به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم در کارگاه آموزشی «چهارده قدم تا نشاط از دیدگاه صحیفه سجادیه» که در مسجد بقیةالله قم برگزارشد، گفت: برای کسب آرامش زمانی که به خودتان انتقاد دارید آن راهمراه دلایل بنویسید؛ تلاش کنید هر قدمی که بر میدارید بهتر و بهتر شوید. به بهبود زندگی اعتماد کامل داشته و معتقد باشید که به تمام خواستههای برحق خود با تدبیر و تلاش خواهید رسید.
وی افزود: دامنه انتظارات خود را کوتاهترکنید؛ تمام کسانی که تاکنون به هر صورت به شما آسیب رساندهاند ببخشید و به این ترتیب خودتان را آزاد و رها کنید. در تمامی مراحل زندگیتان مسئولیت کامل اعمالتان را برعهده بگیرید و از اینکه دیگران را مقصر بدانید و بهانه بیاورید دست بردارید. در زندگی شکرگزار و قدردان همه چیزهای خوبی که دارید باشید و عادت قدرشناسی را در خود تقویت کنید و از آنچه بیشتر دوست دارید به دیگران ببخشید تا روح آرامی به دست آورید.
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم همچنین در رابطه با احترام به دیگران، بیان کرد: هرچقدر دیگران را بیشتر دوست داشته باشید و به آنها احترام بگذارید آنها نیز بیشتر شما را دوست خواهند داشت و به شما احترام خواهند گذاشت. با انرژی، شوق و انگیزه زندگی کنید و به یاد خدا، خانواده و دوستان خود باشید. با اقامه نماز و نیایش به درگاه خدا انرژی لازم را برای زندگی بهتر فراهم کنید. با نظم و تربیت و تمیزی محل کار و خانه انرژی تازهای وارد زندگی خود کنید.
حجتالاسلام لطفیان با بیان اینکه انرژی خود را صرف لحظات حال کنید و با افکار منفی آنرا هدر ندهید، افزود: روزانه 20 تا 30 دقیقه با لبخند قدم بزنید تا استرس هیولای انرژیخواراز شما دور شود. با گذشته خود سازش کنید آن وقت دیگر زمان حال را خراب نخواهید کرد. زندگی کوتاهتر از آنی است که وقت را صرف تنفر از دیگران و گذشته کنید.
وی با استناد به جمله «رُحَماءُ بَینَهُم» گفت: همه چیزها را به نفع خود تمام نکنید؛ با مخالفتها موافقت کنید. زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه نکنید، زیرا شما از اهداف برنامهها، توان و کارایی و مشکلات آنها هیچ نمیدانید. جزئیات جذاب هر لحظه را دریابید.
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم توصیه کرد: گاهی لباس با طرحهای شاد و کودکانه بپوشید؛ خوشخو باشید چراکه خوشخویی بیشتر، آرامش بیشتری ایجاد میکند.
لطفیان با اشاره به اینکه یکی از آرامشبخشترین رفتارها روی آوردن به نماز و نیایش به درگاه خداوند متعال است، اظهار کرد: یک موقعیت هر چقدر خوب یا بد بالاخره تغییر میکند. همه را بهخاطر هر چیز و همه چیز ببخشید.
وی با اشاره به آیه «وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ»(فلق/ 5)، بیان کرد: حسادت هدر دادن وقت است وقت خود را با این رفتار ناشایست هدر ندهید. جویای تغییر باشید و از داوری نهراسید. مشکل را نادیده بگیرید و آرامنما باشید؛ تشویش زندگی را با گذشت بیشتر، کمتر کنید.
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم ادامه داد: به دوستان قدیمی هر از چند گاهی زنگ بزنید؛ در همراهی و حل مشکلات دوستان خود پیشقدم باشید. شادیهای خود را با دیگران تقسیم کنید. همیشه به خود و دیگران احترام بگذارید.
وی با بیان اینکه شکر، صبر و تلاش سبب درک درست و تعیین راههای خروج از شرایط سخت و سبب استفاده حداکثر از تواناییها و قابلیتهای موجود میشود، عنوان کرد: امام جواد(ع) در حدیثی فرمودند «الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلی ثَلاثِ خِصال: تَوْفیق مِنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظ مِنْ نَفْسِهِ، وَ قَبُول مِمَّنْ یَنْصَحُهُ» مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است؛ توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت کند.
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم با طرح این پرسش که مبلمان و پردههای خانه را عوض کردیم ولی از نظر دینی چه؟، گفت: دنیا میگذرد آنچه میماند پاکی، صفا و تقوی است. اول علم شناخت خدا و سرانجام علم واگذاری امور به اوست. اول شناخت و لمس خدا با تمام وجود و سرانجام علم واگذاری امور به اوست.
وی ادامه داد: دوم « واعِظ مِنْ نَفْسِهِ»، معنای تقوی این است که انسان کنترل نفس خود را به دست بگیرد؛ باید ببینیم این کاری که انجام میدهیم مورد تأیید آقا امام زمان(عج) است یا نه. سوم « قَبُول مِمَّنْ یَنْصَحُهُ»، وقتی خدا به شما توفیق داد و فهمید باید خودتان واعظ نفس خودتان باشید. یکی از مشکلات ما این است که وقتی از روی خیرخواهی به ما چیزی میگویند عناد، لجاجت و سرسختی میکنیم و می گوییم ما خود از او بهترمیفهمیم. البته در میان جمع نصیحت کردن یک نوع دشنام است اگر کسی بهطور دوستانه عیبی را که در ما دیده است مثل آینه روبهرو گفت و نصیحت کرد، چه زیباست که ما نیز بشنویم وعمل کنیم.
حجتالاسلام لطفیان با اشاره به وجوب عقلی و شرعی آموزش مسائل خانوادگی و تربیتی و شعار هر خانه ایرانی یک هیئت قرآنی، ادامه داد: هیئتهای قرآنی خانگی و خانوادگی و فامیلی الگویی است مردمی، زنده، پویا و الهامبخش صفحات زرین تشیع. هر کس با هر نیتی که برای برگزاری هیئت قدمی برمیدارد به همان مقدار خالق صحنه عشق است و هنرمندان هیئتی دیدهبانهای جبهه جنگ نرم هستند. هیئتهای قرآنی رسالت خطیر پشتیبانی فکری، فرهنگی و تبلیغی از دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) را برعهده دارند.
وی گفت: مسجدیها و هیئتیها باید با ورود به عرصههای جدید فرهنگی ــ تبلیغی و حتی رسانهای و بهرهگیری از قالبهای هنری در ترویج معارف نورانی قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه بکوشند و با توجه به شدت گرفتن تبلیغات دشمنان قرآن و انسانیت و انتقال تهاجم آنان از حوزه جنگ سخت به حوزه جنگ نرم برای ارائه فرهنگ اصیل دینی و گسترش پیام معارف مهدوی و قرآنی باید از مناسبترین مسیر، ابزار و تکنولوژی و ارتباط چهره به چهره با نسل نو استفاده کنند.
یادآور میشود، در این مراسم کتاب نصایح تألیف آیتالله مشکینی و ترجمه آیتالله احمد جنتی با موضوع سخنان چهارده معصوم به حضار معرفی شد.