کد خبر: 3221842
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱
جیرانپور:

نمایشگاه کتاب فرصت تورق کتب را به کودکان نمی‌دهد

گروه ادب: مدیر انتشارات رسالت قلم با اشاره به مشکلاتی که ناشران در نمایشگاه با آنها روبرو هستند، اظهار کرد: فرصت تورق کتب برای کودکان در نمایشگاه وجود ندارد.

علی جیرانپور، مدیر انتشارات رسالت قلم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حضور این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران گفت: دو، سه سالی است که کار جدیدی انجام نداده و اثری چاپ نکرده‌ایم؛ چرا که مشکلات بازار نشر از جمله بی‌ثباتی کاغذ سبب شد تا چراغ خاموش حرکت کنیم.

این ناشر کتب تاریخی و دینی افزود: کتاب‌های جدیدی در دست چاپ داریم، اما نتوانستیم آنها را چاپ کنیم؛ چرا که نمی‌توان به سرمایه‌گذاری در این زمینه اطمینان داشت و چند سال طول می‌کشد تا این سرمایه باز گردد. همچنین ناشران در انبارهای خود با انبوه کتاب‌های به فروش نرفته مواجه هستند و این موضوع سبب دلسردی آنها از ادامه کار می‌شود.

کتاب در کشورمان ویترین ندارد

جیرانپور ادامه داد: متأسفانه کتاب در کشورمان ویترین ندارد و دیده نمی‌شود؛ هر چند ما تلاش کردیم موضوعاتی که جنبه نوآوری دارند را در قالب کتاب چاپ کنیم و به سمت موضوعات تکراری نرویم تا کتاب‌هایمان بیشتر دیده شوند؛ چرا که مخاطبان گرایشی به موضوعات تکراری و کلیشه‌ای ندارند.

وی تصریح کرد: کتاب‌ها باید در سطح شهر توزیع مناسبی داشته باشند تا در دسترس مخاطبان باشند، به این دلیل که ناشر نمی‌تواند از هزینه سنگین تبلیغ برای کتاب‌های خود برآید و در صورت انجام این کار، فعالیت انتشاراتی صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

مخاطبان با شناخت به نمایشگاه مراجعه نمی‌کنند

جیرانپور ادامه داد: نمایشگاه کتاب باید جایی برای نمایش آثار و نه فروش آنها باشد و در این مکان باید ناشران بازاری برای کتاب‌های خود پیدا کرده و با ناشران دیگر ارتباط برقرار کنند؛ در حالی که مشکلات نشر سبب شده تا ناشران فقط به فکر فروش کتاب‌های خود باشند و چشم به این دوخته‌اند که با تک‌فروشی بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

مدیر انتشارات رسالت قلم یادآور شد: در سایر نمایشگاه‌ها محل عرضه محصولات جدیدی است که قرارداد‌هایی بسته می‌شود تا بتواند کتاب‌های خود را برای تولید انبوه عرضه کند.

وی در ادامه به شناخت ناکافی مخاطبان از ناشران و کتاب‌های مورد نیازشان اشاره و عنوان کرد: یکی از مشکلات دیگر در نمایشگاه این است که مخاطب با شناخت به نمایشگاه مراجعه نمی‌کنند تا کتاب‌های مورد نیاز خود را خریداری کنند، بلکه الفبایی بودن چینش ناشران سبب شده تا مخاطبان فقط از غرفه‌های ابتدایی بازدید کنند و فرصت بازدید از غرفه‌های دیگر را نیابند و در این میان کتاب‌هایی را که می‌بینند انتخاب و خریداری می‌کنند و فرصت مقایسه برایشان به وجود نمی‌آید.

نظارت ضعیف در نمایشگاه کتاب

جیرانپور ادامه داد: کتاب‌های مشابه مشکل دیگری است که در اغلب غرفه‌ها دیده می‌شود که کتاب‌هایی با موضوعات مشابه و یا کتاب‌های ناشران دیگر در غرفه‌ها عرضه می‌شود و هر چند تخلف است، اما چندان نظارتی بر آنها نمی‌شود.

مدیر انتشارات رسالت قلم در ادامه درباره مشکلات بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: برپایی این بخش زیر چادر مشکلاتی دارد که سبب خارج شدن آن از حالت استاندارد نمایشگاهی شده است؛ چرا که با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان مخاطبان اصلی این بخش هستند، باید فضای مناسبی برای آنها ترتیب داده شود و از سوی دیگر فضایی در اختیار آنها باشد تا بتوانند کتاب‌های مورد نیاز و علاقه خود را ورق بزنند و یا آن را مطالعه کنند که متأسفانه چنین فضایی در نمایشگاه وجود ندارد.

captcha