به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از ستاد خبری سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، مهدی دغاغله، قاری بینالمللی کشور در مورد اثرگذاری این مسابقات، گفت: این مسابقات قطعاً بر رشد فعالیتهای قرآنی در جامعه بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی افزود: اینکه این مسابقات باعث بالا رفتن سطح کیفی تلاوت و حتی حفظ قرآن کریم در کشور شده است را نه تنها به عنوان یک شعار، بلکه به عنوان موضوعی که تجربه آن را ثابت کرده است، میگویم چراکه در حقیقت چیزی غیر از این نیست.
این قاری بینالمللی کشورمان در ادامه به ذکر دلایل عینی این اثرگذاری پرداخت و تصریح کرد: احساس زنده بودن فعالیتهای قرآنی بیشتر شده و به عینه به چشم دیده میشود، حال و هوای قرآنی در زمان برگزاری مسابقات در بخشهای گستردهای از جامعه به چشم میخورد و همه این موارد از آثار برگزاری مسابقاتی در حد و اندازههای بینالمللی است.
اثرگذاری رقابتهای قرآنی بر رشد حفظ و قرائت قرآن
دغاغله همچنین در مورد اثرگذاری رقابتهای قرآنی بر رشد حفظ و قرائت قرآن کریم در بین اقشار مختلف و از جمله جوانان و نوجوانان، گفت: این مسابقات همان اثری که به صورت عمومی دارد، همان اثر را نیز در بین فعالان قرآنی در حد و اندازههای به مراتب بیشتر دارد. ایجاد حال و هوای قرآنی در کشور و دیدن مسابقه بین قاریان قرآن باعث تقویت انگیزه در قاریان و حافظان میشود.
این داور مسابقات بینالمللی قرآن به بیان جایگاه مسابقات بینالمللی قرآن ایران در سطح جوامع اسلامی پرداخت و افزود: با توجه به سفرهای قرآنی فراوانی که به کشورهای مختلف داشتهام به این یقین رسیدهام که مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در زمره برترین رقابتهای قرآنی در دنیاست.
وی با بیان اینکه سخنان از باب ایرانی بودن و تعصبات ملی نیست، گفت: برخی کشورهایی که از لحاظ روابط سیاسی و اختلافات مذهبی با ایران اسلامی دشمنی دارند، سعی میکنند تا مسابقات ایران را کم اهمیت نشان دهند و این کار را با تبلیغات منفی عملیاتی میکنند، در صورتی که هم خود آنها میدانند این مسابقات رویدادی بینظیر است و هم خود همه ملل اسلامی آگاه شدهاند که سطح این مسابقات در اعلیترین حد قرار دارد.
این قاری بینالمللی کشورمان بخش دیگری از آثار برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ایران را نشان دادن واقعیات کشورمان به جهانیان عنوان و تصریح کرد: شرکت کنندگانی که در مسابقات جمهوری اسلامی ایران حضور مییابند در بازگشت به کشور خود واقعیات موجود در ایران را انعکاس میدهند.
وی ادامه داد: جا دارد که خاطرهای از یکی از قاریان قطری ذکر کنم، در چند دوره قبل یکی از شرکت کنندگان قطری که به ایران آمده بود، هدف خود از حضور در این مسابقات را دیدن ایران عنوان کرد؛ چرا که بر اساس تبلیغات صورت گرفته به این باور رسیده بود که ایران کشوری عقب افتاده و ویران شده بر اثر تحریمهاست، اما با ورود به ایران از این همه پیشرفت و تکنولوژی به حدی به وجد آمده بود که حد و حدود نداشت و ایران هم ردیف و حتی بالاتر از برخی کشورهای اروپایی عنوان کرده و آن را مغایر با شنیدههایش از ایران میدانست.
تبلیغات منفی نشاندهنده کارکرد موفق مسابقات قرآن ایران
دغاغله با تأکید بر اینکه مسابقات بینالمللی قرآن رویداد بسیار مهمی است که همه چشمها به دنبال آن است، بیان کرد: تبلیغات منفی باید باشد، چرا که وجود این تبلیغات منفی نشان میدهد مسابقات قرآن ایران دارای کارکردی موفق بوده است، اگر اثرگذاری آن کم بود دلیلی برای به راه انداختن این حجم وسیع از تبلیغات منفی وجود نداشت.
