به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در مراسم تکریم استاد سیدمحسن موسویبلده که عصر امروز، هفتم اردیبهشتماه در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، به سخنرانی پرداخت و گفت: پایه و اساس تهران در چهارچوب قرآن شکل گرفته و این نیتهای پاک عجیب است.
وی ادامه داد: هنگامی که روستای تهران در 400 سال پیش تبدیل به شهر تهران شد و اطراف آن را دیوار و حصار کشیدند و 114 برج و بارو در اطراف شهر گذاشتند، بر روی هر برج نام سورهای از سورههای قرآن نهاده شد.
مسجدجامعی با تأکید بر اینکه این نخستین باری بود که شهری شکل گرفت که در زیر سایه قرآن بوده است، بیان کرد: سپس شکل کالبدی به تن شهر دادند و جان شهر هم همین شکل را داشت و هر محله شهر هم پیرامون امامزادهای شکل گرفته است؛ چنانکه محله اطراف امامزاده سیدناصرالدین به درخونگاه، حول امامزاده زید محلهای با نام بازار شکل گرفت، حول امامزاده یحیی محلهای با عنوان عودلاجان شکل گرفت و یا سایر محلات به عنوانی نامگذاری شدند و این یعنی قرآن و عترت با هم در این شهر جمع شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به فرارسیدن میلاد حضرت علی(ع)، افزود: درباره معیت قرآن و علی(ع) فرمودهاند «عَلِیٌّ مَعَ الْقُرْآنِ، وَالْقُرْآنُ مَعَ عَلِیٍّ» و تقدمش هم با حضرت علی(ع) است. این ویژگی وقتی شکل کالبدی در این شهر پیدا میکند، تجسم پیدا میکند. در این شهر خیلی کارهای بزرگ قرآنی انجام شده است چنانکه مرحوم استاد مولایی جلسات مستمری داشتند.
وی با اشاره به جلسه قرآنی که از پس از مشروطیت تا کنون در تهران در حال برگزاری است، عنوان کرد: در همین جلسات مجمع قاریان قرآن کریم که در مسجد شیخ فضلالله نوری و قبلا در محله برگزار میشد، شخصیتهای بزرگی حضور داشتند.
مسجدجامعی با اشاره به ویژگیای که در جلسات قرآن آن زمان بوده است و استاد موسویبلده آن را حفظ کردهاند، بیان کرد: برگزاری جلسات قرآن در خانهها بوده است با این وجود، این جلسات پایگاههایی در مساجد و حسینیهها داشت اما در برخی ایام عدهای تقاضا میکردند که این جلسات در منازل آنها برگزار شود.
وی اظهار کرد: همچنین در همان سالها شاهد حضور قاریان بزرگ مصری در ایران و در خانه شخصیتهای قرآنی بودیم که عجیب تحت تأثیر این جلسات بودند و این براساس ارتباطی بوده است که مبنای آن همین جلسات خانگی و برگزاری چهرهبهچهره جلسات بوده است که مسئله تأثیرگذاری است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه بسیاری از افراد قرآنی و علاقمندانی چون ما برخواسته از آن جلسات چهرهبه چهره هستیم، تأکید کرد: رسانه صرف نمیتواند در حوزه انتقال معانی و مفاهیم کارکرد چندانی داشته باشد چون رسانه یک طرفه است و شما تنها میتوانید بشنوید و ارتباط برقرار نمیکنید، چنانکه مجلس روضه حضرت سیدالشهدا(ع) را باید در روضه و هیئت باشید و آن حسی که از آن جلسه میگیرید نمیتوانید از رسانه و از طریق دیدن آن و یا شنیدن آن بگیریم.
وی ادامه داد: کاری که در این جلسات قرآن استاد موسویبلده با مدیریتشان به سرانجام رساندند و ایشان یک مدیر نمونه هم هستند این بود که چنین جلسات خانگی اصل شد و سایر رسانهها جنبه تکمیلی نسبت به آن پیدا کردند. اگر امروزه شما این آموزشها و کلاسها را د را در لوح فشرده میبینید؛ این کلاسهایی است که برای مخاطب آشنا از نزدیک گفته شده و از نزدیک ضبط شده است.
مسجدجامعی با اشاره به اینکه در این لوح فشرده همچنین تجربه پزشکی استاد نیز به همراه واژه گزینی فارسی او نمایان شده است، بیان کرد: آن واژه متناسب با مخاطب و قاعده امروز است و قاعدهمند کردن و سطح بندی کردن در این نرمافزار قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: خلاقیت و نوآوری در فعالیت استاد موسویبلده و با مدیریت ایشان همه این عوامل و عناصر در کنار هم چیده شده و این نرمافزار به همراه بیان شیرین و شیوا با استفاده از ظرفیتهای دنیای امروز و با استفاده از تأثیرگذاری جلسات رودررو و جلساتی که افراد با هم مینشینند و صحبت میکنند و یاد میگیرند، تهیه شده است.
مسجدجامعی عنوان کرد: استاد موسویبلده مدیری فرهنگی است که ظرفیتهای جدید عالم را میشناسد اما به ظرفیتهای درونی و سنت چند صد ساله قرآنی بیشتر پایبند است و از آنها میخواهد برای بسط این امر استفاده کند و نه اینکه آنها را مبنا و پایه قرار دهد و این است که شاهد شکوفایی و خلاقیت ایشان هستیم و آن سنت علما را که در جلسات مینشستند، کاملا جلوهای از آن کوه معنوی، ارزشمند و تأثیرگذار را نشان میدهد.