کد خبر: 3185657
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
مرکز مطالعات الوحده العربیه منتشر کرد:

وضعیت امت عرب بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴

کانون خبرنگارن نبأ: مرکز مطالعات «الوحده العربیه» کتابی با عنوان «وضعیت امت عرب بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ » اثر یازده تن از پژوهشگران عرب و با جمع‌آوری «علی الدین هلال» را در ۳۸۴ صفحه در بیروت منتشر کرده است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مرکز مطالعات «الوحده العربیه» کتابی با عنوان «وضعیت امت عرب بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ » اثر یازده تن از پژوهشگران عرب و جمع‌آوری «علی الدین هلال» را در ۳۸۴ صفحه در بیروت منتشر کرده است.    

این کتاب در حقیقت مطالعه و گزارشی است از وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورهای عربی پس از حوادث چند سال اخیر در این کشورها و همچنین تحولات مهمی که در امت عرب و نیز منطقه و جهان رخ داده است.

جهت‌گیری کتاب بیشتر به سمت توجه به تحولات مهم جهانی و نگاه به مهمترین تحولات منطقه‌ای و بازتاب آن تحولات در جهان عرب بوده و در همین راستا به افول قدرت آمریکا در جهان و افزایش قدرت روسیه، چین و هندوستان در جهان و تأثیر آن بر جهان عرب اشاره می‌کند، همچنین به بیان تأثیر قدرت‌های منطقه‌ای مانند ترکیه، ایران و اتیوپی بر کشورهای عربی منطقه پرداخته و سپس به بررسی اوضاع کشورهای عربی بعد از انقلاب در این کشورها مانند تونس، مصر، لیبی و یمن و موفقیت‌ها و شکست‌هایی که در این راستا در ابعاد دینی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی شاهد بودند می‌پردازد.

همچنین مطالعه‌ای پیرامون مسائل مهمی مانند مسئله فلسطین و روند شکست خورده صلح خاورمیانه و مقدمات آشتی میان حماس و فتح و نیز بحران سوریه و عراق ارائه می‌دهد.

کتاب در سه بخش و در مجموع در نه فصل به شرح ذیل تنظیم شده است: بخش نخست با عنوان نظام بین‌المللی و چارچوب منطقه‌ای شامل سه فصل ذیل است، فصل اول نظام بین‌المللی و اضطراب آمریکا و فرصت‌های تازه برای اعراب، فصل دوم چارچوب منطقه‌ای و کشورهای همسایه و فصل سوم نظام عربی.

بخش دوم کتاب با عنوان تحولات سیاسی و اقتصادی شامل سه فصل ذیل است، فصل چهارم، بحران‌های مرحله انتقالی در کشورهای عربی پس از انقلاب؛ فصل پنجم، اصلاحات سیاسی و تحولات دموکراتیک در کشورهایی خارج از بهارعربی، فصل ششم، عملکرد اقتصادی عربی و تأثیرهای منفی جهانی شدن و اقتصاد فردا؛

بخش سوم کتاب با عنوان مطالعه وضعیت‌ها شامل سه فصل ذیل است، فصل هفتم، فلسطینی‌ها و تفاوت رفتاری تخبگان با عموم مردم، فصل هشتم، سوریه و شکستن معادله‌ها، فصل نهم عراق و تداوم بحران مشروعیت.

captcha