وی عنوان کرد: هر وقت این مسئله برای من یادآوری میشود، آیه شریفه «یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ»، یعنی این قبیل دشمنان میخواهند با تلاش بیهوده خود نور خدا را خاموش کنند، که با این تبلیغات سوء به هیچ جایی نمیرسند.
دغاغله در ادامه در مورد مواضع و فعالیتهایی که باید در برابر این حجم وسیع از تبلیغات سوء دشمن انجام داد، گفت: با خدا بودن و برای خدا کار انجام دادن و خلوص نیت در کارها بهترین فعالیت و کاری است که میتوان در برابر این تبلیغات منفی انجام داد. مهمترین کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که از این نیت خالصانه محافظت کنیم.
این قاری بینالمللی کشورمان مهمترین ویژگی رقابتهای قرآن جمهوری اسلامی ایران را الهی بودن اهداف آن عنوان کرد و افزود: به اعتقاد من مهمترین ویژگی مسابقات جمهوری اسلامی ایران عدالتمحوری و صداقت در داوری و قوی بودن تیم داوری است.
این گزارش حاکی است، محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران گفت: یکی از روشهای مرسوم در ایجاد ارتباط و انگیزه، رقابتهای سالم در بین جوامع در حال توسعه، برگزاری فعالیتهای آموزشی و سرگرمی که امروز به آن مسابقات گفته میشود، است.
وی با تأکید بر جایگاه برتری مسابقات بینالمللی قرآن ایران در دنیای اسلام، افزود: این مسابقات رتبه برتری را که به لحاظ تراز بینالمللی در سالیان اخیر کسب کرده است، توانسته با داشتن تجربیات تمام کشورهای مختلف و ایجاد خلاقیت و نوآوری در برگزاری مسابقات با انضباط و تعادل مثال زدنی، جایگاه والایی را در دنیا از آن خود کند.
برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن تحقق منویات مقام معظم رهبری است
پورمعین در ادامه حضور داوران و کارشناسان بینالمللی و استقبال بینظیر مردم از مسابقات بینالمللی قرآن ایران را بخش دیگری از ویژگیهای آن عنوان و تصریح کرد: در این مسابقات شرکتکنندگانی از کشورهای مسلمان و کشورهایی که بخشی از آن مسلمان هستند، حضور مییابند. این مسابقات در بین ملل و نخبگان کشورهای مدعو مؤثر بوده و به عنوان یک قله اثربخش در فعالیتهای قرآنی نمایان شود.
رئیس جمعیت قرآنی استان تهران منحصر به فردترین ویژگی مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را محوریت آن بر اساس عدالت عنوان کرد و گفت: البته غیر از این عنصر انحصاری باید به مواردی همچون کیفیت و تراز بینالمللی آن اشاره کرد.
وی افزود: در بحث عدالتمحوری آن بعضاً با توجه به آییننامه و مقررات شاهد حذف و یا جذب رتبهها و سکوهای دوم و سوم در بین قاریان و حافظان جمهوری سلامی ایران هستیم. تعادل در بین داوران و اساتید عاملی است که باعث شده تا عدالتمحوری این مسابقات زبانزد شود.
این فعال قرآنی کشورمان بیان کرد: بحث اقبال عمومی در این مسابقات باعث شده است تا شاهد بیشترین کیفیت و کمیت باشیم و این در جهان اسلام بینظیر است و تاکنون در این سطح دیده نشده است.
پورمعین در ادامه در مورد نقش سازمان اوقاف و امور خیریه در ترویج فعالیتهای قرآنی در کشورمان تأکید کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تولیت و برگزاری مسابقات را برعهده گرفت، از همان ابتدا با استفاده از خرد جمعی بنیان و ریشه محکمی برای آن طراحی کرد و امروز یک میزبان حرفهای در این امر بوده است.
رئیس جمعیت قرآنی استان تهران در پایان در مورد تحقق منویات مقام معظم رهبری با استفاده از برگزاری مسابقاتی در سطح بینالمللی، گفت: یکی از کارکردهای مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا تحقق منویات مقام معظم رهبری بوده است و اعتقاد من بر این بوده که از ابتدای امر این منویات با استفاده از برگزاری مسابقات تحقق یافته است.