سیدآرش شریفزاده، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: تفکری وجود دارد که میگوید باید دنیای کودکان و نوجوانان را از فضای خشن و ناگوار وقایع تلخ زندگی دور نگاه داشت و ضرورتی وجود ندارد که اصطلاحاً روح لطیف آنها را با برخی ناملایمات خدشهدار کنیم.
وی ادامه داد: براساس این تفکر مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی و هنری جریان یافته ویژه کودک و نوجوان نیز تنها وجهی سرگرمکننده، شاد و مفرح به خود میگیرند که البته این خود منطبق با فضای ذهنی کودکان و نوجوانان است که ماهیتی تخیلی و فانتزی دارد و البته تا اندازهای خوب و سازنده است.
شریفزاده تصریح کرد: نباید از نظر دور داشت که کودکان و نوجوانان نیز به عنوان بشر، دیر یا زود با برخی از ناملایمات و وجوه ناگوار زندگی و وقایع تلخ آن که اجتنابناپذیر است مواجه خواهند شد و باید در رویارویی با آنها قدرت تصمیمگیری را داشته باشند و بهترین شیوه رفتاری را اختیار کنند که این مسئله یکی از مصادیق سبک زندگی است.
وی که با کارگردانی نمایش «خروسک پریشان» در بخش کودک و نوجوان پنجمین جشنواره «تئاتر ایثار» شرکت کرده است، گفت: از دست دادن عزیزان به واسطه مرگ، کار و تلاش برای تأمین زندگی که والدین برای آن زحمت میکشند، ایثار و از خودگذشتگی هر چند که نافی منافع شخصی باشد و مواردی از این دست، واقعیتهای خشن زندگی هستند که روح و جسم لطیف کودک و نوجوان در بدو امر با آنها نامأنوس است اما باید در قالبهای گوناگون فرهنگی و هنری از جمله نمایش به فراخور سن و شرایط زندگی، آنها را با این مسائل مواجه کرد.
مفهوم ایثار و شهادت تنها در مقطع زمانی همچون دفاع مقدس مصداق ندارد
شریفزاده در ادامه عنوان کرد: جشنواره «تئاتر ایثار» یکی از رویدادهای تئاتری است که در بخش تولیدات کودک و نوجوان به این مهم نیز توجه دارد. هر چند که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که مفهوم ایثار و شهادت در جریان دفاع مقدس متجلی بوده است، مقطعی که از آن گذر کردهایم و دیگر نباید نسل جدید را درگیر آن کرد، اما باید به این نکته توجه کرد که مفهوم ایثار و شهادت تنها در مقطع زمانی همچون دفاع مقدس مصداق ندارد و باید به اشکال مختلف آن را در زندگی جاری جستجو کرد و با زبان هنر از جمله تئاتر آن را برای کودک و نوجوان پررنگ جلوه داد.
برگزیده بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان تأکید کرد: حتی به زبان فانتزی نیز میتوان به این مفاهیم جدی زندگی در تولید نمایش ویژه کودک و نوجوان پرداخت، کاری که من نیز همچون اغلب فعالان عرصه تئاتر کودک و نوجوان در همه تولیداتم از جمله «خروسک پریشان» به آن تأکید داشتم و در آن به این موضوع پرداختم و جوجههای خروسی که توسط شغال به سرقت رفتهاند، در تلاش هستند تا حتی با به خطر انداختن جان خود، احقاق حق کرده و موجب رهایی سایر همنوعان خود شوند.