کد خبر: 3191073
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۹
محمد شریفی صادقی تشریح کرد:

بهترین آرزوها در شب آرزوها

گروه جامعه: مدیر مؤسسه علمی فرهنگی تمدن علوی در خصوص بهترین آرزوهایی که می‌توان در شب لیله‌الرغائب از خدا خواست، گفت: از خدا کم نخواهید بلکه بهترین چیزهایی که خداوند به بهترین بندگانش داده است را بخواهید.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد شریفی صادقی، مدیر مؤسسه علمی فرهنگی تمدن علوی و عضو جامعه مبلغان برتر کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در پاسخ به این سؤال که در شب لیله‌الرغائب چگونه و چه آرزویی بکنیم که به مقبولیت درگاه حق نزدیک‌تر باشد، گفت: گفت: رغائب جمع رغبت به معنی میل است. مجموع آنچه که انسان به آن میل دارد را رغائب می‌گویند البته معنی دیگری هم برای آن ذکر کرده‌اند به معنی مجموع چیزهای مرغوب.

وی ادامه داد: آرزوهای مرغوب و با کیفیت جزء رغائب هستند و اگر کسی می‌خواهد آرزویی بکند باید آماده شود تا به فطرت خود بازگردد، چون گاهی آرزوهای ما ناسالم است مثل آرزوکردن برای اینکه به کسی صدمه وارد شود و ...  که گاهی متأسفانه دیده می‌شود که افرادی برای دیگران اینگونه آرزو می‌کنند.
این مبلغ دینی کشورمان با تأکید بر اینکه آرزو برای عاقبت به خیر نشدن دیگران بر خلاف سیره ائمه(ع) است، گفت: پیامبر (ص) و ائمه(ع) حتی برای دشمنان خود نیز دعا می‌کردند که خداوند به آنها رحم کند، که اگر خدا به کسی رحم کند او را هدایت می‌کند.

خدایا بهترین‌هایی که به بهترین بندگان خود داده‌ای به ما بده

وی با تأکید بر اینکه فطرت انسانی همه خوبی‌ها را می‌طلبد، در خصوص اینکه در مورد چه مسائلی باید آرزو کرد، گفت: باید بهترین‌ها را خواست، بهترین‌ چیزهایی که خداوند به بهترین بندگان خود می‌دهد. بر اساس آیات قرآن بهترین‌ها انبیا و اولیای الهی هستند. پس از خدا بخواهیم بهترین‌هایی که به بهترین‌های خود داده است را به ما هم بدهد.

حجت‌الاسلام شریفی صادقی با اشاره به اینکه در دعای عید فطر و قربان اینگونه دعا می‌کنیم که «و آن تُدْخِلَنِی فِی کلِّ خَیرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و آن تُخْرِجَنِی مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ»، گفت: از خداوند می‌خواهیم هر خوبی که به پیامبر و اهل بیت پیامبر(ص) داده‌ است به ما هم بدهد و هر چه بدی از آنها دفع کرده‌ از ما هم دور کند.

چون خیر یا شر مصادیق را نمی‌دانیم، کلی دعا کنیم

وی در خصوص اینکه چرا در این دعا به طور کلی خیر و خوبی خواسته شده و مصداق آورده نشده است، گفت: چون نادانسته‌های ما خیلی زیاد است و نمی‌دانیم که چه چیزی برای ما خیر است بر همین اساس گاهی اشتباهاتی در دعاها و آرزوهای خود داریم.

خود را ندار و خداوند را دارا بدانیم

مدیر مؤسسه علمی فرهنگی تمدن علوی در ادامه عنوان کرد: خیلی مهم است که در شب آرزوها خود را ندار و خداوند را دارا بدانیم. او دارای مطلق است. پس اگر ما کوچکی خود و بزرگی خدا را دیدیم، آرزویمان مقبول درگاه الهی قرار می‌گیرد.

کم نخواهید!

وی همچنین تأکید کرد: در شب آرزوها از خداوند کم نخواهیم؛ چرا باید از خدا کم خواست خداوند کریم است و اگر از خدا کم بخواهیم کرامت الهی را زیر سؤال برده‌ایم. اگر از خدا خانه می‌خواهید خانه بزرگ بخواهید، اگر همسر می‌خواهید همسر خوب بخواهید و ... .

حجت‌الاسلام شریفی صادقی نکته مهم پایانی خود را اینگونه عنوان کرد که اگر در آن زمان آرزوهای ما محقق نشد، نباید نگران باشیم بلکه باید از داشته‌ها و دارایی‌هایمان لذت ببریم و برای دیگران هم دعا کنیم.

captcha