فاطمه بهرامی، مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس ایرانی اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا در تابستان سال جاری شاهد حضور مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در بازارهای کشور خواهیم بود، گفت: باید منتظر اتفاقاتی باشیم که در بازار کشور رخ خواهد داد.
طراح مد و لباس ادامه داد: مسئله مد و لباس وابسته به بازار است؛ پیش از این ورود برخی از پارچه ها ممنوع بود و امیدواریم با برداشته شدن محدودیت ها دست طراحان و تولید کنندگان لباس در کشور برای استفاده از پارچه های متنوع تر برای عرضه مد و لباس ایرانی اسلامی بازتر باشد.
این طراح لباس با اشاره به اینکه بخش عمده ای از پارچه مورد مصرف در کشور ما وارداتی است، گفت: اگر بر مبنای شرایط جوی و محیطی کشورمان پارچه مناسب وارد کشور شود، از لحاظ مد و طرح مشکلی وجود ندارد. چرا که در فصل تابستان خریداران اول به خنکی پارچه توجه میکنند و بعد از آن به طرح و قیمت لباس.
استفاده از مد و لباس ایرانی اسلامی جدی و صمیمانه پیگیری شود
بهرامی بخش مهم دیگر در انتخاب لباس را فرهنگ و باورهای مصرف کننده عنوان و اظهار کرد: طراحان، بازار و همه دست اندرکاران فرهنگی کشور باید دست به دست هم دهند که استفاده از مد و لباس ایرانی اسلامی جدی تر اما صمیمانه تر پیگیری شود.
جوانان با معایب بد پوشیدن آشنا نیستند
مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس ایرانی اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا بر روی فکر، باور و سلیقه مخاطبان برای انتخاب لباس، کار فرهنگی صورت گرفته است، گفت: زیبایی شناسی جامعه پایین آمده است. جای خالی در این زمینه وجود دارد ما هیچ آموزش و درسی در خصوص آداب پوشیدن در مدارس نداریم و جوانان با معایب بد پوشیدن و فواید آراسته و تمیز پوشیدن آشنا نیستند.
این طراح کشورمان ادامه داد: آراستگی در اخلاق اسلامی ما نیز ملاک مهمی است و هر کسی آراسته و مرتب باشد باعث می شود افراد مناسب به وی جلب شوند اما جوانان ما با معایب بد پوشیدن آشنا نیستند و پوشش جوانان ما به صرفاً تقلید محدود شده است و جوانان از هر پوششی خوششان بیاید از آن تقلید کرده به این فکر نمی کنند که پشت این پوشش چه عواقبی نهفته است.
آراستگی؛ درسی که جوانان به آن علاقه مند هستند
وی با اشاره به اینکه جامعه آماری از جوانان را انتخاب و پژوهشی در زمینه آموزش آراسته پوشی به آنها ارائه و نتایج این پژوهش استخراج شده است، گفت: در این آموزشها نهیب و نهیای در کار نبود بلکه درست پوشیدن به نوجوانان و جوانان آموزش داده شد.
این استاد دانشگاه افزود: پس از ارائه این آموزشها دیدیم که این نوجوانان خود صاحب نظر شده و شروع کردند به انتخابهای درست در نحوه پوشش. حتی پس از آموزشها به حدی این گروه از نوجوانان به این موضوع علاقه مند شدند که باز هم با کارشناسان ما در ارتباط بوده و مشاوره می گیرند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کارگروه ساماندهی مد و لباس موظف به آموزش آراسته پوشی در جامعه است؟ گفت: اصلیترین نهاد آموزش و پرورش است و ما منابع فکری قوی داریم که بتوانیم این آموزشها را به نوجوانان و جوانان ارائه کنیم.
بهرامی در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون تفاهم نامه ای در این زمینه با آموزش و پرورش به امضا رسیده است، گفت: تاکنون خیر، اما آمادگی این کار وجود دارد.