاد که اساساً با عنوان دفتر و مرکز موسیقی انقلاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد، در برنامه‌های مصوب خود برنامه‌ای برای اجرای آثار انقلابی در جشنواره موسیقی فجر داشته باشد و همچنین جشنواره ملی موسیقی مقاومت را که اینجانب 4 دوره دبیر آن بودم را احیاء کند.

وی در پایان عنوان کرد: نهادها و سایر مراکز فرهنگی و هنری همچون حوزه هنری نیز باید ارشاد را در راه اعتلای موسیقی انقلابی و ارزشی یاری کنند. نیاز به ایجاد ساز و کار واحدی برای حمایت از موسیقی انقلابی داریم که در آن از همه توان تخصصی موجود در نهادهای فرهنگی و هنری استفاده شود و اقدامات جاری در عرصه موسیقی انقلاب از سوی هر کدام از متولیان نباید به گونه‌ای باشد که در تقابل با یکدیگر قرار گیرند.

captcha