کد خبر: 3173492
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶
پای صحبت نویسنده کتاب وداع به بهانه چاپ سوم اثرش؛

کمبود منابع در معرفی شخصیت شهید شیرودی/ آسیب ادبیات حوزه دفاع مقدس

گروه جهاد و حماسه: نویسنده کتاب «وداع» با اشاره به انتشار چاپ سوم این اثر در آستانه سالروز شهادت شهید علی‌اکبر شیرودی، گفت: هنوز ابعاد زیادی از شخصیت این خلبان شهید مغفول مانده است.

شمسی خسروی در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) عنوان کرد: در ابتدای این رمان به توصیف وضعیت روحی و دلتنگی‌های شهناز شاطرآبادی، همسر علی‌اکبر شیرودی در اوایل شهادت وی پرداخته شده و در فصل‌های بعدی شرح آشنایی شهید و همسرش، آغاز جنگ تحمیلی، حضور وی در هوانیروز و چگونگی به شهادت رسیدن شیرودی گنجانده شده است.
نویسنده کتاب وداع با بیان اینکه منبع اصلی کتاب خاطرات همسر شهید است، افزود: یکی از ویژگی‌های بارز شخصیت شیرودی بی‌علاقگی به درجه و کسب مقام  بود و از همه بارزتر می‌توان به علاقه بارز ایشان به خانواده و روحیه شاد در عین داشتن جسارت و شجاعت بی‌نظیر اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تالیف کتاب درباره شیرودی بسیار جذاب و در عین حال به دلیل کمبود منابع، دشوار است، عنوان کرد: بهترین منبع برای تالیف کتاب درباره شهدا می‌تواند مصاحبه و بیان خاطرات نزدیکان آنها باشد. باید در نقل شخصیت و ابعاد وجودی این بزرگان از مقدس‌نمایی و تابوسازی پرهیز شود چراکه آنان در جای خود بسیار پاک و قابل ستایشند.
خسروی با تصریح به اینکه شجاعت شیرودی در برهه‌ای حساس مانع تصرف شهر بانه شد، گفت: وقتی شیرودی بانه را در حال سقوط دید و متوجه شد فرمانده ارتش دستور عقب‌نشینی داده  وی حتی یک سیلی به صورت فرمانده زد و وی را به ادامه ایستادگی وادار کرد تا بانه نجات پیدا کند.
وی با بیان اینکه نگارش کتاب وداع در مدت 6 ماه انجام شده، افزود: چاپ اول کتاب سال 87  و چاپ دوم نیز در سال 91 توسط نشر آجا در 160 صفحه منتشر شد و اخیرا چاپ سوم به بازار آمده است.
خسروی با بیان اینکه کتاب با بی‌تابی همسر شهید از غم فقدان وی وبی‌طاقتی و بیماری فرزند و پاسخ معجزه‌گونه روح شهید شیرودی به این بی‌‌تابی با باز و بسته شدن در تراس خانه در همان لحظه آغاز می‌شود، گفت: این کتاب به شیوه پرانتزی در قالب رمان به ابعاد مکانی و زمانی متفاوت می‌پردازد.
نویسنده «وداع» در ادامه به مشکل کتابسازی در حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: متاسفانه در حوزه دفاع مقدس به دلیل عدم حمایت متولیان فرهنگی و کمبود محققان با تجربه و آشنا به این حوزه با مشکل کتابسازی روبه‌رو شده‌ایم که باید برای آنچاره اندیشی شود.

captcha