به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتابخانه مرکزی اردبیل میزبان نشست صمیمانه دبیرکل نهاد کتابخانهها و کتابداران این استان بود. در ابتدای این نشست علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به کلام امیرالمؤمنین علی (ع)، صبر، یقین، عدل و جهاد را 4 ستون ایمان معرفی و حاضران را به مطالعه حکمت 31 نهجالبلاغه در تعریف ایمان دعوت کرد.
وی در ادامه با استناد به نامه 45 حضرت امیر، به عثمان ابن حنیف انصاری، در تعریف حزبالله و اهل ایمان به قرائت بخشی از این نامه پرداخت و گفت: امام علی(ع) میفرماید؛ خوشا به حال کسانی که فرائض الهی را ادا کردند؛ آنها کسانی هستند که همواره تلاش کرده و مشکلات راه را تحمل میکنند؛ شبها خواب از چشمانشان ربوده شده و زمان خواب، زمین بسترشان و دست را بالش زیر سر قرارمیدهند. دائما ذکر خدا را بر زبان دارند؛ گناهانشان مانند پنبه زده شده، پراکنده میشود و از بین میرود. این افراد حزبالله هستند.
ضرورت ارتقاء آگاهی کتابداران در 4 حیطه موضوعی
مختارپور در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به تجربه 10 ماهه خود از حضور در این نهاد و تعاملات ایجاد شده با کتابداران، بر افزایش دانش سازمانی همکاران تأکید کرد و گفت: به عقیده من ضروری است همکاران در راستای ارتقاء آگاهی و دانش خود در 4 حیطه موضوعی تلاش کنند. دسته اول، اطلاعات و دانش حرفهای کتابداری است؛ چرا که باید همکاران کتابدار از مسائل روز حرفه خود آگاه بوده، نسبت به روزآمدسازی دانش خود تلاش کنند و تنها به برگزاری دورههای حین خدمت اکتفا نکنند.
وی با اشاره به نظرسنجی انجام شده از کتابداران برای انتخاب نشریات ارسالی به کتابخانهها، آگاهی اندک برخی همکاران از نشریات موجود در حوزههای گوناگون موضوعی را ضعف تلقی کرد و گفت: دسته دوم، آگاهیها و اطلاعات عمومی است. کتابداران باید از وضع کتاب و مجلات در کشور مطلع باشند؛ چرا که شما مرجع مراجعه مردم هستید؛ دسته سوم، دانش محتوایی است، بدین معنا که باید نسبت به کتب و منابع در دسترس آگاه باشید و بتوانید به معرفی آنها بپردازید؛ دسته چهارم، که اهمیت فوقالعاده ای دارد، آگاهیهای سازمانی است.
به دنبال یافتن راههای قانونی برای تثبیت امنیت شغلی هستیم
وی پیرامون مسئله رسمی شدن نیروهای نهادی گفت: آنچه در نشست با کتابداران شرکت کننده در دوره آموزش مهارت قصهگویی گفتم، بیان مشکلات موجود و عدم انطباق برخی مطالبات با قوانین بود؛ وگرنه ماههاست با مشورت نهادهای مسئول و کارشناسان اداری و حقوقی، به دنبال یافتن راههای قانونی برای تثبیت امنیت شغلی تمامی همکاران نهاد هستیم و اطمینان دارم، به لطف الهی این راهها به زودی شناسایی و عملی میشود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با اشاره به عدم حضور نهاد در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تصریح کرد: عدم حضور نهاد تنها به دلیل کمبودهای مالی نیست، اگر بودجه کافی هم داشتیم، در نمایشگاه شرکت نمیکردیم.
وی با اشاره به مستندات و گزارشهای موجود از هزینههای حضور نهاد در نمایشگاه کتاب تهران طی سالهای 91، 92 و 93 بیان کرد: در شرایطی که من روزانه ایمیلهایی دریافت میکنم مبنی بر اینکه فلان استان حق مهد، حق مسئولیت، اضافه کاری و ... نداده است، در شرایطی که بخش کودک با کمبود منبع مواجه است و حتی در سالهای پیش که کتابدار روستایی آن گونه که من مطلعم 50 هزار تومان حقوق میگرفته است، آیا از نظر اداره سازمانی و علم مدیریت صرف چنین هزینههایی برای تشریفات معقول است؟ آیا صحیح است در حالی که برخی ناشران کشور به دلیل شمارگان پایین کتاب در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند، صدها میلیون، خرج حضور نمایشی نهاد در نمایشگاه شود؟
مختارپور افزود: من هرگز بنای باز کردن بسیاری از مسائل و پاسخگویی به برخی از مطالب را ندارم، اما فقط کافی است به دو نمونه اشاره کنم تا معلوم شود در نهاد چه خبرها بوده است؛ در سال 92، فقط 30 میلیون تومان خرج بادکنک نهاد برای توزیع در نمایشگاه شد؛ در سال 93، قبل از دوره جدید نهاد، فقط 20 میلیون تومان به مدیران و کارکنان نهاد در نمایشگاه پاداش داده شده است.
وی ادامه داد: بهتر است این بحث پایان یابد و مجبور نشوم تمامی ناگفتهها را بازگو کنم. ترجیح میدهم تمامی این نوع بودجهها را در راستای خرید کتاب مناسب برای کتابخانهها هزینه کنم.
تأخیر در اصلاح احکام به منظور بررسی قانون
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به نتایج مثبت مسأله الزام قانونی نیم درصد در آینده ای نزدیک، بیان کرد: روند اصلاح احکام در حال پیگیری است و به راحتی میتوانست در نیمه دوم فروردین ماه اتمام پذیرد، طی صحبت من با آقای اشراقی، معاون اداری و مالی نهاد، قرار بر این شد که به منظور بررسی قانون و افزودن تمامی امتیازات ممکن در احکام همکاران نهاد، این روند اندکی با تأخیر انجام شود.
وی همچنین از راهاندازی سامانه پیام کوتاه برای اطلاعرسانی درون سازمانی نهاد کتابخانهها و نیز تشکیل کمیته انتقالات در این سازمان خبر داد.
گفتنی است، ادامه این نشست به طرح مسائل و مشکلات کتابداران اختصاص یافت. وضعیت تغییر احکام، وضعیت تدوین چارت سازمانی نهاد کتابخانهها، کاهش منابع ارسالی به کتابخانهها، وضعیت تدوین بخشنامه حق عضویت، انتقال نیرویهای غیر بومی، طریقه رسمی شدن، نحوه رسیدگی به سوابق بیمه و ... برخی از موضوعات مطرح شده از سوی کتابداران بود.