کد خبر: 3249526
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
حجت‌الاسلام گلمیرزاده خبر داد:

معتکف‌شدن بیش از 12 هزار گیلانی در 95 مسجد استان

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گیلان به حضور چشمگیر دانشجویان در مراسم اعتکاف امسال اشاره کرد و یادآور شد: مراسم اعتکاف امسال در 95 مسجد استان با بیش از 12 هزار معتکف در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین سید حسین گلمیرزاده، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه اعتکاف، محو خودخواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است، اظهار کرد: اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب‌جویانه و داوطلبانه که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى‌‏گیرد.

وی اعتکاف را گریز از لذت‌‌گرایى و مهار حس خودمحورى و برترى‌جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى دانست و افزود: خودسازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات‏ اعتکاف است.

این کارشناس دینی تصریح کرد: اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه‌نشینى و کناره‌گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت‏ به خویش و خداى خویش قرار داد تا کسانى که از هیاهو و جنجال‌هاى زندگى مادى خسته مى ‌شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گیلان ادمه داد: اعتکاف شرایطی را فراهم می‌کند تا انسان‌ها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده، خود را براى صحنه‌هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند، همیشه با یاد خدا تلاش کنند، خود را در محضر پروردگار ببینند، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند.

وی اعتکاف را مخصوص دین اسلام ندانست و گفت: اعتکاف در ادیان الهی دیگر نیز وجود داشته و در اسلام استمرار یافته است، اگرچه ممکن است در شرع مقدس اسلام پاره‌ای از خصوصیات و احکام و شرایط آن تغییر یافته باشد.

حجت‌السالام گلمیرزاده با تصریح بر اینکه اگر فرهنگ اعتکاف به درستی در جامعه و حتی بین معتکفین تبیین شود، بسیاری از مشکلات و چالش‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف برطرف می‌گردد، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۲ هزار گیلانی همزمان با میلاد امام علی(ع) و آغاز ایام‌البیض در مساجد استان معتکف شدند.

وی به حضور چشمگیر دانشجویان در مراسم اعتکاف امسال اشاره کرد و یادآور شد: بیشتر افراد شرکت‌کننده در اعتکاف را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند که نشان‌دهنده این است، لایه‌های درونی جامعه ما استحکام معنوی دارند. لذا مراسم اعتکاف امسال در 95 مسجد استان با بیش از 12 هزار معتکف در حال برگزاری است.

captcha