کد خبر: 3204763
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۵
در نشست خبری کمیسیون سلامت عنوان شد:

رایزنی برای ارتقای سلامت شهروندان هم‌دلی و همزبانی است/ قطع یک درخت مصداق قتل نفس است

گروه سلامت: در نشست خبری کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران که همزمان با هفته سلامت و آغاز هفته شوراها برگزار شد گفت‌و‌گو و رایزنی برای ارتقای سلامت شهروندان مصداق همدلی و همزبانی خوانده‌شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همزمان با هفته سلامت و در آستانه هفته شوراها، امروز شنبه پنجم اردیبهشت ماه نشست خبری با حضور اعضای کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران برگزار شد، در آغاز این نشست رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت ضمن اشاره به آغاز به کار این کمیسیون در شواری چهارم عنوان کرد: این کمیسیون بعد از 15 سال از آغاز عمر شوراها تشکیل شده است.

وی افزود: شهر فقط ساختمان و کالبد نیستند، برای ما انسان‌ها و سلامت آنها در اولویت است که باید با این نگرش جدید و با هدف ارتقای سلامت انسان‌ها مدیریت شهری را توسعه داد.

حافظی همچنین پاشنه اشیل نظام مدیریت شهری را خطا‌ها و اشتباهات بسیار در شیوه بودجه ریزی سنتی دانست و اظهار کرد: این شیوه باید تغییر پیدا کرده و نظارت بر آن افزایش یابد.

وی در ادامه به بررسی عملکرد شورای شهر تهران در عرصه سلامت و محیط زیست پرداخت و در این راستا اعلام کرد: از 140 طرح و لایحه بررسی شده 110 مورد تصویب رسید.

حافظی ادامه داد: از جمله این موارد می‌توان  به الزام شهرداری‌ها به جلوگیری از آبیاری زمین‌های کشاورزی جنوب شهر تهران به وسیله پسماندهای شهری، به ثبت رساندن 120 هکتار باغات به هم پیوسته کن به عنوان میراث ملی، مداخله و جلوگیری از ساخت و ساز بوستان ولایت، پیگیری و رصد مواد غذایی، بازدید از صنایع آلاینده کارخانه‌ای، ملزم کردن شرکت اتوبوسرانی به نصب فیلترهای دودگیر و حمایت از تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد سالم اشاره کرد.

داشتن پیوست زیست محیطی برای طرح‌های عمرانی اجباری خواهد شد

وی همچنین در تشریح برنامه‌های سال 94 ضمن اشاره به دیدار فعالین محیط زیست با رهبری عنوان کرد: که امسال تکلیف سند محیط زیستی شهر تهران نهایی می‌شود همچنین داشتن پیوست زیست محیطی برای طرح‌های عمرانی اجباری خواهد شد.

وی جرم انگاری تخریب محیط زیست را به عنوان یکی دیگر از مطالبات رهبری برشمرد و گفت: در این رابطه ما به عنوان نمایندگان مردم از قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی خواستاریم که با هر گونه تخریب محیط زیست به عنوان جرم برخورد قاطع داشته باشند.

حافظی یاد آور شد: از نظر ما قطع یک درخت مصداق بارز قتل نفس بوده و به شدت با آن برخورد می‌کنیم.

عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: فرهنگسازی در مورد حفظ محیط زیست از مطالبات ما در وزارت آموزش و پرورش است که باید این مهم را از دوران ابتدائی در کودکان آغاز کنند.

در ادامه این نشست احمد مسجد جامعی، دیگر عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: یکی از رویکردهای شورای شهر توجه به کیفیت زندگی و ارتقاء سلامت شهروندان از طریق گفت‌وگو با مسئولان و مردم است که از نظر ما این همان همدلی و همزبانی مورد نظر رهبر معظم انقلاب است.

این شهر است که باید در خدمت انسان باشد و نه انسان در خدمت شهر

وی افزود: انسان محور توسعه است این شهر است که باید در خدمت انسان باشد و نه انسان در خدمت شهر، لذا باید به این معیار در مدیریت شهری و شهرداری پرداخته شود.

مسجد جامعی اظهار کرد: پیوست سلامت در برنامه‌های شهری و عمرانی از الزامات برنامه‌های مصوب در سال جاری است که باید در پروژه‌های آب و فاضلاب نیز برای آن برنامه ریزی شود.

وی بیان کرد: سلامت را در حوزه پیشگیری، بهداشت، جلوگیری از عدم آلودگی آب، هوا، خاک و غذا پیگیری کرده و امید می‌رود در این حوزه پیشرفت داشته باشیم.

