کد خبر: 3249491
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
یک بانوی هنرمند مسلمان در آلمان:

اسلام به همه جای جهان تعلق دارد

کانون خبرنگاران نبأ: زن هنرمند مسلمان در آلمان گفت: اسلام به همه جای جهان تعلق دارد، همان‌قدر که یک مسیحی یا یهودی به ترکیه تعلق دارند، اسلام نیز به آلمان، اروپا و همه نقاط جهان تعلق دارد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا به نقل از رایزن فرهنگی ایران در آلمان، سایت خبری تحلیلی اسلامیک در مصاحبه‌ای با بتول بورناز (Betül Burnaz) زن هنرمند مسلمان، نظرات او را در موارد مختلفی جویا شده است.

در آغاز مطلب می‌خوانیم: «هنر آزاد است، آزاد از مرزها و مشاجرات. هنرمندانی با پیشینه اسلامی مهاجرتی از این آزادی بهره جسته و آشکارا نشان می‌دهند ما به آلمان تعلق داریم».

 این خانم جوان دوازده سال پیش به وین (Wien) آمده و از دانشگاه این شهر در رشته علوم سیاسی فارغ‌التحصیل شده است. وی در حال حاضر رئیس انجمن کولت آرت (QultArt) و عضو جامعه هنرتجسمی اتریش (IG bildende Kunst) است. او که به نقاشی و خطاطی مشغول است تا به حال نمایشگاه‌هایی را در اتریش، ترکیه و مجارستان برپا کرده و در ورشو، برلین و کُلن نیز نمایشگاه‌هایی را خواهد داشت.

وی معتقد است که هنرمندان ناظرانی منفعل نیستند، بلکه در پی آن هستند تا زیبایی‌هایی که خداوند آفریده وارد زندگی کنند: «من هنرمندی هستم که از شرق آمده و در غرب تحصیل کرده است، بنابراین تلاش می کنم سنتزی از شرق و غرب را محقق کنم. هر دو فرهنگ را در کوره ذوب می‌کنم و سپس روی بوم می آورم. می‌خواهم نشان دهم که چقدر این تنوع و تفاوت زیباست».

وی تأکید می‌کند که آثارش را نمی‌تواند از تأثیری که باورهای دینی‌اش روی او دارد، جدا کند. او در باب تجربه شخصی‌اش از مورد تبعیض واقع شدن می‌گوید، به عنوان تحصیل کرده علوم سیاسی می‌داند که موضوعات مورد نفرت تولید می‌شوند، خصوصاً اروپا در مقطعی که با بحران اقتصادی روبرو بود نیاز داشت تا تصویری از یک دشمن تولید کند

وقتی به وین رفتم تازه یک ماه از 11 سپتامبر می‌گذشت. مزاحمت‌های فیزیکی و کلامی در تمام این سال‌ها هرگز کمتر نشده است. اسلام‌ستیزی در تمام دهه گذشته وجود داشته و فقط شدت و ضعفش تغییر کرده است.

وی در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا اسلام را متعلق به آلمان می‌داند یا نه، می‌گوید طبق باور دینی‌اش، زمین متعلق به خداست. وی با اشاره به نظر دکتر علی شریعتی در کتاب «مذهب علیه مذهب» مبنی بر امکان واگذاری لغت «خلق» به‌جای «خدا» در آیاتی از قرآن که به زندگی اجتماعی و اقتصادی انسان‌ها می‌پردازند، وجود پاسپورت و ویزا در چنین فهمی از دین را بی‌اعتبار می‌شمارد. از این منظر همان‌قدر که یک مسیحی یا یهودی به ترکیه تعلق دارند، و البته ترکیه برای قرن‌ها موطن ادیان مختلف بوده است، اسلام نیز به آلمان، اروپا و همه نقاط جهان تعلق دارد.

این هنرمند در پایان گفت: ما باید تفاوت‌های فرهنگی و دینی خود را به عنوان تکثر بشناسیم و بپذیریم و روابطمان را بر اساس رحمت بنا کنیم. زیرا انسان‌ها از چیزی که می‌شناسند، نمی‌هراسند».

captcha