کد خبر: 3208996
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۲

نقش والدین در جلوگیری از دوستی‌های غیراخلاقی فرزندان نادیده گرفته نشود

گروه اجتماعی: مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: در برخی مواقع نوجوان به علت نبود صمیمیت در خانواده و نیاز به همصحبت به سمت دوستی‌های غیر اخلاقی کشیده می‌شود که در این موارد نقش والدین در جلوگیری از این نوع دوستی‌های غیر اخلاقی فرزندان نباید نادیده گرفته شود.


حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با اشاره به آسیب‌زا بودن دوستی با جنس مخالف بیان کرد: وقتی والدین متوجه می‌شوند که نوجوانشان با جنس مخالف ارتباط دارد در وهله اول باید به این نکته توجه کنند که چه چیزهایی زمینه این دوستی را به وجود آورده است.



وی اظهار کرد: اگر پدر و مادر، خودشان آگاهی و اطلاعات کافی دارند خودشان بررسی کنند که چه علل و عواملی موجب شده که نوجوانشان به این سمت کشیده شود و با ریشه‌یابی نسبت به رفع آن اقدام کنند.



مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی افزود: اما اگر والدین در این زمینه علم و آگاهی کافی ندارند حتما نسبت به چگونگی رفتار با فرزند در این مقوله با روانشناس متعهد و یا یک روحانی که نسبت به مسائل روانشناسی اطلاعات دارد مشاوره کنند.



نخعی‌پور عنوان کرد: هنگامی که دوستی یا ارتباطی بین دو نوجوان از دو جنس مخالف رخ می‌دهد نوک انتقاد به سمت نوجوان کشیده می‌شود در حالی که والدین باید بررسی کنند آیا خودشان نیز در این اشتباه فرزند سهیم بوده‌اند که در این صورت والدین نیز مقصر هستند.



نقش مؤثر ارتباطات خانوادگی در فاصله گرفتن نوجوان از دوستی‌های غیراخلاقی



وی ادامه داد: در برخی مواقع نوجوان به علت نبود صمیمیت و ارتباطات درست در خانواده  و نیاز به همصحبت  به سمت دوستی‌های غیر اخلاقی کشیده شده است که در این موارد ترمیم ارتباطات خانوادگی می‌تواند در فاصله گرفتن نوجوان از دوستی‌های غیر اخلاقی مؤثر باشد.



مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: اگر می‌خواهیم  رفتار و برخوردمان در دوستی فرزندمان با جنس مخالف تأثیر داشته باشد باید با صبر و حوصله و کارشناسی شده برخورد کنیم.



نخعی پور اظهار کرد: علل گرایش دختران و پسران به دوستی‌های غیر اخلاقی متفاوت است و از این منظر شاید بتوان گفت نوع رفتار با دختر و پسر هم در این زمینه باید فرق داشته باشد اما در اصل ضرورت صبر و حوصله و پرهیز از رفتارهای غیر منطقی تفاوتی نمی‌کند.



شیوه برخورد با جوانی که با جنس مخالف ارتباط دارد جدی‌تر از رفتار با یک نوجوان باشد



وی در این زمینه که آیا نوع رفتار با فرزند جوان و نوجوانی که با جنس مخالف ارتباط دارد باید متفاوت باشد یا خیر، گفت: طبیعی است چون رفتارهای جوان باید متعهدانه تر، مسئولانه تر و منطقی‌تر از نوجوان باشد می‌طلبد که جدی تر با او برخورد شود اما این نکته هم به معنای فاصله گرفتن از رفتارهای صبورانه و همراه با منطق نیست.



مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی یادآور شد: در این زمینه که اگر در جوانی فردی با جنس مخالف ارتباط داشت؛ آیا والدین شایسته است که این  دوستی را به سمت تشکیل زندگی مشترک سوق دهند، باید گفت نمی‌توان یک نظر کلی داد و بسته به این دارد که علت دوستی و ارتباط این دو نفر چه بوده  و مهمتر از همه آیا همکفو یکدیگر هستند و باید با مشاوره به صورت مصداقی در این زمینه نظر داد.

captcha