به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، هر انسانی فقط یک بار نوجوان خواهد بود. دورانی از زندگی که پر از احساس و شور هست. این طراوت و شادابی در دوران نوجوانی همه به نسبت وجود دارد. اما شرایط زندگی برخی افراد طوری میشود که خاطرات به یاد ماندنیتری رقم میزند. خاطراتی که حتی نه در سطح یک کشور بلکه در دنیا نظیری پیدا نمیکند. از این رو به نظر میرسد هر کسی باید از آن خاطرات بیهمتا با خبر شود. ماجرای «آن بیست و سه نفر» خاطرات بیست و سه نوجوانی است که همتا ندارد و هر آدمی از ماجرای آنها با خبر شود، میتواند یک جای خالی بزرگی را در زندگیاش پر کند.
به گفته احمد یوسفزاده، نویسنده این کتاب که خود نیز یکی از آن نوجوانان بوده است، بیست و سه نوجوانی که 18 نفرشان اهل کرمان بودند در عملیات بیتالمقدس اسیر عراقیها میشوند. وقتی خبر اسارت نوجوانان ایرانی به گوش سران جنگ عراقی و خصوصا صدام میرسد، فرمان استفاده تبلیغاتی از این موضوع صادر میشود. صدام دستور میدهد تا جو رسانهای راه انداخته شود که در آن ایران را متهم کنند که نوجوانان را وادار میکند به جنگ بروند و ایرانیان نیروی انسانی کم آوردهاند.
وی بیان کرد: این تصمیم در حالی به نتیجه نمیرسد که وقتی این نوجوانان مقابل دوربین میایستند با شجاعت تمام واقعیت را میگویند و به حرفهایی که خبرنگاران میخواستند بشنوند تن نمیدهند. با همین اتفاق ماجرا بالا میگیرد و این نوجوانان را میبرند به کاخ صدام. صدام از بیست و سه نوجوان ایرانی میخواهد قول بگیرد که دیگر به جنگ برنگردند و او آنها را آزاد کند. اما آن بیست و سه نفر این درخواست صدام را هم نمیپذیرند و هشت سال در استخبارات عراق اسیر میمانند.
یوسفزاده که خود هم روزنامهنگار است و هم نویسنده، در خصوص استقبال مخاطبین از این کتاب گفت: این کتاب در عرض یک سالی که چاپ شده و علیرغم این که توزیع نامناسبی داشته، سه بار تجدید چاپ شده است و من وقتی با کسانی که کتاب را خواندهاند رو به رو شدهام ابراز رضایت کردند.
این نویسنده با اشاره به تقریظ مقام معظم رهبری درباره خاطرات آن بیست و سه نفر عنوان کرد: چه توفیقی بالاتر از این که مقام معظم رهبری کتاب را دیدهاند و مورد توجه معظمله قرار گرفته است.
یوسفزاده که پیش از این نیز توانسته بود جایزه کتاب سال دفاع مقدس 78 را برای کتاب «لبخند در قفس» از آن خود کند، درباره این که چرا باید آن بیست و سه نفر را بشناسیم، گفت: دلیل نخست این است که آن بیست و سه نفر یک تجربه بیهمتا داشتند که میتواند جذاب و جالب توجه باشد. توجه کنیم که آنها در استخبارات عراق زندانی بودند. جایی که خود عراقیها وقتی اسمش را بر زبان میآوردند ترس وجودشان را در بر میگرفت.
وی درباره دلیل دیگری که باید این کتاب را خواند، افزود: همان طور که مقام معظم رهبری اشاره کردهاند، شیوه روایت این کتاب متفاوت است و شیوه نگارش بسیار به رمان نزدیک شده است.
این نویسنده درباره دلیل سوم نیز گفت: در این کتاب سعی کردهام هیچ اغراقی نباشد. از ضعفها و ترسهای خودم هم نوشتهام. از مهربانی دشمنانمان هم برشمردهام و در کل با صداقت تمام ماجرا را روایت کردهام. این مسئله میتواند تجربه آن بیست و سه نفر را به مخاطب منتقل کند.
پنجمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با رونمایی از تقریظ حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای بر کتاب «آن بیستوسه نفر» پنجشنبه، دهم اردیبهشتماه از ساعت ۱۶ در حسینیه ثارالله شهر کرمان برگزار میشود.