وی همچنین یادآور شد: در وظیفه شوراها دو محور اساسی وجود یکی حوزه ملی و دیگری حوزه محلی آنچه که در حوزه محلی است ما کار خودمان را انجام دادیم که مهمترین آن نظارت، سیاست‌گذاری و برنامه ریزی در مدیریت شهری است که باید اشاره کنم در مسئله نظارت مشکلی که وجود دارد این است که برای سؤال کردن از دستگاه‌های زیر مجموعه شورا ده روز فرصت تعیین می‌کنیم و اگر مسئول دستگاه مربوطه پاسخ مد نظر را نداد کار به برکناری می‌کشد اما متاسفانه پرونده‌های شهرداری و شورای شهر سیاسی می‌شود و این کار عملا عقیم می‌ماند.

در این نشست همچنین معصومه آباد، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران گزارشی از عملکرد این کمیته و برنامه‌های جاری آن ارائه داد.

وی ضمن اشاره به ضرورت تشکیل کمیته بحران در شورای شهر تهران گفت: در تمامی مناطق تهران 86 نقطه ریسک را احصا کرده‌ایم که متاسفانه بسیاری از آنها در اختیار ما نیست و برای پرداختن به آنها ما هیچ اختیاری نداریم.

وی همچنین با اشاره به عدم آمادگی شهروندان تهرانی برای مقابله با بحران عنوان کرد: در یک بررسی انجام شده و به وسیله شبیه سازی یک سری بحران‌ها آمادگی شهروندان تهرانی را مورد سنجش قرار دادیم که در این رابطه تنها هشت درصد جامعه شهری آمادگی مقابله با بحران را داشتند، این عدد خوبی نیست و با توجه به وجود گسل‌های عدیده‌ای که در دامنه البرز قرار دارد این نگرانی وجود دارد که در مقابله با بحران‌های پیش رو چه باید کرد؟

آباد همچنین در رابطه با وضعیت بیمارستان‌ها و مدارس فرسوده شهر تهران اظهار کرد: ما به نوسازی ساختمان‌های که متولی آن شهرداری است اقدام کرده‌ایم اما ساختمان‌های دولتی اگر چه در کارگروه‌های مختلف شورای شهر و شهرداری‌ها مورد بحث گذاشته می‌شوند در دست ما نیست.

وی اضافه کرد: عدم مدیریت واحد و یکپارچه موجب یک سری مشکلات در خصوص ساختمان‌ها و اماکنی که نیاز به بازسازی دارند وجود دارد که باید متولی آن مشخص شود که متاسفانه به دلیل نبود مدیریت واحد شهری این مسئله امکان پذیر نیست.

قراردادی  که سلامت مردم را به خطر بیندازد امضاء و اجرا نمی‌کنیم

در این نشست همچنین محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهرداری تهران با تاکید بر اینکه سلامت شهروندان خط قرمز شورا است، اظهار کرد: در این حوزه نمی‌توان قراردادی را که سلامت مردم را به خطر می‌اندازد امضاء و اجرا کرد.

وی افزود: محیط زیست عمومی به یکی از مطالبات مردم تبدیل شده است.

حقانی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در شهر تهران وجود دارد مسئله آلودگی هواست که در نظر سنجی‌های انجام شده مردم اولویت مدیریت شهری را رفع آلودگی هوا دانسته‌اند. برای رفع این مشکلات باید قرائت جدیدی از مدیریت شهری و طرح جامع داشته باشیم.

وی با اشاره به طرح‌های جامع پی در پی گفت: از سال 86 طرح تفصیلی ارائه شد، علی رغم طرح های تفسیلی انسان‌گرا این طرح زمینه را برای رانت خواری آماده می‌کند طرح‌های تفصیلی پول پایه تعریف شده‌اند که بلای جان شهرها هستند و بیشتر مشکلات زیست محیطی را به وجود آورده‌اند.

وی افزود: در کمیته محیط زیست به دنبال این هستیم که وضع از این بدتر نشود و منویات مقام معظم رهبری را به عنوان راهنما و پشتیبانی برای اقدامات خود در نظر گیریم.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر بیان کرد: آن چیزی که برای همه مهم است این است که اصلاحاتی در مجموعه عوامل تخریب محیط زیست داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: باید یکپارچه سازی مدیریت شهری را ابتدا در شهرداریها پیاده کنیم.

در پایان این جلسه همچنین حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شهر تهران یکی از اقدامات مهم کمیسیون سلامت شورای شهر تهران را تلاش برای اصلاح سبک زندگی و ارتقاء سطح سلامت شهروندان خواند و عنوان کرد: این شورا دیدارهای مختلفی با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام داده است و در این راستا در سال گذشته تفاهم نامه‌ای با دانشکده طب سنتی علوم پزشکی تهران منعقد شد تا از آن طریق و به کمک آموزه‌های طب سنتی و اسلامی و ترویج فرهنگ خود مراقبتی بتوان قدمی در اصلاح شیوه زندگی شهروندان ایجاد کرد.

captcha