کد خبر: 3173398
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
شاه‌میوه:

دیدگاه فعالان قرآنی‌ مصری همسو با مقاماتشان نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: یکی از اساتید علم قرائت که سابقه سفر به کشور مصر و برخورد نزدیک با قاریان مطرح مصری را دارد تأکید کرد: دیدگاه حکومت مصر نسبت به ایران مورد تأیید فعالان قرآنی این کشور نیست.

غلامرضا شاه‌میوه،‌ قاری و داور بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد اظهارات وزیر اوقاف کشور مصر مبنی بر عدم دعوت از قاریان ایرانی برای حضور در مسابقات قرآن این کشور گفت: آنگونه که با قاریان و اساتید مصری در این سال‌ها مواجه بوده‌ایم و حتی بعد از جریان انقلاب مصر، ‌بسیار بعید است که این مواضع، دیدگاه جامعه قاریان مصری باشد.

اظهارنظر قاریان مصری از فشارهای حکومت نشأت می‌گیرد
مؤلف کتاب «سفر به مصر پایتخت قرائت»(با همکاری مهدی دغاغله) افزود: حتی اگر یک قاری مصری در برخی مواقع علیه ایران و یا تشیع اظهارنظری هم می‌کند، قطعاً تحت فشار دولت و حکومت این کار را انجام داده است. ضمن اینکه حضور قراء مصری در طی این سال‌ها بیانگر این است که عموماً قراء مصری چنین دیدگاه‌هایی را قبول ندارند.
این قاری بین‌المللی تصریح کرد:‌ حضور قاریان مصری در ایران و آشنا شدن آنها از نزدیک با مشی و منش اهل بیت(ع) و اخلاق شیعیان این امر را به اثبات می‌رساند که بعید است چنین دیدگاهی در خود قاریان مصری وجود داشته باشد. زمانی که مبحث اذان شیعی مطرح شد و اینکه قاریان مصری در ایران مجبور به گفتن اذان شیعی می‌شوند، اساتیدی همچون استاد «طه عبدالوهاب» که به ایران آمد و اذان نیز نگفت فیلمی تهیه کرد از فضای آزاد ایران و اینکه تحت هیچ فشاری، ایران را ترک کرده است.

اذان شیعی گفتن قاریان مصری داوطلبانه بوده است
مؤلف کتاب «معماری تلاوت» خاطرنشان کرد: قاریان مصری زمانی هم که به ایران می‌آمدند در مورد گفتن اذان شیعی به صورت داوطلبانه این کار را انجام می‌دادند، ‌لذا من بر این باور هستم که با توجه به شناختی که وجود دارد به احتمال بسیار زیاد هیچ کدام از قراء مصری دارای چنین تفکراتی نباشند.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه اکثر کشورهای عرب‌زبان تحت تأثیر نفوذ عربستان سعودی هستند، گفت: زمانی که این نفوذ هست، طبیعی است که توسط مسئولان این کشورها سخنانی به میان بیاید که دلخواه مقامات ارشد این کشور باشد،‌ با توجه به درگیری‌های پنهانی که با کشور عربستان در مواردی همچون یمن، عراق، بحرین و سوریه وجود دارد، لذا این صحبت‌ها کاملاً طبیعی است.

تأکید بر جلوگیری از مواضع سیاسی در زمینه فعالیت‌های قرآنی
این استاد علم قرائت قرآن کشورمان با تأکید بر جلوگیری از سیاسی شدن فعالیت‌های قرآنی حتی در سطح بین‌المللی افزود:‌ سیاسی کردن مسئله قرآن کار اشتباهی است اما آنها در تلاش هستند تا همه جریانات را به هم پیوند بزنند تا به نوعی سیاست خارجی صحیح جمهوری اسلامی ایران را محکوم کنند.

جدا بودن حساب ملت‌ها از حکومت‌ها 
شاه‌میوه در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا مقابله به مثل کردن در برابر چنین اتفاقاتی صحیح است یا خیر بیان کرد: من با این کار مخالف هستم چرا که باید حساب حکومت‌ها را از مردم جدا کرد. همانطور که یکی از اصول سیاست خارجی ایران جدا دانستن حساب ملت‌ها از دولت‌ها است در اینجا نیز باید اینگونه باشد.

ایران نقطه آمال بسیاری از مردم مصر است
این قاری بین‌المللی کشورمان خاطرنشان کرد: هم اکنون اگر به کشور مصر هم سفر داشته باشید، ‌دیدگاه و تفکر مردم مصر در مورد ایران با حکومت کاملاً متفاوت است،‌ مردم این کشور ایران را به عنوان کشوری اهل بیتی(ع) قبول داشته و بسیار به مردم و دولت ایران علاقه‌مند هستند. یکی از مواردی که در سفر به مصر داشتم این بود که کشور ایران به عنوان یک نقطه آمال برای مصری‌ها مطرح است تا بتوانند در آن حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه اگر این خواست مقداری کم رنگ شده است تحت فشار دولت مصر است، گفت:‌ به این خاطر که قاریان مصری پس از بازگشت از ایران یا بازداشت می‌شوند و یا مورد بازخواست قرار می‌گیرند، ‌طبیعی است که این افراد خواهان زندگی کردن هستند و مجبور هستند که جو و تحکم دولت را تمکین کنند.

یک توصیه
شاه‌‌میوه در ادامه در پاسخ به این سؤال که چه توصیه‌ای برای مقابله با این قبیل موارد دارد، گفت:‌ به اعتقاد من راه این کار این است که در عمل،‌ مکتب واقعی اهل بیت و تشیع واقعی را نشان دهیم، در مسابقات و مناسبات مختلفی که بستر برای حضور قاریان بین‌المللی فراهم است، باید در عمل نشان دهیم که مکتب واقعی اهل بیت چگونه است.
وی همچنین به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد تشیع انگلیسی که اخیراً بیان فرموده‌اند اشاره و اظهار کرد: جریانات انحرافی تشیع را به عنوان نماینده واقعی مکتب تشیع نباید معرفی کرد، بلکه خود ما باید با محکوم کردن این جریانات نشان دهیم که راهمان از این نوع تشیع جدا است.

اظهارنظرهایی که عمرشان به اندازه کف روی آب است
این استاد علم قرائت قرآن کشورمان در پایان بیان کرد: اگر عملاً با رفتار و کردار و در گفته‌ها دنباله‌رو بودن وحدت جوامع اسلامی را نشان دهیم، این جو کم کم آرام شده و افرادی که باید تشیع واقعی را بشناسند خواهد شناخت کما اینکه در سال‌های اخیر هم گرایش به تشیع بیشتر شده است. این کف روی آب است که به مرور خواهد خوابید و حقیقت برای همگان مشخص خواهد شد.

تنش سیاسی؛ علت عدم دعوت از ایران برای حضور در رقابت‌های قرآنی

captcha