کد خبر: 3185647
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲
یک کارشناس بازار سرمایه:

بازدهی بازار سرمایه از بازار پول پیشی می‌گیرد

گروه اقتصاد: به گفته بیژنی، بازار سرمایه پس از توافق هسته‌ای می‌تواند نقش بسیار مهمی در جذب سرمایه‌های جدید ایفا کند و این پول تازه سبب افزایش قابل توجه حجم بازار و افزایش نقدشوندگی آن خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، بهادر بیژنی، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: به نظر می‌رسد پس از توافق هسته‌ای، جذابیت و بازدهی بازار سرمایه به صورت قابل توجهی از بازار پول بیشتر شود؛ جذابیتی که مسلما از مرزهای ایران فراتر خواهد رفت.

وی از این حجم اقبال شرکت‌های خارجی به عنوان هجوم سرمایه‌گذاری خارجی یاد کرد و گفت: این جایی است که برخی کارشناسان اقتصادی از جمله وزیر امور اقتصادی و دارایی نگران ابتلای اقتصاد ایران به بیماری هلندی‌اند؛ بیماری‌ای که منجر به کمتر رقابتی شدن بخش تولیدی کشور می‌شود.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: البته تمهیدات لازم در دولت برای این مسئله اندیشیده شده است و این امید می‌رود که پس از توافق هسته‌ای در 11 تیر، حجم عظیمی از سرمایه‌های خارجی جذب حوزه‌های مشترک گازی و همچنین پروژه‌های نیمه تمام شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر طراحی محصولات و ابزارهای جدید در سازمان بورس و اوراق بهادار، از جمله صندوق‌های ارزی که در حال اخذ مجوز از سازمان هستند، این چشم‌انداز را روشن‌تر خواهد کرد.

بیژنی سپس در خصوص راهکارهای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای شرکت‌های ایرانی تأکید کرد: وجود حاکمیت و شفافیت در شرکت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در آنها بسیار مهم است. همچنین مواردی از قبیل مسئولیت‌پذیری شرکت‌ها در قبال ذی‌نفعان، مسئولیت اجتماعی آنها یا افشای مناسب اطلاعات از سوی شرکت‌های سرمایه‌پذیر به سرمایه‌گذاران خارجی در تصمیم‌گیری و اجرایی کردن تصمیم خود در جهت انجام سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌پذیر کمک شایانی می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه، قابل اتکا بودن و به موقع بودن افشای اطلاعات نیز بسیار مهم است و به سرمایه‌گذاران خارجی این امکان را می‌دهد که در خصوص اصول استراتژیک شرکت‌ها و سیاست‌های دستیابی به آن آگاه شوند.

بیژنی درباره ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی اظهار کرد: نفت و گاز و پتروشیمی از پتانسیل مناسب‌تری برخوردارند، به این دلیل که ایران چهارمین کشور از نظر ذخایر نفتی اثبات شده است اما شاید جذاب تر از این مورد، ذخایر طبیعی گاز ایران است که بر اساس گزارش اخیر بریتیش پترولیوم (BP) که در ژوئن 2014 منتشر شد در رتبه اول قرار دارد؛ موضوعی که به گفته این تحلیلگر اقتصادی، امکان سرمایه‌گذاری خارجی را هم در بخش تولید انرژی و هم در بخش های انرژی بر مانند صنایع فولاد کاملا فراهم می آورد.

این استاد دانشگاه در خصوص صنایع پیشرو هم گفت: به عقیده کارشناسان، صنایعی مانند نفت و گاز، خودروسازی، حمل و نقل، ساخت و ساز، داروسازی، غذایی و نرم افزار از پتانسیل خوبی برای رشد برخوردارند.

بیژنی خاطرنشان کرد: ذکر این نکته نیز لازم است که به ابتکار ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار صندوق‌های سرمایه‌گذاری که ریسک خود را پوشش می‌دهند، در حال شکل‌گیری‌اند و این صندوق‌ها از سهام شرکت‌هایی که خرید و فروششان به ارز است، از جمله سهام شرکت‌های پتروشیمی و معدن مانند مس، روی و سنگ آهن تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا زمانی نه چندان دور، چین بهترین کشور برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی محسوب می‌شد اما الان این کشور خود تبدیل به صادرکننده سرمایه شده است، تصریح کرد: هم اکنون یافتن کشوری به جذابیت ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی بسیار سخت و شاید غیرممکن است.

امیر
|
-
|
۱۳۹۴/۰۲/۰۱ - ۱۷:۵۱
0
0
به امیدچرخش چرخ های تولید نشسته ایم
captcha